Sonsbeekpark, Lazy King, Villa Sonsbeek

Hemelvaart in Arnhem

Wat te doen?

Hemelvaart valt dit jaar wederom in een bijzondere periode. Vanwege het COVID-19 virus blijven we met zijn allen zoveel mogelijk thuis in plaats van eropuit te trekken. Maar langzaam aan mogen we weer voorzichtig de deur uit. Normaal gesproken zou je het lange weekend waarschijnlijk gebruiken om van alles te gaan doen in Arnhem, zoals bijvoorbeeld lekker naar de dierentuin Burgers' Zoo gaan. Nu zijn jammer genoeg attracties gesloten en Arnhemse evenementen afgelast. Dat betekent echter niet dat je met Hemelvaart helemaal niets kunt doen in of in de omgeving van het mooie Arnhem! Wij zetten een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje.

Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 13 mei 2021.

Arnhem bij jou thuis

Nu je met Hemelvaart niet op pad kan in Arnhem haal je de regio Arnhem toch gewoon naar jou? Tijdens het lange hemelvaartweekend heb je waarschijnlijk meer vrije tijd dan normaal en zeker de kinderen willen het liefst van alles doen. Ben je op zoek naar inspiratie over wat je thuis allemaal kan doen en beleven om je (kinderen) in tijden van corona goed te vermaken? Bekijk dan hier allerlei leuke Arnhemse initiatieven en activiteiten die je perfect vanuit je huiskamer kunt doen.

Lees verder
Bekijk de tips
Dronefoto Arnhem, Luchtfoto, Arnhem Eusebiuskerk in Arnhem

Hemelvaartsdag Arnhem - Dauwtrappen

Op Hemelvaartsdag is het traditie om te gaan dauwtrappen: vroeg in de ochtend met de fiets of te voet op pad in het buitengebied. Van oudsher heeft de traditie echter weinig met het Christendom te maken. Wat veel mensen niet weten is dat dauwtrappen een viering is van de opkomst van nieuw leven in de natuur. Het officiële dauwtrappen is dan ook dat je met je blote voeten in het bedauwde gras loopt. Klinkt logisch, toch?

Heb je zin om het echte dauwtrappen uit te proberen met Hemelvaart? Wij selecteerden een aantal routes in rustige gebieden die zich goed lenen voor een ochtendje dauwtrappen. Met een beetje geluk spot je ook nog herten of wilde zwijnen! 

Dauwrtraproutes - rondom Arnhem

 • Wandelroute Renkum

  Dit Klompenpad loopt buiten de gebaande paden in de omgeving van Renkum. Heerlijk rustig dus! Ontdek het serene landschap van het Renkums Beekdal, uiterwaarden en landgoederen.

  Bekijk route
  Bloemen in Doorwerth
 • Wandelroute langs de IJssel

  Dit Knooppad komt bij Giesbeek en Hanzestad Doesburg langs de IJssel. Ook wandel je door het boerengebied Het Broek. Het is een prachtige rustige route die je kort of lang kunt maken.

  Bekijk route
  Oud zevenaar dijk paarden
 • Fietsroute door de Liemers

  Deze fietsroute loopt door de uiterwaarden van de Rijn en het boerenland rondom Zevenaar. Heb je naast dauwtrappen interesse in geschiedenis? Deze fietsroute biedt je landschap én interessante historie!

  Bekijk route
  Spijk de Wild
 • Fietsroute Langs de Linge

  Deze fietsroute loopt door de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard, tussen Arnhem en Nijmegen in. Geniet van mooie uitzichten en prachtige natuur tijdens deze fietsroute.

  Bekijk route
  Bemmel fietsen Waaldijk

Liberation Route Europe

Een deel van de Liberation Route Europe loopt door Arnhem en haar omgeving en volgt het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in 1944 en 1945. Ben je geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en wil je met Hemelvaart iets ondernemen binnen de richtlijnen van het RIVM? Ga dan alléén of met zijn tweeën op pad, neem een smartphone mee en luister naar de verhalen over wat zich afspeelde op specifieke locaties rondom Arnhem.

Lees verder
Meer informatie
Luisterkei Liberation Route Europe Arnhem Nijmegen Tank oorlog Meinerswijk Arnhem

Meer artikelen - voor jou