Lekker fietsen

Fiets van kasteeltuin naar stadspark - Rondje Arnhem

In welke ander gebied lopen stad en natuur nou zo vloeiend in elkaar over als in Arnhem? En op de fiets beleef je het allemaal. Kies voor statige landgoederen en kastelen, grootstedelijke villa’s, golvend heidelandschap of landerige uiterwaarden. Volg de bewegingen van de geallieerden in het laatste oorlogsjaar of bewonder de reconstructie van de aanwezigheid van de Romeinen.

Rust uit op een terrasje in heuvelachtig stadspark Sonsbeek – wie weet speelt er nog een concert of band – of geniet even verderop, in de bossen, van een voedzame en ambachtelijk gebakken pannenkoek. Genoeg energie voor nog een paar kilometers! 

© Jurjen Drenth
3x e-bike routes
appel

appel

3x culinaire fietsroutes
3x veerpont fietsroutes

Fietsroutes plannen - Hoe ga jij op pad?

Fietsen op de dijk bij Bemmel

Fietsen op de dijk bij Bemmel

© Jurjen Drenth

Route plannen met knooppunten

Zelf online je eigen fietsroute plannen in de regio Arnhem? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Of je nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b in de regio Arnhem!

Open Routeplanner
© Jurjen Drenth

kant-en-klare fietsroutes

Wij ontwikkelden veel verschillende thematische fietsroutes verspreid over de Regio Arnhem. Alle routes volgen het knooppuntennetwerk. Bekijk hier het complete aanbod aan fietsroutes, kant-en-klaar om te gaan fietsen.

Bekijk fietsroutes
Fietsen

Fietsen

© Jurjen Drenth

Fietsrouteboekje 2020

Stap jij graag met een fietsrouteboekje op de fiets of wil je inspiratie opdoen voor routes? Download dan ons gratis fietsrouteboekje. Hierin staan 16 thematische routes verspreid over de Regio Arnhem. Voor ieder is er wat wils!

Bekijk fietsrouteboekje
© Jurjen Drenth

Fietsroute - Door stad en land

De geschiedenis van het ruige kasteel Doorwerth gaat terug tot de 12e eeuw, wat het een van de oudste kastelen van Nederland maakt. Dit statige gebouw is het startpunt van de route die stad en natuur samenbrengt. Zo fiets je verderop langs prachtige heide bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en uitgestrekte bossen bij landgoed Warnsborn. Een paar kilometer verder ligt de stad Arnhem op je te wachten. Hier kom je langs het bekende Park Sonsbeek met de Witte Villa waarna je door het levendige centrum je weg vervolgt naar de iconische John Frost brug. Steek deze ‘A Bridge Too Far’ over en duik het groen van Uiterwaardpark Meijnerswijk in. Hou je ogen hier goed open want wie weet spot je wel een Galloway rund. Het pontje, de Drielse Veer, brengt je veilig naar de overkant van rivier de Nederrijn waar je weer voet (en fiets) aan wal zet.

Lees verder
Bekijk de route
Veerpontje naar Rijnkade, Arnhem

Veerpontje naar Rijnkade, Arnhem

© Jurjen Drenth

Rondje Pontje

Vaar mee met een pontje, rust even uit en kijk uit over het water. Twee van de grootste rivieren van Nederland, de Rijn en IJssel voeren door en langs Arnhem. Steek de rivier over met een pontje! Kijk voor vaartijden op de website.

Ga je voor de ultieme pontjesbeleving? Fiets dan de fietsroute Pontjes over de Rijn. 

Lees verder
Bekijk de route

Fietsverhuur locaties