Op pad met kinderen

Op zoek naar de leukste kinderuitjes in Arnhem? In de regio Arnhem is er zoveel te ontdekken voor het hele gezin!

Hier vind je topattracties zoals Burgers' Zoo waar je op wereldreis kan en leer je spelenderwijs meer bij de leukste musea voor kinderen. Wandel je door natuurgebieden en langs middeleeuwse kastelen en landgoederen. Ga zeker ook langs bij de glazen balkons in de Eusebiuskerk voor een adembenemend uitzicht over de stad en natuur. 

Van al die leuke uitjes in de regio krijg je trek! Schuif aan bij een van de vele pannenkoekenrestaurants die de regio rijk is en geniet na van een gezellige tijd.

Op wereldreis - bij Burgers' Zoo

Ontdek het fascinerende dieren- en plantenleven vanhet tropisch regenwoud (Bush), de Amerikaanse rots-woestijn (Desert), het tropisch koraalrif van de Indo-Pacific (Ocean) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari). Maar de expeditie gaat verder! Dompel je onder in dewereld van het tropisch zoutwatervloedbos van Belize (Mangrove) en het oerwoud van Maleisië (Rimba). En bewonder tenslotte charismatische diersoorten alsolifanten, panters, chimpansees, gorilla’s en tientallenvogelsoorten in hun ruim opgezette verblijven (Park).

Plan je uitje naar Burgers' Zoo!

Uitjes met kinderen - voor binnen en buiten

 • Toffe musea

  Er is in de musea genoeg te beleven voor jong en oud. Vaak denken kinderen dat musea maar stoffig en oubollig zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Bewijs jij je kinderen het tegendeel? Wij helpen je graag en hebben de leukste musea voor kinderen op een rij gezet.

  Lees snel het artikel
  Toffe musea Nederlands Watermuseum
 • Leuke buitenuitjes

  Wat is er leuker dan met het gezin eropuit te gaan in regio Arnhem? Ga voor een lekkere wandeling door de natuur, bezoek een speeltuin of kies voor een middagje kinderboerderij. Laat je kinderen spelen en nieuwe dingen ontdekken. Geniet van de quality tijd samen. We hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

  Lees snel verder
  Leuke buitenuitjes

Onvergelijkbaar leuk!

De Spelerij - De Uitvinderij is een bijzonder speelpark in Dieren. Kinderen kijken hier hun ogen uit en kunnen er lekker klauteren, springen, draaien, maken, ontdekken en verwonderen. Ze kunnen een kunstwerk maken met de verfspettermachine, figuurzagen met piepschuim of zelf een eigen broodje bakken.

Op zoek naar kabouters

Pssst...we hebben een geheimpje. Het schijnt namelijk dat er kabouters wonen in het Renkums Beekdal. We hebben wel allemaal sporen van kabouters gevonden maar hebben ze helaas zelf nog niet kunnen spotten. Lukt het jullie wel?!

De kinderen maken bij het kabouterpad op een spelenderwijs kennis met de natuur. Gewapend met een knapzak vol handige spullen en een boekje met opdrachten gaan ze op zoek naar de kabouters. Zelf krijgen ze ook een leuke rode muts op!

Lees verder
Bekijk de kabouterroute

Sprookjesachtige kastelen

Pannenkoeken smullen

Blijf lekker slapen!