Cultuur en historie

De regio Arnhem ademt cultuur

Laat je verrassen door de rijke historie van de regio Arnhem waarbij de aandacht al snel gaat naar de Tweede Wereldoorlog en de roemruchte Slag om Arnhem. Daarnaast is de regio een hub voor kunst en cultuur met bijzondere musea en eeuwenoude kastelen. Stap ook eens op de fiets of trek je wandelschoenen aan om naast cultuur ook de prachtige natuur te ontdekken. Laat je culinair verwennen of trakteer jezelf op een shopsessie in mode-, design- en winkelstad Arnhem. Met zoveel leuke tips op deze pagina is een dagje in de regio Arnhem niet genoeg. Blijf dus lekker slapen bij een van de hotels in de stad of juist midden in de natuur.

Ga snel naar een van de volgende onderwerpen:
◾ Op wereldreis bij dierenpark Burgers' Zoo
Indrukwekkende musea. kastelen en meer
◾ Geschiedenis van de Slag om Arnhem
◾ Winkelen en culinair genieten
◾ Overnachten in regio Arnhem
◾ Op pad met de Airborne wandelroutes
◾ Cultuurhistorische fietsroutes

Alle tips op een rij

Indrukwekkende musea, - kastelen en meer...

Airborne Museum

In het Airborne Museum duik je in de geschiedenis van de regio en beleef je de Slag om Arnhem als nooit tevoren! Vul je museumbezoek aan met een van de activiteiten zoals een rondleiding over de Airborne Begraafplaats of wandel met een gids mee in de voetsporen van de geallieerden tijdens de perimeterwandeling.

Museum Arnhem

In het vernieuwde Museum Arnhem geniet je van kunst met een schitterend uitzicht op de Rijn. Na een jarenlange verbouwing is het museum weer terug met een aantal unieke (tijdelijke) tentoonstellingen. Buiten vind je de gratis toegankelijke beeldentuin, leuk voor jong en oud

Lees verder
Ontdek alle musea

Stap in de geschiedenis

De Slag om Arnhem

Zeg je Arnhem, dan denken veel mensen aan de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Vandaag stuit je nog steeds op sporen van die strijd. In musea, maar ook subtiel en ingetogen daarbuiten. Kijk dus goed om je heen wanneer je aan de wandel bent. En bekijk meer informatie over musea, routes en evenementen. 

Lees verder
Meer Slag om Arnhem

Tijd voor ontspanning - Winkelen & culinair genieten

Haal je hart op in mode-, design- en winkelstad Arnhem! Slenter vanuit de Koningstraat, dé winkelstraat waar je voor alles terechtkunt, door de knusse 7straatjes en laat je verrassen door het uitgebreide, niet-doorsnee aanbod. En als je voeten beginnen te protesteren, strijk je lekker neer in een knusse brasserie, ambachtelijk pannenkoekenhuis of kasteelrestaurant. Alle leuke plekjes ontdek je hier.

Boek je hotel

De regio Arnhem is bijna niet te ontdekken in één dag, dus we snappen dat je blijft overnachten in Arnhem of omgeving. Of je nu kiest voor een hotel midden in de stad of de natuur: in regio Arnhem vind je het allemaal. Er zijn genoeg leuke hotels in Arnhem te vinden en wij hebben een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet.

Airborne wandelroutes

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Probeer de vier routes in Driel, OosterbeekEde en Arnhem en wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben. Herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

Lees verder
Lees meer
Sosabowski in Valburg met Maj Pascale Airborne Slag om Arnhem John Frostbrug

Stap op de fiets - Cultuurhistorische fietsroutes

Op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw bezoek aan regio Arnhem? In ons online magazine delen we de leukste tips met je! Lees meer over musea, theaters, fietsroutes, restaurants en fijne overnachtingsplekken. Start met lezen en bladeren...