Sonsbeekpark, Lazy King, Villa Sonsbeek

Hemelvaart weekend activiteiten in de regio Arnhem

Wat te doen?

Hemelvaart staat weer voor de deur. En wat is er in de regio Arnhem allemaal te doen tijdens het Hemelvaartweekend? De leukste activiteiten en tips hebben we hierbij voor je op een rijtje gezet.

Wanneer is het Hemelvaart?
Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 26 mei 2022.

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag - in de regio Arnhem

Op Hemelvaartsdag is het traditie om te gaan dauwtrappen: vroeg in de ochtend met de fiets of te voet op pad in het buitengebied. Van oudsher heeft de traditie echter weinig met het Christendom te maken. Wat veel mensen niet weten is dat dauwtrappen een viering is van de opkomst van nieuw leven in de natuur. Het officiële dauwtrappen is dan ook dat je met je blote voeten in het bedauwde gras loopt. Klinkt logisch, toch?

Heb je zin om het echte dauwtrappen uit te proberen met Hemelvaart? Wij selecteerden een aantal routes in rustige gebieden die zich goed lenen voor een ochtendje dauwtrappen. Met een beetje geluk spot je ook nog herten of wilde zwijnen! 

 • Wandelroute Renkum

  Dit Klompenpad loopt buiten de gebaande paden in de omgeving van Renkum. Heerlijk rustig dus! Ontdek het serene landschap van het Renkums Beekdal, uiterwaarden en landgoederen.

  Bekijk route
  Wandelroute Renkum Bloemen in Doorwerth
 • Wandelroute langs de IJssel

  Dit Knooppad komt bij Giesbeek en Hanzestad Doesburg langs de IJssel. Ook wandel je door het boerengebied Het Broek. Het is een prachtige rustige route die je kort of lang kunt maken.

  Bekijk route
  Wandelroute langs de IJssel Oud zevenaar dijk paarden
 • Fietsroute door de Liemers

  Deze fietsroute loopt door de uiterwaarden van de Rijn en het boerenland rondom Zevenaar. Heb je naast dauwtrappen interesse in geschiedenis? Deze fietsroute biedt je landschap én interessante historie!

  Bekijk route
  Fietsroute door de Liemers Spijk de Wild
 • Fietsroute Langs de Linge

  Deze fietsroute loopt door de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard, tussen Arnhem en Nijmegen in. Geniet van mooie uitzichten en prachtige natuur tijdens deze fietsroute.

  Bekijk route
  Fietsroute Langs de Linge Bemmel fietsen Waaldijk

De Hommelsemarkt

Met jaarlijks zo een 60.000 bezoekers en ongeveer 350 kramen is deze markt een begrip in Arnhem en omstreken. Op Hemelvaartsdag van 8.30 tot 17.00 uur kun je op de Hommelstraat, Hommelseweg, Agnietenstraat en Onder de Linden terecht voor de grootste markt van Gelderland. Van kleding tot huishoudartikelen en van sieraden tot dekbedden. Daarnaast staan er ook tal van kramen met lekkernijen zoals poffertjes, vis en ijs.

Hoogte80 Festival

Van 26 t/m 29 mei kun je in het park Hoogte 80 aan de Zaslaan in Arnhem terecht voor een festival vol kunst en cultuur. Vier dagen lang kun je kiezen uit dans-, theater- en muziekvoorstellingen. Ook het eten en drinken hebben ze hier goed voor elkaar. Lekkere speciaalbiertjes, wijntjes en koffie om de dorst te lessen en smakelijke pizza's uit de houtoven, Surinaamse en bio Indonesische hapjes en oesters.

Kermis Arnhem

Bij de Rijnhal staat van 20 t/m 29 mei de kermis in Arnhem. Toffe attracties voor jong en oud en leuke voorstellingen van Sonic, Paw Patrol en Woezel en Pip. Ook voor een lekkere zuurstok of suikerspin kun je op de kermis terecht.

Leuke kinderactiviteiten met Hemelvaart

OP ZOEK NAAR RUST EN RUIMTE? - CHECK DE DRUKTE VOORDAT JE OP PAD GAAT

Check de drukte om te genieten van rust en ruimte tijdens je bezoek aan de regio Arnhem. Voor je vertrek zie je aan de hand van live-data of het rustig (groen), gezellig druk (geel) of druk (rood) is. Ook bieden we alternatieve locaties en wie weet ontdek je zo nog een nieuwe plek!