Dagje uit

Begin je dag Arnhem en omgeving vanaf het spoor: het nieuwe station is een architectonisch hoogstandje, waar internationale gezelschappen op af komen. Fiets in de ochtend door de statige groene lanen en weelderige landschappen in de regio. Opgefrist en vol indrukken rijd je weer terug de stad in. Kies een lunch waar hart én maag vandaag naar uit gaan: haute cuisine of down-to-earth biologisch.

Duik daarna in de wereld van high-fashion. In het modekwartier geniet je van buitenissige creativiteit, gepresenteerd met Nederlandse nuchterheid. Een dierentuin of museum kan natuurlijk ook. Slenter aansluitend richting de Rijnkade voor een terrasje. Proost!

Ontdek...

DE TOPATTRACTIES VAN ARNHEM

CENTRUM VAN MODE EN DESIGN

Arnhem in 24 uur

 Heb je tijd voor een kort bezoek aan Arnhem? Met dit programma pak je fijne hotspots mee!

Ik wil graag:

in de cultuur en historie duiken

In de rijke geschiedenis van de regio gaat de aandacht al snel naar de tweede wereldoorlog en de roemruchte Slag om Arnhem. Het Airborne museum in Oosterbeek vertelt je het hele verhaal. Bij Airborne at the Bridge hoor je persoonlijke verhalen van een Britse luitenant, Duitse Hauptsturmführer en Nederlandse kapitein. Maar de geschiedenis omvat meer. Veel meer. In het Nederlands Openluchtmuseum ontdek je hoeveel: de Canon van Nederland toont je de 50 belangrijkste gebeurtenissen die onze geschiedenis hebben gemaakt.

samen met de kinderen eropuit

De vele attracties maken regio Arnhem één groot speelparadijs. Maak in Burgers' Zoo in één dag een complete wereldreis of doe spannende proefjes in het Nederlands Watermuseum! 

shoppen

De Arnhemse winkelstraten in de binnenstad zijn overzichtelijk, knus en liggen dicht bij elkaar. Behalve de bekende ketens vind je er ook veel speciaalzaken. In het Musiskwartier wandel je bijvoorbeeld door een statige passage en struin je door kleine straatjes. In het Stegenkwartier en de 7straatjes wandel je langs karakteristieke winkels met een uniek aanbod. Midden in de wijk Klarendal draait het om mode, design en kunst. Als je er doorheen wandelt, snap je meteen hoe Arnhem aan haar reputatie als mode- en designstad komt.

Met een groep

Op pad met een groep? Of je nu komt met collega's, familie of vrienden... de regio Arnhem biedt voor elk bezoek passende groepsactiviteiten en arrrangementen.

de natuur in

In Arnhem loopt de stad vloeiend over in de natuur. Geniet van één van de vele stadsparken, Nationaal Park Veluwezoom of van de flora en fauna in het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Actief op stap

Of je nu houdt van fietsen, wandelen, zwemmen, bowlen of klimmen. Voor iedereen die niet graag stil zit is de regio Arnhem ideaal om lekker actief bezig te zijn.

een bijzondere avond beleven

Wat je plannen voor de avond ook zijn, in de regio Arnhem vind je het hele jaar door een bruisend avond- en nachtleven. In Arnhem hebben de Korenmarkt, de Jansplaats en de Rijnkade verleidelijke terrassen die moeilijk zijn te weerstaan. Ook het aanbod voor een avond film, muziek of theater is groot. Kom eens kijken bij een voorstelling van Introdans of Toneelgroep Oostpool of bezoek een concert van Het Gelders Orkest.

Heerlijk eten en drinken

Al dat weelderige groen en de frisse lucht rond Arnhem wekt de eetlust op. Je vind in dit gebied daarom talloze lekkere en leuke pleisterplaatsen. Knusse brasseries, ambachtelijke pannenkoekenhuizen, kasteelrestaurants of hippe steenovenpizza’s. Of proef wat stad Arnhem te bieden heeft op ArnhemProeft! Eén keer per jaar vind je in het Musis Park, midden in het centrum aan het water van de Lauwersgracht, de leukste restaurants van de stad allemaal bij elkaar. Die je allemaal reden geven om terug te komen. Van de ambachtelijke keuken van Arnhems eerste en oudste eetcafé Mejuffrouw Janssen tot de eigentijdse en eigenwijze gerechten van Graaf Otto.