Lekker fietsen

Fiets van kasteeltuin naar stadspark - Rondje Arnhem

In welke ander gebied lopen stad en natuur nou zo vloeiend in elkaar over als in Arnhem? En op de fiets beleef je het allemaal. Kies voor statige landgoederen en kastelen, grootstedelijke villa’s, golvend heidelandschap of landerige uiterwaarden. Volg de bewegingen van de geallieerden in het laatste oorlogsjaar of bewonder de reconstructie van de aanwezigheid van de Romeinen.

Rust uit op een terrasje in heuvelachtig stadspark Sonsbeek – wie weet speelt er nog een concert of band – of geniet even verderop, in de bossen, van een voedzame en ambachtelijk gebakken pannenkoek. Genoeg energie voor nog een paar kilometers! 

Een lint van landgoederen

Van oudsher trok de Regio Arnhem welgestelde families. Zij lieten hier hun buitenplaatsen en monumentale villa’s bouwen. Waan je terug in deze tijd en breng een bezoek aan o.a. Kasteel Middachten, Landgoed Rhederoord, Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth of Kasteel Rosendael. Fiets je de route Langs Kastelen en Buitenplaatsen oost en west dan kom je overal langs!

Rondje pontje

Vaar mee met een pontje, rust even uit en kijk uit over het water. Twee van de grootste rivieren van Nederland, de Rijn en IJssel voeren door en langs Arnhem. Steek de rivier over met een pontje! Kijk voor vaartijden op de website. 

Ga je voor de ultieme pontjesbeleving? Fiets dan de fietsroute Pontjes over de Rijn. 

Download route

Fietsverhuur locaties