Beleef Arnhem in de voorjaarsvakantie 2023

De voorjaarsvakantie komt er weer aan... Wil je een week(end) eropuit of een uitje plannen met kinderen? Wij delen de leukste tips voor de voorjaarsvakantie in Arnhem en omgeving met je!

Wanneer is de voorjaarsvakantie?
Voorjaarsvakantie regio Noord  - 25 feb t/m 5 mrt 2023
Voorjaarsvakantie regio Midden - 25 feb t/m 5 mrt 2023
Voorjaarsvakantie regio Zuid - 18 feb 2022 t/m 26 feb 2023

4. Word een prins(es) op kasteel Rosendael

Droom je over zelf een prins of prinses worden? Schrijf je dan in voor de cursus op 22 februari “Hoe word ik een echte prins of prinses” op kasteel Rosendael. Kinderen maken met een hofdame of een lakei een tocht door het kasteel en leren deftige manieren. Kom je ook in je deftigste prinsen of prinsessenkleren? Na afloop ontvang je van het kasteel een heerlijk fris glaasje ranja en een klein presentje.

Lees verder
Reserveer jouw plek

5. Gooi een b(l)ommetje!

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je bij het Nederlands Watermuseum je eigen bloembommen maken. Het idee is dat je met deze zelfgemaakte bloembommen naar een dijk bij jou in buurt gaat en de bom daar neergooit. De sterke en lange wortels die uit de bloemen komen maken de dijk steviger en gelijk ook een stuk mooier! Hoe leuk is dat?!

6. Spelen & knutselen

De Spelerij - De Uitvinderij is een bijzonder speelpark in Dieren. Kinderen kijken hier hun ogen uit en kunnen er lekker klauteren, springen, draaien, maken, ontdekken en verwonderen. Ze kunnen een kunstwerk maken met de verfspettermachine, figuurzagen met piepschuim of zelf een eigen broodje bakken.

Lees verder
Beleef het zelf

7. De leukste kinderfilms

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je voor de leukste kinderfilms en bijpassende pauze-activiteiten terecht bij Focus Arnhem. Iedere dag is er voor verschillende leeftijden wel wat te zien en beleven. Bekijk hier het volledige programma.

8. Kraak de code

Dit uitje is perfect om met het hele gezin te doen. Met deze speurtocht van Veluwe Actief ga je met jouw groepje en een kaart het bos in. Door te speuren en met een beetje logisch nadenken kom je onderweg aanwijzigingen tegen om de vragen te beantwoorden. Om uiteindelijk de code te kraken moeten jullie ook zeker jullie hersens laten kraken. Gaan jullie de uitdaging aan?

Meer inspiratie opdoen? - Lees verder