Wandelen

In het spoor van de bevrijding - Rondom Arnhem

In en rond Arnhem is nog altijd veel terug te vinden van de Slag om Arnhem. Wandel langs bijzondere monumenten en indrukwekkende herdenkingsplaatsen. Volg dezelfde route die onze bevrijders in ’44 zagen en beluister op de speciale app van de Liberation Route de verhalen. Je hoort waar je naar kijkt, en beleeft het laatste oorlogsjaar in alle intensiteit. Onderweg zijn er allerlei terrasjes en pleisterplaatsen om bij te komen. Kom je in september? Loop dan met veteranen, jonge soldaten en scholieren de spectaculaire Airborne-wandeling. Of maak die wandeling – of een andere – door dit glooiende en statige landschap op een later moment.
 

Liberation Route: wandel en beleef de historie!

De Liberation Route volgt het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in 1944 en 1945. De route begint in Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De route is in Nederland gemarkeerd met luisterplekken in de vorm van veldkeien.

Lees verder
Ga naar liberationroute.nl
Liberation Route, Wandelen, Lingewaard IJssellinie, Wandelen, Regio Arnhem

Mooie korte wandelingen van maximaal 6 km

Hou je van wandelen, maar niet te lang en te ver, en wil je graag nieuwe plekken ontdekken? Met een van deze korte wandelingen combineer je de heerlijke rust van wandelen met het opdoen van kennis. Je komt interessante feitjes te weten over de regio en over de historische gebouwen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de prachtige natuur, bijvoorbeeld op de Veluwezoom!

Lees verder
Bekijk de routes