Bereikbaarheid

Hoe kom ik in Arnhem?

Let op: Vermijd vanwege het coronavirus drukke plekken en houd afstand van elkaar. Indien je griepverschijnselen hebt, blijf dan thuis. 

 

​Auto
In de gehele binnenstad van Arnhem geldt betaald parkeren. Via de diverse routes vanaf de (snel)wegen kom je vanzelf op de centrumring. Deze ring loopt in één richting rond de binnenstad. Aan deze centrumring liggen alle parkeergarages en parkeerterreinen. Op de aanduidingsborden op de Centrumring staan de parkeergarages vermeld en hoeveel parkeerplaatsen er beschikbaar zijn. Vanaf alle parkeergarages en parkeerterreinen loop je in een paar minuten naar de winkels in de binnenstad. Een overzicht van parkeergarages vind je op arnhem.nl.

Let op: in het centrum van Arnhem is een strenge milieuzone. Dieselauto's van voor 1 januari 2005 kunnen een boete krijgen. Kijk voor meer informatie op arnhem.nl

Transferium Gelredome
Transferium Gelredome is een gratis parkeerterrein voor 645 auto's. Automobilisten die op P+R-terrein Gelredome parkeren, kunnen met de gewone lijnbus 7 tegen het normale OV-tarief naar de binnenstad. Bovendien heeft ook bus 88 een halte Transferium.

Openbaar vervoer
Arnhem heeft vier treinstations: Centraal, Velperpoort, Presikhaaf en Arnhem-Zuid. Vanuit de regio zijn deze stations per stoptrein te bereiken vanuit Ede-Wageningen, Zutphen, Nijmegen, Tiel en Winterswijk. Per intercity is Arnhem Centraal bereikbaar vanuit Amsterdam (Schiphol), Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Ede-Wageningen, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Zwolle en Keulen (HSL). Kijk voor een actueel reisschema op een van de reisplanners zoals 9292.nl of ns.nl 

Het Centraal Station van Arnhem bevindt zich op loopafstand van de binnenstad (5 minuten). Hier is tevens het centrale busstation voor stads- en streekbussen. In Arnhem rijdt als enige stad van Nederland de trolleybus, die je onder meer naar de binnenstad brengt. Behalve op het Centraal Station stoppen veel bussen ook bij de Rijnstraat, het Willemsplein en het Velperplein. Deze haltes grenzen alle drie aan de binnenstad.

Sonsbeekpark, Arnhem

Sonsbeekpark, Arnhem

© Jurjen Drenth

Rolstoeltoegankelijk

© Jurjen Drenth

Fietsverhuur

Visit Arnhem (VVV)

De medewerkers van Visit Arnhem informeren je over de natuur, kunst & cultuur, architectuur, evenementen, attracties, de mooiste plekken en woongebieden, winkelen, hotels, restaurants en historie van de omgeving. Zo vertellen zij je de geheime en bijzondere plekjes die net niet op internet te vinden zijn. Bereid je bezoek voor en download hier de Stadsgids Arnhem (inclusief plattegrond)!

Lees verder
Meer informatie