Natuur

Al in de 17e eeuw stond Arnhem bekend als Groene stad aan de Rijn en Parkstad. De 26 grote en kleinere parken verklaren waarom. Met Park Sonsbeek als vlaggenschip: 67 ha eeuwenoud beukenbos en graspartijen, met vijvers, watervallen, de mooie Steile Tuin en een prachtig uitzicht vanaf de Belvédère. En je bent Arnhem nog niet uit of je staat op de Veluwe.

Neem eens een kijkje in het Deelerwoud. Hier is het rustiger dan bijvoorbeeld op de Hoge Veluwe en de Posbank. Tenminste, wat mensen betreft: de populatie dam- en edelherten is de laatste jaren flink gegroeid. Grote kans dus dat je er eentje tegenkomt!

Vogelspotten

Je ziet ze vliegen op deze 5 plekken. Voor de startende vogelspotter tippen we de beste locaties om gevederde vrienden te bekijken. Als bonus vind je onderaan ook nog een aantal tips van doorgewinterde vogelaar Benno van den Hoek. Succes met spotten!

Lees verder
Ontdek meer

Ontdek meer... - Duik in het groen!

 • De mooiste natuurgebieden

  Deze prachtige natuurgebieden zijn heerlijk om te voet, per fiets of te paard te verkennen.

  De mooiste natuurgebieden Nationaal Park Veluwezoom - heide - wandelaars - natuur
 • Prachtige tuinen en parken

  Geniet van groen in de vele prachtige tuinen en (stads)parken van de Regio Arnhem.

  Prachtige tuinen en parken Stadspark, park, Arnhem
 • Alles over natuur

  In de bezoekerscentra ontdek je alles over de natuur. Van informatieve folders tot prachtige routes en speurtochten voor kinderen.

  Alles over natuur

Als een vis in het water

Met de Rijn dwars door de stad en de IJssel nabij is water nooit ver weg in en rond Arnhem. Een terrasje pakken op de gezellige Rijnkade. Wandelen door de uitgestrekte uiterwaarden. Lekker luieren op de strandjes van de Neder-Rijn – waarover je ook mooie vaartochten kunt maken. Of picknicken bij de Sint-Jansbeek in het Sonsbeekpark – waar je, over water gesproken, ook het Nederlands Watermuseum vindt. En met nog geen 20 minuten rijden ben je bij Rhederlaag, hét watersportgebied van Oost-Nederland.

Lees verder
Bekijk hier onze tips

Over stromend water

Heel bijzonder en leerzaam zijn de tochten met safarischip De Blauwe Bever. Vanaf het open, overdekt bovendek van het schip heb je een mooi uitzicht op de prachtige Nederrijn. Als je goed oplet, spot je misschen wel een otter of bever! 

Lees verder
Meer informatie

Voor welke plek ga jij?