Nederlands Watermuseum

Leuke musea met kinderen in de regio Arnhem

De regio Arnhem ademt cultuur! Breng jij met jouw gezin een bezoek aan deze geschiedenisrijke regio? Er is in de musea genoeg te beleven voor jong en oud. Vaak denken kinderen dat musea maar stoffig en oubollig zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Bewijs jij je kinderen het tegendeel? Wij helpen je graag en hebben de leukste musea voor kinderen op een rij gezet.

Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder park Sonsbeek in Arnhem ligt een uniek doe-museum. Een spetterend dagje uit voor het hele gezin! In de vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water, zoals dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht en kan je als een echte Waterprofessor in de Waterwerkplaats experimenteren. Daarnaast is er tijdens de schoolvakanties ook nog een speciale vakantieactiviteit. Dit belooft één groot feest te worden!

Lees verder
Plan jouw spetterende bezoek
Nederlands Watermuseum

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller museum is een aanrader voor families met kinderen. Hier vind je een van de grootste beeldentuinen van Europa. Ga eropuit en geniet van de beelden én de natuur. Samen picknicken in de frisse lucht, languit in het gras liggen of tikkertje spelen om energie kwijt te raken: het kan hier allemaal. Wil je meer weten over de topstukken uit de tuin? Ga met zijn allen op ontdekkingstocht! Aan de hand van denk- en doe-opdrachten ontdek je samen de wandelingen van Stanley Brouwn, de grote voeten van Niobe en nog veel meer... Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Voor kinderen vanaf 3 jaar is het Zwaan zoekt een vriendje speurspel ontwikkeld. Met wie kom jij hier een dagje uit?

Lees verder
Kom meer te weten

Andere musea - in de regio Arnhem

Wat is er nog meer te doen in de regio?