De leukste activiteiten voor de meivakantie 2024 in Arnhem

Wat te doen in de meivakantie in Arnhem? We hebben de leukste tips voor de meivakantie met kinderen op een rijtje gezet! Gezellige uitjes in regio Arnhem voor het hele gezin.

Wanneer is de meivakantie?

De meivakantie loopt van 27 april t/m 5 mei 2024.

Wat te doen in de meivakantie? - Op wereldreis bij Burgers' Zoo

Ontdek het fascinerende dieren- en plantenleven vanhet tropisch regenwoud (Bush), de Amerikaanse rots-woestijn (Desert), het tropisch koraalrif van de Indo-Pacific (Ocean) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari). Maar de expeditie gaat verder! Dompel je onder in dewereld van het tropisch zoutwatervloedbos van Belize (Mangrove) en het oerwoud van Maleisië (Rimba). En bewonder tenslotte charismatische diersoorten alsolifanten, panters, chimpansees, gorilla’s en tientallenvogelsoorten in hun ruim opgezette verblijven (Park).

Plan je uitje naar Burgers' Zoo!

 

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is een aanrader voor families met kinderen. Hier vind je een van de grootste beeldentuinen van Europa. Ga eropuit en geniet van de beelden én de natuur. Samen picknicken in de frisse lucht, languit in het gras liggen of tikkertje spelen om energie kwijt te raken: het kan hier allemaal. Wil je meer weten over de topstukken uit de tuin? Ga met zijn allen op ontdekkingstocht! Aan de hand van denk- en doe-opdrachten ontdek je samen de wandelingen van Stanley Brouwn, de grote voeten van Niobe en nog veel meer... Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Voor kinderen vanaf 3 jaar is het Zwaan zoekt een vriendje speurspel ontwikkeld. Met wie kom jij hier een dagje uit?

TrolleyBus Museum

Nog een leuke museumtip: bezoek eens het TrolleyBus Museum. Het biedt je een blik in het verleden, het heden en de toekomst van dit typisch Arnhemse openbaar vervoermiddel. Arnhem is de enige stad in Nederland waar de trolleybus nog rijdt. Het museum geeft ook een beeld van de ontwikkeling van het vervoerbedrijf in de jaren '90 van de vorige eeuw, van GVA via GVM en Oostnet naar Connexxion. Geopend op donderdag 13.00-17.00 uur, bereikbaar met buslijn 5 Presikhaaf, buslijn 6 Elsweide (beiden halte Rietgrachtstraat), buslijn 12 IJsseloord en buslijn 43 Apeldoorn via Dieren (halte Stadskantoor). Toegang is gratis.

 

Lees verder

Meivakantie tips voor kinderen - Lekker op pad!

Sprookjesachtige kastelen

De meivakantie is de perfecte tijd om sprookjesachtige kastelen te bezoeken met kinderen. De kastelen zijn vaak omringd door prachtige tuinen en bieden een fascinerende kijk op de geschiedenis en architectuur van vroegere tijden. Bovendien bieden veel kastelen speciale activiteiten en rondleidingen voor kinderen aan, waardoor ze op een leuke en educatieve manier kunnen leren. Tijdens het bezoeken van deze kastelen krijgen kinderen de kans om hun verbeelding de vrije loop te laten en zich voor te stellen dat ze in een echte sprookjeswereld zijn beland. Bekijk een overzicht van alle kastelen in de regio Arnhem hier.

Focus Junior

Kom vakantie vieren in Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein in Arnhem! Traditiegetrouw staat bij Focus de meivakantie) in het teken van Focus Junior. Elke dag is er wat te zien of te doen voor kinderen vanaf 3 jaar. Naast de beste kinderfilms en gratis pauze-activiteiten, kun je in Focus Eten en Drinken de hele vakantie tussen 11:30 en 16:00 uur voor maar 7,50 euro (incl. Schulp sap) lekker poffertjes komen eten.Voor meer informatie en tickets, klik hier

Spectaculair uitzicht over Arnhem

Ben jij al op de glazen balkons van de Eusebiuskerk geweest? Een glazen lift brengt je naar het hoogste punt van Arnhem (73 meter!) waar je het spectaculaire uitzicht kunnen bewonderen. Er zijn ook twee glazen balkons waar je de allerbeste selfies maakt. Durf jij?

In de toren zelf leer je meer over de geschiedenis van de kerk door een audiotour (voor kinderen), tekenfilm en een game. De tekenfilm gaat over de toenmalige koster van de kerk en zijn gezin en hoe zij de Slag om Arnhem hebben beleefd.

Lees verder

PS: een weekje na de meivakantie is het alweer tijd voor Moederdag! Hoog tijd om samen met de kids allerlei knutselwerkjes voor te bereiden! Om in de sferen van Arnhem te blijven hebben we hieronder 3 leuke tips geplaatst.

Knutseltips! - Thuis lekker knippen en plakken

Doe alvast inspiratie op - voor de volgende vakantie: