Nederlands Watermuseum

Leuke musea met kinderen in de regio Arnhem

De regio Arnhem ademt cultuur! Breng jij met jouw gezin een bezoek aan deze geschiedenisrijke regio? Er is in de musea genoeg te beleven voor jong en oud. Vaak denken kinderen dat musea maar stoffig en oubollig zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Bewijs jij je kinderen het tegendeel? Wij helpen je graag en hebben de leukste musea voor kinderen op een rij gezet.

Airborne Museum at Hartenstein

De roemruchtige Slag om Arnhem is een groot onderdeel van de rijke geschiedenis in de regio Arnhem. In de vaste tentoonstelling van Airborne Museum at Hartenstein in Oosterbeek beleef je deze wereldberoemde slag als nooit tevoren. Van de luchtlandingen op de heide tot aan de evacuatie over de Rijn. Voor volwassen en kinderen vanaf 8 jaar en ouder is de Airborne Experience een heuse aanrader. Stap in een glider, ga op missie en doorloop de opeenvolgende hoofdstukken van de Slag om Arnhem. Het is een intense ervaring die je als gezin niet snelt vergeet!

Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder park Sonsbeek in Arnhem ligt een uniek doe-museum: het Nederlands Watermuseum. Een spetterend dagje uit voor het hele gezin! In de vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water, zoals dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht en kan je als een echte Waterprofessor in de Waterwerkplaats experimenteren. Daarnaast is er tijdens de schoolvakanties ook nog een speciale vakantieactiviteit. Dit belooft één groot feest te worden!

Lees verder
Nederlands Watermuseum

Museum Arnhem

Het vernieuwde Museum Arnhem is een plek waar je samen kunt maken en doen. Jong en oud kunnen hier terecht om te werken met verschillende materialen en zelf te ervaren hoe kunstenaars die je in het museum ziet werken. Binnen én buiten in de tuin van het museum is een familieroute te vinden. De familieroute daagt uit om zelf te doen en kijken, samen. Ontdek de beste houding om naar een beeld in de tuin te kijken en ervaar hoe een kunstwerk is gemaakt.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op reis door de tijd van maar liefst twee eeuwen geleden tot heel recent. De mensen uit het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed inspireren ze je met hun verhalen. Gaan je kinderen aan het werk op het Kindererf? Of spelen ze toch liever op het Zaanse Plein? Worden het poffertjes met poedersuiker of toch die verse krentenbol van de bakker? Vergeet een ritje met de historische tram ook niet!

Eusebiuskerk

Ben jij al op de glazen balkons van de Eusebiuskerk geweest? Een glazen lift brengt je naar het hoogste punt van Arnhem (73 meter!) waar je het spectaculaire uitzicht kan bewonderen. Er zijn ook twee glazen balkons waar je de allerbeste selfies maakt. Durf jij? 

In de toren zelf leer je meer over de geschiedenis van de kerk door een audiotour (voor kinderen), tekenfilm en een game. De tekenfilm gaat over de toenmalige koster van de kerk en zijn gezin en hoe zij de Slag om Arnhem hebben beleefd.

Lees verder

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is een aanrader voor families met kinderen. Hier vind je een van de grootste beeldentuinen van Europa. Ga eropuit en geniet van de beelden én de natuur. Samen picknicken in de frisse lucht, languit in het gras liggen of tikkertje spelen om energie kwijt te raken: het kan hier allemaal. Wil je meer weten over de topstukken uit de tuin? Ga met zijn allen op ontdekkingstocht! Aan de hand van denk- en doe-opdrachten ontdek je samen de wandelingen van Stanley Brouwn, de grote voeten van Niobe en nog veel meer... Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Voor kinderen vanaf 3 jaar is het Zwaan zoekt een vriendje speurspel ontwikkeld. Met wie kom jij hier een dagje uit?

Andere musea - in de regio Arnhem

Wat is er nog meer te doen in de regio?