Wandelen

In het spoor van de bevrijding - Rondom Arnhem

In en rond Arnhem is nog altijd veel terug te vinden van de Slag om Arnhem. Wandel langs bijzondere monumenten en indrukwekkende herdenkingsplaatsen. Volg dezelfde route die onze bevrijders in ’44 zagen en beluister op de speciale app van de Liberation Route de verhalen. Je hoort waar je naar kijkt, en beleeft het laatste oorlogsjaar in alle intensiteit. Onderweg zijn er allerlei terrasjes en pleisterplaatsen om bij te komen. Kom je in september? Loop dan met veteranen, jonge soldaten en scholieren de spectaculaire Airborne-wandeling. Of maak die wandeling – of een andere – door dit glooiende en statige landschap op een later moment.
 

Wandelnetwerk Arnhem Nijmegen

In de Liemers en in de Betuwe vind je verschillende wandelnetwerken. De netwerken bestaan uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. Alle routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de keuzepunten. Je vindt ze op het netwerk ter plaatse, in de wandelrouteplanner of op de wandelkaarten die te koop zijn bij de VVV. 

Lees verder
Wandelpaal nieuw wandelnetwerk Wandelen Overbetuwe

WANDELEN IN DE AIRBORNE REGION

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Probeer de vier routes in Driel, OosterbeekEde en Arnhem en wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben. Herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

Lees verder
Lees meer
Sosabowski in Valburg met Maj Pascale Airborne Slag om Arnhem John Frostbrug

Mooie korte wandelingen van maximaal 6 km

Hou je van wandelen, maar niet te lang en te ver, en wil je graag nieuwe plekken ontdekken? Met een van deze korte wandelingen combineer je de heerlijke rust van wandelen met het opdoen van kennis. Je komt interessante feitjes te weten over de regio en over de historische gebouwen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de prachtige natuur, bijvoorbeeld op de Veluwezoom!

Lees verder
Bekijk de routes

Liberation Route: wandel en beleef de historie!

De Liberation Route volgt het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in 1944 en 1945. De route begint in Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn. De route is in Nederland gemarkeerd met luisterplekken in de vorm van veldkeien.

Lees verder
Ga naar liberationroute.nl
Liberation Route, Wandelen, Lingewaard IJssellinie, Wandelen, Regio Arnhem

Onze favoriete plekjes: