Wat is er te doen met Pasen?

Een lang weekend vrij, buiten wordt het weer lekker groen en er is (hopelijk) zonnig voorjaarsweer. Pasen is ook dit jaar door de coronamaatregelen anders dan normaal. Toch hebben we wat leuke tips voor je gevonden om je Paasdagen in de regio Arnhem mee te vullen. Sowieso is het natuurlijk leuk om zo een gezellige Paastak in huis te halen!

Wanneer is het Pasen?
Pasen vindt dit jaar plaats op zondag 4 en maandag 5 april 2021. 

De klassiekers

Lekker naar buiten

Met een beetje geluk is het met Pasen al lekker weer om op pad te gaan. Stap op de fiets en kijk of er wat bloeit op de Betuwse bloesemroute, wandel langs de Soerense beek tijdens het Ommetje Spankeren of maak een iets avontuurlijkere tocht over onverharde paden op het Klompenpad bij Renkum.

Landerij De Park gelegen in een landschapspark in de Betuwe is de perfecte plek voor de start van je (rustige) wandel- of fietsroute. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je hier ook terecht voor een drankje of lekker broodje To Go.

Lees verder
Bekijk alle routes

Belevingsroute - rondom Fort Pannerden

Ga op ontdekking in de ruige natuur rondom Fort Pannerden. Deze belevingsroute is leuk voor jong en oud waarbij zintuigprikkelende aanwijzingen je route beschrijven. Onderweg kom je tal van leuke wetenswaardigheden over het fort de Klompenwaard en de omgeving te weten. De totale route is ongeveer 1,5 kilometer en duurt een uur. Download hier het routeboekje!

Speciaal op zondag 4 en maandag 5 april kan je bij Fort Pannerden wel een heel bijzondere wandeling maken. Bij de ophaalbrug staan namelijk vrijwilligers klaar om je toegang te geven tot de fortgracht! In ongeveer 30 minuten kom je langs verschillende vragen en weetjes zodat je niet alleen unieke wandeling maakt maar ook nog eens wat leert!

Thuisblijftips

Ook als je liever gewoon binnen blijft is er nog steeds van alles voor je te beleven in de regio Arnhem. Dieren kijken vanuit je luie stoel, maak een virtuele wandeling door de natuur of ga in de keuken aan de slag met echte Arnhemse recepten. 

Lees verder
Lees hier verder
De ocean bij dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem.

Hoe vier jij Pasen?

Zoals je kan lezen: genoeg te doen dit weekend! Laat ons weten hoe jij Pasen hebt gevierd via #visitarnhem!

Dit vind je misschien ook leuk: