Fietsen in de Regio Arnhem

Fiets van kasteeltuin naar stadspark - Rondje Arnhem

In welke ander gebied lopen stad en natuur nou zo vloeiend in elkaar over als in Arnhem? En op de fiets beleef je het allemaal. Kies voor statige landgoederen en kastelen, grootstedelijke villa’s, golvend heidelandschap of landerige uiterwaarden. Volg de bewegingen van de geallieerden in het laatste oorlogsjaar of bewonder de reconstructie van de aanwezigheid van de Romeinen.

Rust uit op een terrasje in heuvelachtig stadspark Sonsbeek – wie weet speelt er nog een concert of band – of geniet even verderop, in de bossen, van een voedzame en ambachtelijk gebakken pannenkoek. Genoeg energie voor nog een paar kilometers! 

3x e-bike routes
appel
3x culinaire fietsroutes
3x veerpont fietsroutes

Het fietsnetwerk is vernieuwd!

Het fietsnetwerk is vernieuwd! Zo zijn er nieuwe knooppunten bijgekomen, waardoor je door nog meer mooie plaatsen en landschappen fietst. Ook hebben de informatiepanelen op elk knooppunt een nieuw uiterlijk gekregen en zijn eventuele knelpunten opgelost. Hierdoor kun je nog lekkerder en zorgelozer fietsen in de regio Arnhem! 

Lees verder
Bekijk de TOP-routes!
Fietsen Arnhem Meinerswijk

Fietsroutes plannen - Hoe ga jij op pad?

 • Route plannen met knooppunten

  Zelf online je eigen fietsroute plannen in de regio Arnhem? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Of je nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b in de regio Arnhem!

  Open Routeplanner
  Route plannen met knooppunten Fietsen op de dijk bij Bemmel
 • kant-en-klare fietsroutes

  Wij ontwikkelden veel verschillende thematische fietsroutes verspreid over de Regio Arnhem. Alle routes volgen het knooppuntennetwerk. Bekijk hier het complete aanbod aan fietsroutes, kant-en-klaar om te gaan fietsen.

  Bekijk fietsroutes
  kant-en-klare fietsroutes

Fietsroute - Door stad en land

De geschiedenis van het ruige kasteel Doorwerth gaat terug tot de 12e eeuw, wat het een van de oudste kastelen van Nederland maakt. Dit statige gebouw is het startpunt van de route die stad en natuur samenbrengt. Zo fiets je verderop langs prachtige heide bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en uitgestrekte bossen bij landgoed Warnsborn. Een paar kilometer verder ligt de stad Arnhem op je te wachten. Hier kom je langs het bekende Park Sonsbeek met de Witte Villa waarna je door het levendige centrum je weg vervolgt naar de iconische John Frost brug. Steek deze ‘A Bridge Too Far’ over en duik het groen van Uiterwaardpark Meijnerswijk in. Hou je ogen hier goed open want wie weet spot je wel een Galloway rund. Het pontje, de Drielse Veer, brengt je veilig naar de overkant van rivier de Nederrijn waar je weer voet (en fiets) aan wal zet.

Lees verder
Bekijk de route

Rondje Pontje

Vaar mee met een pontje, rust even uit en kijk uit over het water. Twee van de grootste rivieren van Nederland, de Rijn en IJssel voeren door en langs Arnhem. Steek de rivier over met een pontje! Kijk voor vaartijden op de website.

Ga je voor de ultieme pontjesbeleving? Fiets dan de fietsroute Pontjes over de Rijn. 

Lees verder
Bekijk de route
Veerpontje naar Rijnkade, Arnhem

Fietsverhuur locaties

Meldpunt routes

Het fietsnetwerk bestaat uit knooppuntbordjes en informatiepanelen. Is er een bordje of informatiepaneel beschadigd of verdwenen? Laat het ons dan weten via het meldpunt routes. Je kunt de locatie aangeven en aanvinken wat er mis is. Geef eventueel ook een extra toelichting door middel van een uitleg en foto. Wij lossen het probleem zo spoedig mogelijk op, zodat jij zorgeloos kunt fietsen!

Lees verder
Naar meldpunt
Fietspaneel