Bereikbaarheid

Hoe kom ik in Arnhem?

​Auto
In de gehele binnenstad van Arnhem geldt betaald parkeren. Via de diverse routes vanaf de (snel)wegen kom je vanzelf op de centrumring. Deze ring loopt in één richting rond de binnenstad. Aan deze centrumring liggen alle parkeergarages en parkeerterreinen. Op de aanduidingsborden op de Centrumring staan de parkeergarages vermeld en hoeveel parkeerplaatsen er beschikbaar zijn. Vanaf alle parkeergarages en parkeerterreinen loop je in een paar minuten naar de winkels in de binnenstad. Een overzicht van parkeergarages vind je op arnhem.nl.

Let op: in het centrum van Arnhem is een strenge milieuzone. Dieselauto's van voor 1 januari 2005 kunnen een boete krijgen. Kijk voor meer informatie op arnhem.nl

Wil je de file rondom de A12 ontwijken? Kijk (tot een dag!) van te voren naar de filevoorspelling en pas waar nodig je reis aan. 

Transferium Gelredome
Transferium Gelredome is een gratis parkeerterrein voor 645 auto's. Automobilisten die op P+R-terrein Gelredome parkeren, kunnen met de gewone lijnbus 7 tegen het normale OV-tarief naar de binnenstad. Bovendien heeft ook bus 88 een halte Transferium.

Openbaar vervoer
Arnhem heeft vier treinstations: Centraal, Velperpoort, Presikhaaf en Arnhem-Zuid. Vanuit de regio zijn deze stations per stoptrein te bereiken vanuit Ede-Wageningen, Zutphen, Nijmegen, Tiel en Winterswijk. Per intercity is Arnhem Centraal bereikbaar vanuit Amsterdam (Schiphol), Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Ede-Wageningen, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Zwolle en Keulen (HSL). Kijk voor een actueel reisschema op een van de reisplanners zoals 9292.nl of ns.nl 

Het Centraal Station van Arnhem bevindt zich op loopafstand van de binnenstad (5 minuten). Hier is tevens het centrale busstation voor stads- en streekbussen. In Arnhem rijdt als enige stad van Nederland de trolleybus, die je onder meer naar de binnenstad brengt. Behalve op het Centraal Station stoppen veel bussen ook bij de Rijnstraat, het Willemsplein en het Velperplein. Deze haltes grenzen alle drie aan de binnenstad.

Elektrisch deelvervoer - Fietsen en Auto's

eHUB Arnhem

De gemeente Arnhem geeft iedereen de mogelijkheid gebruik te maken van elektrisch vervoer. Voor elke reis is er een bijpassend vervoersmiddel. Kies voor elektrische fietsen van Urbee of een elektrische auto van Amber. Arnhem telt meerdere eHUBS, zoals Transferium Gelredome en Station Arnhem Zuid, waar je direct verschillende elektrische voertuigen kunt huren door middel van een app. De duur en het moment van de huur bepaal je zelf! Check van te voren wel even welke vervoersmiddelen er op je locatie aanwezig zijn

Lees verder
Meer over eHUB Arnhem
Ehub Arnhem

Citystore Arnhem

De medewerkers van de Citystore Arnhem informeren je over de natuur, kunst & cultuur, architectuur, evenementen, attracties, de mooiste plekken en woongebieden, winkelen, hotels, restaurants en historie van de omgeving. Zo vertellen zij je de geheime en bijzondere plekjes die net niet op internet te vinden zijn. 

Lees verder
Meer informatie
Station, NS, Arnhem Centraal