Mode en design

In Arnhem zindert het van de creativiteit en innovatie. Met ArtEZ hogeschool voor de kunsten als broedplaats, voor onder meer Marcel Wanders, Daan Roosegaarde en Victor & Rolf. En als podium het jaarlijkse Fashion + Design Festival Arnhem en State of Fashion, de opvolger van Arnhem Mode Biënnale.

Maar in en om Arnhem kun je het hele jaar door mode en design bewonderen. En shoppen! In het Modekwartier koop je de nieuwste mode en design bij de makers zelf. En net achter de grote winkelstraat met de bekende ketens vind je de 7straatjes, met niet-doorsnee winkeltjes en een uniek aanbod.

Mode-events - Broedplaats voor creatie

Fashion + Design Festival Arnhem

Op het Fashion + Design Festival Arnhem gaan mode, design, kunst en cultuur in elkaar op. Door heel Arnhem vind je events, expo's en workshops, veelal van en door (oud)-studenten van ArtEZ. Het festival vindt dit jaar plaats van 1 juni t/m 8 juli. 

State of Fashion

State of Fashion stelt vragen die gesteld moeten worden. Over de toekomst van de mode-industrie. Over hoe de footprint van de mode-industrie kleiner kan. Interessant, confronternd en optimistisch. Dit jaar van 1 juni t/m 2 september.

Modekwartier

In het Modekwartier in de wijk Klarendal draait alles om mode, design, kunst en eten. Als je door de wijk loopt begrijp je meteen hoe Arnhem aan de reputatie van mode-en designstad komt. Diverse makers hebben hier hun atelier, studio of galerie, waar je ook kunt shoppen. Je vindt hier voor ieder wat wils!