Wat is er te doen met Pasen?

Een lang weekend vrij, buiten wordt het weer lekker groen en er is (hopelijk) zonnig voorjaarsweer. Het perfecte moment om er lekker op uit te trekken. Geen zin om de polonaise te moeten lopen in de natuur, kies dan eens voor de minder bekende maar zeker niet minder mooie plekken in de regio. Ook worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd en daarvan hebben we er een aantal voor je op een rij gezet. Sowieso is het natuurlijk altijd leuk om een gezellige paastak in huis te halen!

Wanneer is het Pasen?
Pasen vindt dit jaar plaats op zondag 31 maart en maandag 1 april 2024. 

Paasvaart De Blauwe Bever

Op eerste paasdag heeft de paashaas ergens langs de Neder-Rijn eieren verstopt. Hoe leuk is het om die met safarischip De Blauwe Bever te gaan zoeken? Het schip vaart, met de paashaas aan boord, vanuit Het Stek in Wageningen. Onderweg vertellen de paashaas en de aanwezige gids iets over het schip en het mooie rivierlandschap waar De Blauwe Bever langs vaart. Om de verstopte eieren te kunnen vinden legt het schip natuurlijk aan en kan iedereen van boord. Neem een bakje of tasje mee om de paaseieren in te doen.

 

Lees verder
Boek hier

Pasen bij De Spelerij - met het familie-arrangement

Vier Pasen bij De Spelerij & De Uitvinderij gedurende het hele paasweekend met een speciaal familie-arrangement. Start de dag met een lekker stukje paasbrood en iets te drinken. De kinderen kunnen zich prima vermaken op de vele unieke speeltoestellen of creatief aan de slag gaan bij de Uitvinderij. Dan is het weer even verzamelen om samen te genieten van een lekkere lunch met onder andere gekookte eieren, hamrolletjes en verse sinaasappelsap. Het arrangement is te reserveren vanaf 10 personen.

Lekker wandelen en fietsen

Met een beetje geluk is het met Pasen al lekker weer om op pad te gaan. Stap op de fiets en kijk of er wat bloeit op de Betuwse bloesemroute, wandel langs de Soerense beek tijdens het Ommetje Spankeren of maak een iets avontuurlijkere tocht over onverharde paden op het Klompenpad bij Renkum.

Lees verder
Bekijk alle routes

De leukste kinderfilms

Pak de popcorn er maar bij want bij Focus Filmtheater Arnhem is er in en rond het paasweekend een groot aanbod aan de leukste kinderfilms! Hierbij een overzicht:

- Turning Red (8+)
- Pluk van de petteflet (4+)
- Luca (6+)
- De nieuwe avonturen van het molletje (3+)
- Lucy goes gangsta (6+)

Reserveer hier je bioscoopstoel.

Paasbrunch Dudok

Geniet tijdens het paasweekend van een feestelijke brunch, samengesteld door de chef. Een rijkelijk gevulde tafel met luxe broodjes, croissants, pain au chocolat, diverse soorten beleg, Dudok soep en een assortiment aan zoete verrassingen. Beschikbaar vanaf twee personen (€26,95 p.p) tussen 11.00 – 15.00 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

 

Lees verder
Reserveer je plekje

Deze uitjes zijn het hele jaar door leuk! - Dus ook met Pasen

Evenementen in het Paasweekend

In de regio Arnhem gebeurt er nog veel meer tijdens het paasweekend dan wij op deze pagina kunnen benoemen. Bekijk daarom hier een overzicht van de evenementen die er dat weekend plaatsvinden.

Laat ons weten hoe jij Pasen hebt gevierd via #visitarnhem!

Dit vind je misschien ook leuk: