Duurzame adresjes in Arnhem

Dat er in Arnhem van alles te zien en beleven is, dat mag duidelijk zijn. Maar wist je dat Arnhem ook enorm veel adresjes kent met een duurzame insteek? Denk aan koffietentjes en restaurants waar gewerkt wordt met lokale en seizoensgebonden producten. Of het Modekwartier, dat bol staat van de unieke plekjes waar ontwerpers en kleermakers zelf ontwerpen, produceren en verkopen. En ook voor een nachtje in de omgeving kun je terecht bij verschillende locaties die volop bezig zijn met hun (groene) omgeving. We nemen je mee naar een aantal van deze plekjes!

culinair

De Nieuwe Kantine
Dit pop-up restaurant, gerund door Amy en Jeremy, vind je in de Stadskeuken in Arnhem. Elke donderdag tot en met zondag serveren zij een vegan menu, dat elke week wisselt. Het concept is dat je diverse kleinere gerechten kunt delen met je tafelgenoten. De Stadskeuken is overdag een ontmoetingsplek met diverse activiteiten en met fijne werkplekken.

Sugar Hill
In de wijk Klarendal zijn Sugar Hill en de tegenover gelegen Sweet Sugar Hill Bakery echte aanraders! Bij Sugar Hill kun je genieten van gerechten met pure ingrediënten, passend bij het seizoen. Door de regelmatig wisselende kaart wordt je steeds opnieuw verrast door smakelijke lunch- en dinergerechten. Kom ook het ruime wijn- en bierassortiment ontdekken!

Anne&Max
Voor een heerlijk kopje koffie, een huisgemaakte taart, of meteen maar een ontbijt, brunch of lunch, is Anne&Max dé place to be. De producten zijn lokaal, passend bij het seizoen en zoveel mogelijk biologisch en fairtrade. Anne&Max werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wist je dat je hier ook terecht kunt om te werken of om te genieten van een high tea of borrel?

Konijnenvoer
In de Arnhemse Weverstraat tref je in de voormalige Dansacademie het restaurant met de nieuwsgierig makende naam Konijnenvoer aan. In de kelder vind je Trattoria 89 voor bijzondere Italiaanse gerechten, alle plantaardig! Bij de Chique Zaak krijg je – zoals de naam al doet vermoeden – high end eten, uiteraard ook plantaardig. Zet je schrap voor ‘konijnenvoer’ met een touch of classy & rock!

Shoppen

Arnhem staat bekend als mode- en designstad. Dat heeft het vooral te danken aan het Modekwartier in de wijk Klarendaal. Op deze creatieve plek vind je ateliers, winkels, galerieën en studio’s. Vele ontwerpers en kleermakers voeren op een duurzame manier hun vak uit. Je vindt hier dus producten met een verhaal! De wijk zelf heeft ook een verhaal:

Het Modekwartier is ontstaan uit een plan om de wijk te verbeteren. Veel panden zijn opgekocht, opgeknapt en verhuurd aan ondernemers die zich met mode en design bezighielden. Inmiddels kunnen we al 15 jaar beleven hoe cultuur en creativiteit bloeien in deze wijk. Veel kleding, sieraden en andere accessoires en producten zijn hier handgemaakt en worden direct in de eigen winkel verkocht. Dat maakt dat veel (vintage) producten een duurzame inslag hebben. 

Lees verder
Bekijk hier onze tips in het Modekwartier
Winkelen - Shoppen - Arnhem - Schoenen

overnachten

Buitenplaats-Petersburg

Midden in de natuur en dichtbij Arnhem vind je Buitenplaats-Petersburg. Deze buitenplaats bestaat uit hotellodges midden in de natuur. Lekker groen, maar ook een mooi voorbeeld van hergebruik van historisch erfgoed. De bestaande gebouwen van deze voormalige boerderij, zoals de oude varkensstal en het oude bakhuisje, zijn omgebouwd tot vakantiehuisjes.

Lees verder
Meer lezen

Adelaerthoeve

Op de plek van de huidige B&B bevond zich tijden WOII een vliegtuighangar, die daarna werd omgebouwd tot woonboerderij. In 2016 kwam er een nieuwe bestemming voor dit Rijksmonument, met als uitgangspunten het beter beleefbaar maken van de historie, het creëren van een plek voor culturele initiatieven en het inpassen van het erf in de natuur. De Adelaerthoeve was het resultaat hiervan; een plek waar je kunt genieten van de historie, maar ook van de rust en de natuur. De B&B werkt samen me een lokale boer voor grondstoffen voor hun zelfgemaakte bier en voor meel, waarmee heerlijke pizza’s worden gemaakt.

Lees verder
Meer lezen

Misschien vind je dit ook interessant