De leukste activiteiten voor de meivakantie 2022 in Arnhem

Wat te doen in de meivakantie in Arnhem? We hebben de leukste tips voor de meivakantie met kinderen op een rijtje gezet! Gezellige uitjes in regio Arnhem voor het hele gezin.

Wanneer is de meivakantie?

De meivakantie loopt va 30 april t/m 8 mei 2022.

Wat te doen in de meivakantie?

Ocean Bricks

Dit voorjaar zwemmen er bij Burgers' Zoo wel hele bijzondere dieren rond! Namelijk levensgrote uit miljoenen steentjes nagebouwde orka's, makohaaien, reuzeninktvissen, dolfijnen, roggen, zeehonden, zeekoeien, pinguïns en andere bekende bewoners van het tropisch koraalrif. Het pronkstuk van de 1115,5 kilo zware orka met haar jong van 4,13 meter lang, 1,81 meter breed en 2,54 meter hoog, heeft twintig personen maar liefst 550 uur en 223.259 steentjes gekost om te bouwen! De Ocean Bricks tentoonstelling is van zaterdag 23 april tot en met zondag 19 juni 2022 te zien.

 

Smokkelen met Sofia's Smuggling

Duik diep in het verleden en voel je een echte smokkelaar, wanneer je met de hulp van Sofia de benodigde digitale snuisterijen probeert binnen te halen. Sofia gaat acht verschillende musea langs om alle items te verzamelen. Hier heeft ze jouw hulp bij nodig. Door alle musea te bezoeken help je Sofia om de meest bijzondere smokkelwaar te vinden en te verhandelen om haar zoektocht te voltooien. Zodra de voorwerpen en kunstobjecten tot leven komen, leer je ze pas echt kennen! 

In de regio Arnhem speel je deze spannende game bij het Nederlands Openluchtmuseum, maar bezoek zeker ook de andere musea. Want pas als je ze alle acht hebt bezocht heb je de volledige missie volbracht. Download de app en ga de uitdaging aan!

Download Sofias Smuggling in de App Store of Google Play.

Lees verder

Meivakantie tips voor kinderen - Lekker op pad!

Speuren en Spelen in Park Rosendael

Tijdens de meivakantie kunnen kinderen van zaterdag 23 april tot en met zondag 8 mei (van 11.00 tot 17.00 uur) ‘Speuren en Spelen’ in Park Rosendael. Ontdek het park met de verschillende activiteiten op de Beleef! Plattegrond. Durf jij te rennen over de Bedriegertjes, kan jij een boomhut bouwen met de takken uit het bos, ontdek de waterdiertjes in de bosvijver en ga op zoek naar dierensporen. Trek je schoenen uit en loop ook over ons blotevoeten pad. Ga aan de slag met de opdrachten in de ‘Speuren en Spelen’ speurtocht, leer van alles over het park en zijn bewoners en los het raadsel op. Hebben de kinderen alles goed ingevuld? Dan krijgen ze een speurdiploma en presentje!

Entree park: € 6,00 volwassenen en kinderen 4 t/m 18 jaar € 4,00. Speurtocht € 2,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders betalen alleen de speurtocht bij scannen kaart.

Focus Junior

Kom vakantie vieren in Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein in Arnhem! Traditiegetrouw staat bij Focus de meivakantie) in het teken van Focus Junior. Elke dag is er wat te zien of te doen voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor meer informatie en tickets, klik hier

Spectaculair uitzicht over Arnhem

Ben jij al op de glazen balkons van de Eusebiuskerk geweest? Een glazen lift brengt je naar het hoogste punt van Arnhem (73 meter!) waar je het spectaculaire uitzicht kunnen bewonderen. Er zijn ook twee glazen balkons waar je de allerbeste selfies maakt. Durf jij?

In de toren zelf leer je meer over de geschiedenis van de kerk door een audiotour (voor kinderen), tekenfilm en een game. De tekenfilm gaat over de toenmalige koster van de kerk en zijn gezin en hoe zij de Slag om Arnhem hebben beleefd.

Lees verder

Op de laatste dag van de vakantie, 8 mei, vieren we Moederdag en zetten we onze moeders in het zonnetje. Hoog tijd om samen met de kids allerlei knutselwerkjes voor te bereiden! Om in de sferen van Arnhem te blijven hebben we hieronder 3 leuke tips geplaatst.

Knutseltips! - Thuis lekker knippen en plakken

Hoe vier jij de meivakantie?

Laat ons weten hoe jij de meivakantie hebt viert via #visitarnhem! Wie weet delen we je foto's wel! 

Doe alvast inspiratie op - voor de volgende vakantie: