Laat je inspireren voor een dagje uit

Je bent op zoek naar iets leuks om te doen in Arnhem of omgeving? Iets voor met het hele gezin of juist lekker met z'n tweetjes? Iets waarbij je een duik in het verleden neemt of je brein prikkelt met indrukwekkende kunst? Of ga je voor een uitje perfect voor de kinderen zoals een dierenpark in combinatie met een bezoekje aan een pannenkoekenrestaurant (iets wat je zelf stiekem ook wilt)? We begrijpen dat de keuzes eindeloos zijn. Om het je toch even wat makkelijker te maken hebben we op deze pagina wat leuke uitjes voor je onder elkaar gezet. Scroll naar beneden, lezen en kiezen maar!

Onvergelijkbaar leuk

Gelegen in het groen aan de rand van Dieren, vind je een wel heel bijzonder speelpark. Bij De Spelerij - De Uitvinderij kijken kinderen, en jij ook, hun ogen uit! De speeltoestellen van De Spelerij zijn interactieve kunstwerken en uitvindingen die de fantasie prikkelen. Het park staat vol kunstige creaties die je zelf aan kunt sturen en laten bewegen - sommige zijn gigantisch! Trotseer speelparcoursen die je alleen met creatief denken kunt afleggen. Speel en spetter bij mooi weer in het water rond. En ontdek hoe je van de ene kant naar de andere kant kunt komen zonder nat te worden. Binnen in De Uitvinderij ga je als uitvinder aan de slag. Zagen, lassen, piepschuim snijden, werken met de verfspettermachine: onder begeleiding maak je creatieve en vindingrijke creaties Krijg je tussendoor honger? Geen probleem. Als lunch bak je je eigen stokbroodjes!

Lees verder
De Spelerij & De Uitvinderij

Wereldreis in één dag!

Burgers' Zoo ligt in een prachtig bosrijke omgeving en strekt zich uit over maar liefst 45 hectare. De dieren leven in grote vrijheid in natuurlijk vormgegeven verblijven. Als ware avonturier ontdek je de zeven wondere werelden. Zo ga je van het tropisch regenwoud (Bush) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari) naar het tropisch koraalrif van de Indo-Pacific (Ocean) en het oerwoud van Maleisië (Rimba). Het fijne aan Burgers' Zoo is dat je hier met slecht weer ook prima terecht kan, omdat meerdere ecodisplays en speeltuin Kids Jungle volledig overdekt zijn.

Lees verder
Reserveer je bezoek
Burgers' Zoo safari

Kastelen om bij - weg te dromen

 • Kasteel Rosendael

  Tussen de Veluwse bossen zie je kasteel Rosendael opdoemen. Wandel door het kasteelpark met zijn vijvers, fonteinen, watervallen en theekoepel en sta even stil bij de rijk versierde schelpengalerij. Neem ook een kijkje in het kasteel. In de grote kasteelkeuken met zijn koperen pannen ruik je haast hoe het toen rook. En in de torenzaal zou je het liefst zelf een dansje wagen. Een dagje uit, vergaderen, culinair genieten of een (trouw)feest geven? Het is hier allemaal mogelijk.

  Ga naar de website
  Kasteel Rosendael
 • Kasteel Doorwerth

  In de uiterwaarden van de Rijn schittert kasteel Doorwerth, een van de langst bestaande kastelen van Nederland. Met op het kasteelplein een van de oudste Acacia’s van Europa, die er al staat sinds 1678. Binnen in het kasteel komt de geschiedenis nog verder tot leven. Voel de middeleeuwen in de Ridderzaal en huiver van het spijkerplafond in de gevangenis. De allerkleinsten gaan op bezoek bij professor Bombastix waar de zoektocht naar een toverboek, een glazen bol en een heksenbezem van start gaat. 

  Meer info
  Kasteel Doorwerth

De mooiste fiets- en wandelroutes

Bekijk hier - de evenementen