Cultuur en Historie

In de rijke geschiedenis van de regio gaat de aandacht al snel naar de tweede wereldoorlog en de roemruchte Slag om Arnhem. Het Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek vertelt je het hele verhaal. Bij Airborne at the Bridge hoor je, met uitzicht op de beroemde John Frostbrug, de persoonlijke verhalen van een Britse luitenant, Duitse Hauptsturmführer en Nederlandse kapitein die op deze plek vochten – en sneuvelden.

Maar de geschiedenis omvat meer. Veel meer. In het Nederlands Openluchtmuseum ontdek je hoeveel: de Canon van Nederland toont je de 50 belangrijkste gebeurtenissen die onze geschiedenis hebben gemaakt. Digitaal en met authentieke, historische objecten.

Doe een stadswandeling

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. De beroemde John Frostbrug was letterlijk en figuurlijk 'een brug te ver' tijdens de Slag om Arnhem. De 40 middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd, laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Kom er alles over te weten via een 1,5 uur durende stadswandeling onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige VVV gids.

Boek hier je stadswandeling bij de VVV

Musea, kastelen en meer - in regio Arnhem

Ontdek de musea

Macht en Pracht

Eusebiuskerk; het stadsgezicht van Arnhem

Een duik in de kunst

Doe een stadswandeling

Waarom Wageningen? Daarom!

Wageningen kent een lange geschiedenis en is rijk aan kunst en cultuur. Wist je dat de stad al sinds 1263 stadsrechten heeft? Sporten uit het verleden vind je in mooie monumentale panden en in indrukwekkende musea, maar ook in het gezellige stadscentrum met mooie terrassen. Wil je dit zelf ontdekken? Lees hier onze tips voor een bezoek aan deze historische stad! 

Lees meer