Lekker fietsen

Fiets van kasteeltuin naar stadspark - Rondje Arnhem

In welke ander gebied lopen stad en natuur nou zo vloeiend in elkaar over als in Arnhem? En op de fiets beleef je het allemaal. Kies voor statige landgoederen en kastelen, grootstedelijke villa’s, golvend heidelandschap of landerige uiterwaarden. Volg de bewegingen van de geallieerden in het laatste oorlogsjaar of bewonder de reconstructie van de aanwezigheid van de Romeinen.

Rust uit op een terrasje in heuvelachtig stadspark Sonsbeek – wie weet speelt er nog een concert of band – of geniet even verderop, in de bossen, van een voedzame en ambachtelijk gebakken pannenkoek. Genoeg energie voor nog een paar kilometers! 

Fietsroute - Door stad en land

De geschiedenis van het ruige kasteel Doorwerth gaat terug tot de 12e eeuw, wat het een van de oudste kastelen van Nederland maakt. Dit statige gebouw is het startpunt van de route die stad en natuur samenbrengt. Zo fiets je verderop langs prachtige heide bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en uitgestrekte bossen bij landgoed Warnsborn. Een paar kilometer verder ligt de stad Arnhem op je te wachten. Hier kom je langs het bekende Park Sonsbeek met de Witte Villa waarna je door het levendige centrum je weg vervolgt naar de iconische John Frost brug. Steek deze ‘A Bridge Too Far’ over en duik het groen van Uiterwaardpark Meijnerswijk in. Hou je ogen hier goed open want wie weet spot je wel een Galloway rund. Het pontje, de Drielse Veer, brengt je veilig naar de overkant van rivier de Nederrijn waar je weer voet (en fiets) aan wal zet.

Bekijk de route

Fijne picknickplekken

Het voorjaar is het perfecte seizoen om er met de fiets op uit te gaan. Neem een mand vol met lekkers mee voor onderweg en stap na een lange tocht van de fiets. Op een van de vele picknick plekken in en rondom Arnhem geniet je van een heerlijke zonnetje en kom je weer even op adem om vervolgens weer actief op pad te gaan! 

Bekijk de picknickplekken

Fietsverhuur locaties

Rondje Pontje

Vaar mee met een pontje, rust even uit en kijk uit over het water. Twee van de grootste rivieren van Nederland, de Rijn en IJssel voeren door en langs Arnhem. Steek de rivier over met een pontje! Kijk voor vaartijden op de website.

Ga je voor de ultieme pontjesbeleving? Fiets dan de fietsroute Pontjes over de Rijn. 

Bekijk de route