Eten en drinken

Al dat weelderige groen en de frisse lucht rond Arnhem wekt de eetlust op. Je vindt in dit gebied daarom talloze lekkere en leuke pleisterplaatsen. Knusse brasseries, ambachtelijke pannenkoekenhuizen, kasteelrestaurants of hippe steenovenpizza’s.

Of proef wat stad Arnhem te bieden heeft op ArnhemProeft! Eén keer per jaar vind je in het Musis Park, midden in het centrum aan het water van de Lauwersgracht, de leukste restaurants van de stad allemaal bij elkaar. Die je allemaal reden geven om terug te komen. Van de ambachtelijke keuken van Arnhems eerste en oudste eetcafé Mejuffrouw Janssen tot de eigentijdse en eigenwijze gerechten van Graaf Otto. 

 • Restaurants

  Met het uitgebreide aanbod vind je altijd wel een restaurant naar jouw smaak!

  Restaurants
 • Café/bar

  Kies voor een goede kop koffie of lekker speciaalbiertje voor een trendy koffiezaakje of gezellig bruin café.

  Café/bar
 • Avondje uit

  Gezellig avondje uit in Arnhem!

  Avondje uit
 • Feestlocatie

  Voetjes van de vloer!

  Feestlocatie

Heerlijke streekproducten

De geur van vers gebakken ambachtelijk brood, verse buffelmozzarella, zoet fruit en een romantisch goedgevuld glas rode wijn. Dat is puur genieten met alle smaakpapillen. In de regio Arnhem worden vele heerlijke streekproducten gemaakt. Met zo veel lekkers kan de pret niet op. Vergeet na je bezoek aan de regio niet om een tas vol van dat lekkers mee naar huis te nemen! Wij delen een aantal van de bijzondere plekjes met je. Kom je ook genieten?

Lees verder
Ontdek de streekproducten

Omfiets-brood van Tom van Otterloo

Arnhemers weten precies waar ze moeten zijn voor het beste brood; op de Steenstraat. Hier vind je een ambachtelijke en duurzame lokale bakker wiens brood werd gekozen tot het beste van Nederland en kreeg een prijs voor zijn sociale hart. Bakker Tom van Otterloo komt met een paar kleine online stapjes, ook graag naar jouw buurt voor hemels brood, culinaire cadeautjes en kraakverse appelflappen!

Lees verder
Lees meer!

Lekker pannenkoeken eten

Ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Zoet of hartig, niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen bij een pannenkoekenhuis na een dag op pad. In de Regio Arnhem vind je heel veel pannenkoekenrestaurants. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus voor een combinatie! 

Lees verder
Meer over pannenkoeken eten