Ontdek de streetart

De stad Arnhem is de afgelopen jaar opgevrolijkt met vele muurschilderingen. Wie een rondje loopt door de gezellige binnenstad van Arnhem stuit op heel wat prachtige street art kunstwerken. En ook buiten de binnenstad zijn indrukwekkende murals te bekijken. Je kijkt je ogen uit bij onderstaande street art in Arnhem!

Bekijk alle locaties op de kaart


© dopie.dsk | Bekijk dit bericht op Instagram
Locatie: Kronenburgpasserelle

1. Doorkijkjes in Kronenburg

Een prachtige kijkje door de pilaren van de Passerelle brug in de wijk Kronenburg. Naast deze eekhoorn is er ook een bever kunstwerk te spotten. 


© kunstwerken_arhnem | Dit bericht op Instagram bekijken
Locatie: Lobeliastraat 1

2. Museum Arnhem in Malburgen

Schilderscollectief De Strakke Hand maakte deze muurschildering in Malburgen-Oost. Het is een metershogeversie van 'Zelfportret' van Henk Mual, uit de collectie van het Museum Arnhem. Ter ere van de honderste verjaardag van het museum is deze muurversie gemaakt in 2021.


© rroedmanstreetart | Dit bericht op Instagram bekijken
Locatie: Nieuwe Kade 1

3. Arnhem Art op De Melkfabriek

In 2017 nam Arnhem Art de oude Coberco melkfabriek onder handen. Arnhem Art stelde een aantal jaar geleden het doel om de hele stad op te fleuren met muurschilderingen. Dat is wel gelukt!


© badtastetoast | Dit bericht op Instagram bekijken
Locatie: Wielakkerstraat 2

4. Metershoge uil

Deze grote uil is te bewonderen in de Wielakkerstraat, op zo'n 200 meter afstand van de volgende muurschildering (Arnhemse peperbus). Ideaal om direct de combinatie te maken tussen beide street art!

 


© badtastetoast | Dit bericht op Instagram bekijken
Locatie: Varkensstraat 25

5. Arnhemse peperbus

Midden in het hart van Arnhem is dit kunstwerk op de peperbus (stroomkast) te bekijken. Het Korenkwartier krijgt zo wat extra kleur.
 


© coulored.city | Dit bericht op Instagram bekijken
Locatie: Coehoornstraat 4

6. Stay focused

Dit levensgrote gezicht van circa 5 bij 8 meter vind je vlakbij het centraal station van Arnhem. Wist je dat op verzoek van de eigenaar (Holsboer Optometrie) de kunstenaar Dopie aan de achterkant, boven de garagedeur een schildering van de hond van de eigenaar gemaakt?


© state.of.the.streetart | Dit bericht op Instagram bekijken
Locatie: Apeldoornseweg 4a

7. Kunst van Sivanski

Tot slot valt dit pareltje aan de Apeldoornseweg door Sivanski niet te missen! De mural is gemaakt op de muur van Café Bosch, dé broedplek voor de culturele sector van Arnhem. Geniet van de street art onder het genot van een drankje.

Meer lezen?