Natuur

REGIO ARNHEM: GROEN,GROENER,GROENST

Al in de 17e eeuw stond Arnhem bekend als Groene stad aan de Rijn en Parkstad. De 23 grote en kleinere parken verklaren waarom. Met Park Sonsbeek als vlaggenschip: 67 ha eeuwenoud beukenbos en graspartijen, met vijvers, watervallen, de mooie Steile Tuin en een prachtig uitzicht vanaf de Belvédère. En je bent Arnhem nog niet uit of je staat op de Veluwe.

Neem eens een kijkje in het Deelerwoud. Hier is het rustiger dan bijvoorbeeld op de Hoge Veluwe en Veluwezoom. Tenminste, wat mensen betreft: de populatie dam- en edelherten is de laatste jaren flink gegroeid. Grote kans dus dat je er eentje tegenkomt!

Vogelspotten

Je ziet ze vliegen op deze 5 plekken. Voor de startende vogelspotter tippen we de beste locaties om gevederde vrienden te bekijken. Als bonus vind je onderaan ook nog een aantal tips van doorgewinterde vogelaar Benno van den Hoek. Succes met spotten!

Lees verder
Ontdek meer

Ontdek meer... - Duik in het groen!

Nationaal Park Veluwezoom - heide - wandelaars - natuur

Nationaal Park Veluwezoom - heide - wandelaars - natuur

© Jurjen Drenth

De mooiste natuurgebieden

Deze prachtige natuurgebieden zijn heerlijk om te voet, per fiets of te paard te verkennen.

Stadspark, park, Arnhem

Stadspark, park, Arnhem

© Jurjen Drenth

Prachtige tuinen en parken

Geniet van groen in de vele prachtige tuinen en (stads)parken van de Regio Arnhem.

© Jurjen Drenth

Alles over natuur

In de bezoekerscentra ontdek je alles over de natuur. Van informatieve folders tot prachtige routes en speurtochten voor kinderen.

Het oudste Nationale Park van Nederland

Nationaal Park Veluwezoom nodigt uit om te voet, per fiets of te paard te verkennen. Je vindt er schitterend natuur, vele routes en activiteiten. De Posbank, bij Rheden, is bij veel Nederlanders een bekende trekpleister en ligt midden in het park. Het Veluwetransferium Posbank is de meest geschikte uitvalsbasis voor een dagje uit in het park. 

Lees verder
Ontdek Nationaal Park Veluwezoom

Over stromend water

Heel bijzonder en leerzaam zijn de tochten met safarischip De Blauwe Bever. Vanaf het open, overdekt bovendek van het schip heb je een mooi uitzicht op de prachtige Nederrijn. Als je goed oplet, spot je misschen wel een otter of bever! 

Lees verder
Meer informatie