Mooie wandelingen tot 6 km

Hou je van wandelen, maar niet te lang en te ver, en wil je graag nieuwe plekken ontdekken? Met een van deze korte wandelingen combineer je de heerlijke rust van wandelen met het opdoen van kennis. Je komt interessante feitjes te weten over de regio en over de historische gebouwen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon genieten van de prachtige natuur, bijvoorbeeld op de Veluwezoom!

Historische stadswandeling Arnhem

Deze historische wandeling voert je langs een aantal van de indrukwekkende historische gebouwen en plaatsen die Arnhem rijk is, waardoor je ongetwijfeld nieuwe indrukken opdoet en Arnhem beter leert kennen. Je wandelt langs alle historsiche hotspots, zoals de Eusebiuskerk (die na meer dan 10 jaar eindelijk uit de steigers is), oude pandjes met unieke voorgevels, het Duivelshuis, Sabelspoort en de beroemde brug te ver. Ook kom je langs het moderne Arnhem, zoals Rozet en het nieuwe Audrey Hepburnplein. De route start bij het internationaal prijswinnende Station Arnhem. Even uitrusten? Terrasjes genoeg! 

Lees verder
Download route

Wandeling in Park Rosendael

Park Rosendael is één van de oudste parken van ons land en heeft een rijke flora en flauna. Een heerlijk park om een uurtje doorheen te slenteren. In het park vind je vijvers, watervallen en fonteinen. Ook staan er prachtige kunstwerken, zoals de schelpengalerij en de bedriegertjes (die in de zomer lekker verkoeling bieden). Je vindt er zeventig soorten bomen en heesters en een groot aantal inheemse kruiden. Er broeden meer dan veertig vogelsoorten, waaronder de ijsvogel.

Lees verder
Bekijk route

Wandelen in Nationaal Park Veluwezoom

Waar kun je beter wandelen dan in het Nationaal Park Veluwezoom? In dit prachtige park kun je veel wandelroutes volgen, door het bos, over de heuvels of bijvoorbeeld langs de schaapskooi. Beetje uitdaging onderweg? Volg dan de GPS puzzelroute. En natuurlijk zijn er ook wandelroutes over de beroemde Posbank. Zeker in augustus, als de heide in bloei staat, dan is het hier prachtig!

Lees verder
Bekijk wandelroutes Veluwezoom
Nationaal Park Veluwezoom - heide - wandelaars - natuur

Wandelroutes - met alle afstanden