Wandelen, IJssellinie, Arnhem

Mooie wandelingen voor in de winter

Tijdens de koude en donkere wintermaanden is het hartstikke leuk en gezond om lekker naar buiten te gaan. Zeker nu we midden in de coronacrisis zitten kunnen we allemaal wel een verzetje gebruiken. Frisse lucht, beweging en vitamine D zijn hét medicijn tegen een somber humeur! Dus wat is er nou fijner dan je wandelschoenen uit de kast te trekken en er lekker op uit te gaan? Of je nu naar buiten gaat om ergens warme chocolademelk to-go te halen, of juist omdat je je lijf even flink aan het werk wilt zetten, in de regio Arnhem vind je de mooiste winterwandelingen voor iedereen die van unieke routes in een inspirerende omgeving houdt. Wij zetten de mooiste winterwandelingen in de omgeving van Arnhem voor je op een rijtje!

Wandelroutes - voor je wandelweekend

Bewegwijzerde en uitdagende - wandelroutes

De onderstaande wandelroutes hebben allemaal een afstand van minimaal 10 kilometer. Het zijn stuk voor stuk prachtige wandelingen waarmee je je sportieve hart op kunt halen. Het Knooppad Gelderse Poort, de Groene Wissel Elst en Het Dorenweertsepad zijn ook alle 3 bewegwijzerd. Ideaal dus, voor als je met een doel wilt wandelen en niet teveel wilt nadenken over waar je heen moet! Ook komt elke route langs één of meerdere horecalocaties waar je, als de maatregelen van het RIVM het toelaten, terecht kunt voor iets lekkers voor onderweg!

22 kilometer cultuur snuiven

Als je op zoek bent naar een wandeling buiten de gebaande paden is het Kunst en Parkenpad in de Liemers iets voor jou! Beleef bruisend Zevenaar en haar mooie omgeving met deze route. De wandeling, van maar liefst 22 kilometer lang, brengt je langs alle hoogtepunten van de omgeving. Je kunt dus zowel een goede work-out doen als cultuur snuiven. De wandelroute begint bij Buitengoed de Panoven, een voormalige dakpannenfabriek waar je nu lekker kunt eten, drinken en overnachten, en onderweg kom je langs onder andere Stadsbrouwerij Wittenburg, Landgoed Huis Sevenaer, en Grutterij en Molen De Hoop.

Lees verder
Bekijk Kunst en Parkenpad
Fergusonbrug Zevenaar Centrum Zevenaar

Beleef de Tweede Wereldoorlog - met de Perimeterrroutes Oosterbeek

 • Zuidelijke Perimeterroute

  De Zuidelijke Perimeterroute volgt een belangrijk deel van de front- en verdedigingslinie van de geallieerden. Als je deze route wandelt, leer je meer over wat er zich tijdens operatie Market Garden afspeelde in 1944. Deze route brengt je tevens langs het Airborne Museum Hartenstein. Het museum is gevestigd in de villa waar tijdens operatie Market Garden het hoofdkwartier van de Eerste Britse Devisie zat. Het museum toont een grote collectie met authentieke wapens, documenten en foto's en heeft tevens een 'Airborne Experience' waarin je je midden in de hevige strijd van 1944 waant.

  Bekijk wandelroute
  Bos Oosterbeek
 • Noordelijke Perimeterroute

  Ook de Noordelijke Perimeterroute volgt een deel van de front- en verdedigingslinie van de geallieerden. De route start bij het Airborne monument en onderweg kom je langs de oorlogsgraven van het Gemenebest Arnhem Oosterbeek. Een imposante begraafsplaats ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten.

  Bekijk wandelroute

De Zuidelijke en Noordelijke Perimeterroute zijn ook te combineren tot één wandelroute van 8 kilometer. De routes kruisen elkaar ter hoogte van het Airborne Monument bij de 'Luisterplek: De Vriendschapsband' van de Liberationroute Europe. Hier kun je gelijk een verhaal beluisteren over twee bevriende zweefvliegtuigpiloten tijdens het geallieerde offensief.