Actief

De omgeving van Arnhem nodigt uit tot eindeloos bewegen. Wandelen, fietsen, hiken, hardlopen, paardrijden: het kan allemaal. En het mooie is dat je op de rustigere dagen in het voorjaar zomaar een heel bos voor je alleen kan hebben.

Maar ook in de vakanties bieden de uitgestrekte bossen, heidevelden, landerijen en zelfs de stadsparken een ruime én aangename omgeving om lekker sportief bezig te zijn. Inclusief lekkere stops voor vers schepijs in de zomer of een hot coco in de winter. Zin in watersport? Rondom Arnhem vind je uiterwaarden en meren om te zwemmen, kanoën of te suppen – staand surfen. 

 • Eindeloos wandelen

  Of je nu een fanatieke wandelaar bent of liever op je gemak een stad verkent, voor ieder is er een geschikte wandeling te vinden in de Regio Arnhem!

  Eindeloos wandelen
 • Spring op de fiets!

  Ontdek de regio Arnhem op de fiets! Door de grote diversiteit in het landschap fiets je het ene moment over dijken en langs rivieren en het andere moment door bossen en over heuvels. 

  Spring op de fiets!
 • Bezoek topattracties

  Ga een actief dagje uit bij een van de topattracties van Arnhem, zoals Het Nationale Park De Hoge Veluwe of Burgers' Zoo. 

  Bezoek topattracties
 • Sportief hardlopen

  Lekker een eindje hardlopen? Of je nu in een klein rondje een frisse neus haalt of juist wilt trainen voor een (halve) marathon; in de Regio Arnhem zijn allerlei mooie bewegwijzerde hardlooproutes te vinden! 

  Sportief hardlopen

Actief in het bekendste park van Arnhem

Park Sonsbeek is ongetwijfeld het grootste en bekendste park van Arnhem, het ligt slechts vijf minuten lopen vanaf het centrum en station. In het 67 hectare grote park kun je naast genieten van de prachtige natuur ook meedoen aan vele activiteiten. Vanuit de Molenplaats, het bezoekerscentrum, kun je starten met een wandeling of een fietstocht.  Of beklim de uitkijktoren De Belvédère elke laatste zondag van de maand voor een prachtig zicht op het park en op Arnhem. Meer activiteiten vind je in de Sonsbeek agenda. 

Lees verder
Sonsbeek agenda
Stadspark, park, Arnhem

WANDELEN IN DE AIRBORNE REGION

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Probeer de vier routes in Driel, OosterbeekEde en Arnhem en wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben. Herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

Lees verder
Lees meer
Sosabowski in Valburg met Maj Pascale Airborne Slag om Arnhem John Frostbrug

TO DO - Onze actieve tips

Ontdek Arnhem vanaf het water

Het is volop zomer, hoog tijd om de stad eens vanaf een volledig andere kant te bekijken! Vanaf het water ziet alles er namelijk compleet anders uit! Naast uitstapjes op en rondom onze bekende Neder-Rijn en een hapje en een drankje aan de Rijnkade, is er in de regio Arnhem meer mogelijk dan je in eerste instantie misschien zult denken. Eropuit dus!

Lees verder
Ontdek meer
Veerpontje naar Rijnkade, Arnhem