Natuur

Regio Arnhem: groen, groener, groenst

Al in de 17e eeuw stond Arnhem bekend als Groene stad aan de Rijn en Parkstad. De 23 grote en kleinere parken verklaren waarom. Met Park Sonsbeek als vlaggenschip: 67 ha eeuwenoud beukenbos en graspartijen, met vijvers, watervallen, de mooie Steile Tuin en een prachtig uitzicht vanaf de Belvédère. En je bent Arnhem nog niet uit of je staat op de Veluwe.

Neem eens een kijkje in het Deelerwoud. Hier is het rustiger dan bijvoorbeeld op de Hoge Veluwe en Veluwezoom. Tenminste, wat mensen betreft: de populatie dam- en edelherten is de laatste jaren flink gegroeid. Grote kans dus dat je er eentje tegenkomt!

 

Het oudste Nationale Park van Nederland

Nationaal Park Veluwezoom nodigt uit om te voet, per fiets of te paard te verkennen. Je vindt er schitterend natuur, vele routes en activiteiten. De Posbank, bij Rheden, is bij veel Nederlanders een bekende trekpleister en ligt midden in het park. Het Veluwetransferium Posbank is de meest geschikte uitvalsbasis voor een dagje uit in het park. 

Lees meer

Over stromend water

Heel bijzonder en leerzaam zijn de tochten met safarischip De Blauwe Bever. Vanaf het open, overdekt bovendek van het schip heb je een mooi uitzicht op de prachtige Nederrijn. Als je goed oplet, spot je misschen wel een otter of bever! 

Meer informatie

Ontdek meer... - Duik in het groen!

De mooiste natuurgebieden

Deze prachtige natuurgebieden zijn heerlijk om te voet, per fiets of te paard te verkennen.

Prachtige tuinen en parken

Geniet van groen in de vele prachtige tuinen en (stads)parken van de Regio Arnhem.

Alles over natuur

In de bezoekerscentra ontdek je alles over de natuur. Van informatieve folders tot prachtige routes en speurtochten voor kinderen.

Ga de natuur in met kinderen!

Mooie bossen, heuvels en kronkelende dijken: de prachtige natuur in de omgeving van Arnhem nodigt uit om lekker door te wandelen. Ga naar buiten en neem de kinderen mee, er is genoeg te ontdekken!

Lees meer