10x leuke buitenuitjes met kinderen in Arnhem

Komen de muren van je huis en tuin op je af? Wil je eindelijk weer een gezellig dagje uit met je gezin? Attracties, speeltuinen en zwembaden openen weer hun deuren. Ze hebben allemaal maatregelen genomen om veilig en op gepaste afstand van andere bezoekers te genieten van een leuk uitje. Ga lekker naar buiten, laat je kinderen spelen en nieuwe dingen ontdekken en geniet van de quality time samen. We hebben tien leuke uitjes voor je op een rij gezet.

  1. Burgers' Zoo
  2. De Spelerij / Uitvinderij
  3. Kasteel Rosendael
  4. Buitengoed de Panoven
  5. Nederlands Openluchtmuseum
  6. Landerij de Park
  7. Veluwe actief
  8. Openluchtzwembaden
  9. Kinderboerderijen Arnhem
  10. Groengebied Horsterpark

Tip: check voor je bezoek altijd even de website van het uitje. Op dit moment zijn alle uitjes, met aangepaste maatregelen, geopend. Maar wij weten niet hoe de situatie zich verder ontwikkelt. Doe daarom voor de zekerheid altijd een extra check. Ook moeten veel uitjes vooraf gereserveerd worden.

Burgers' Zoo safari

Burgers' Zoo safari

© Burgers' Zoo
© Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

De prachtige dierentuin van Arnhem, wie kent hem niet? Burgers’ Zoo is een superleuk dagje uit voor het hele gezin. Het park is prachtig ruim opgezet, waardoor je genoeg ruimte hebt om dieren te spotten. Je wandelt door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld en ziet unieke dieren. In het park is een gloednieuwe buitenspeeltuin te vinden waar kinderen vrij kunnen spelen. Slingeren over de touwen, lopen over wiebelbruggers, roetsjen vanaf de glijbaan of klimmen naar de hoge uitkijktoren. Er is een speciaal gedeelte voor 0 tot 4 jaar en voor 4 tot 12 jaar.

Lees verder
Meer over Burgers' Zoo
Park en kasteel Rosendael - de bedriegertjes

Park en kasteel Rosendael - de bedriegertjes

© Jurjen Drenth

Kasteel Rosendael

Een kasteel is mega indrukwekkend voor kinderen! Bij kasteel Rosendael is een heerlijk park waar van alles te doen is. Haal de Beleef!plattegrond op zodat je niks mist. Bij de bedriegertjes spuiten honderden straaltjes water uit de grond, je moet rennen om niet nat te worden. En kunnen jullie de waterdiertjes in de bosvijver vinden? Ben jij stoer genoeg om je schoenen uit te doen en het blote voetenpad te lopen? Bij mooi weer liggen oud-Hollandse spelletjes klaar.

Lees verder
Meer over kasteel Rosendael
© Oscar Timmers

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum staat op de derde plek van meest populaire leerzame attracties van heel Nederland. Dat zegt wel wat! In het museum wandel je door het vroegere Nederland en zie je veel oud-Hollandse boerderijen. Kinderen kunnen aan het werk op het Kindererf of lekker spelen op het Zaanse plein. Dit jaar kun je personen ontmoeten in het park die je bijzondere verhalen vertellen, zoals een Marker vissersvrouw.

Lees verder
Meer over Openluchtmuseum

Buitenactiviteiten - Regio Arnhem

Kinderboerderijen in Arnhem

Een bezoekje aan een kinderboerderij is altijd goed! Arnhem kent twee stadsboerderijen waar van alles te ontdekken is voor kinderen. In het zuiden van Arnhem vind je Stadsboerderij de Korenmaat. In de tuinen kun je van alles leren over (moes)tuinieren. Spelen kan in het speelmoeras of de speeltuin. In het noorden van Arnhem vind je Stadsboerderij Presikhaaf met een ruime speeltuin.

Dit vind je misschien ook leuk: