Mooie wandelingen tot 6 km

Hou je van wandelen, maar niet te lang en te ver, en wil je graag nieuwe plekken ontdekken? Met een van deze korte wandelingen combineer je de heerlijke rust van wandelen met het opdoen van kennis. Je komt interessante feitjes te weten over de regio en over de historische gebouwen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de prachtige natuur!

Wandeling door Park Sonsbeek

Vanuit het bruisende centrum van Arnhem wandel je zo naar het glooiende Sonsbeekpark. Ontdek de veelzijdigheid aan historische en natuurlijke elementen. Tijdens deze 5 km lange wandeling kom je langs kwelplekken, sprengkoppen en watervallen waar molens hebben gestaan. Ga terug in de tijd en leer alles over de unieke historie van de Sint Jansbeek en de molens. De wandeling start en eindigt bij Molenplaats Sonsbeek waar je heerlijk kunt genieten van heel veel moois en lekkers.

Lees verder
Bekijk de route
Stadspark, park, Arnhem

Historische stadswandeling Arnhem

Deze historische wandeling voert je langs een aantal van de indrukwekkende historische gebouwen en plaatsen die Arnhem rijk is, waardoor je ongetwijfeld nieuwe indrukken opdoet en Arnhem beter leert kennen. Je wandelt langs alle historsiche hotspots, zoals de Eusebiuskerk (waar onze enthousiaste medewerkers van de City Store je op nog meer pareltjes van de stad kunnen wijzen), oude pandjes met unieke voorgevels, het Duivelshuis, Sabelspoort en de beroemde brug te ver. Ook kom je langs het moderne Arnhem, zoals Rozet en het Audrey Hepburnplein. De route start bij het internationaal prijswinnende Station Arnhem. Even uitrusten? Terrasjes genoeg! 

Lees verder
Download route

Wandelen met kinderen

Ga samen met de kinderen op zoek naar kabouters op de kabouterroute in het Renkums Beekdal. Het kabouterpad is een leuke manier om jonge kinderen (3 t/m 6 jaar) op speelse wijze de natuur te laten ervaren. Bij het informatiecentrum Renkums Beekdal haal je een rugzakje op met het materiaal om de route te wandelen. Speur erop los en ontdek dit mooie stukje natuur vlakbij Arnhem!

Lees verder
Bekijk de kabouterroute Renkums Beekdal

Wandelroutes in de regio Arnhem - met alle afstanden