Cultuur en historie

De regio Arnhem ademt cultuur

In de rijke geschiedenis van de regio gaat de aandacht al snel naar de Tweede Wereldoorlog en de roemruchte Slag om Arnhem. Het Airborne Museum at Hartenstein vertelt je het hele verhaal. Bij Airborne at the Bridge hoor je, met uitzicht op de beroemde John Frostbrug, de persoonlijke verhalen van een Britse luitenant, Duitse Hauptsturmführer en Nederlandse kapitein die op deze plek vochten – en sneuvelden.

Met verschillende musea om terug in de tijd te duiken, een eeuwenoude Hanzestad en fijne overnachtingsplekken om de leerzame dag af te sluiten is regio Arnhem een perfecte plek. Klik hieronder op de knop en lees welke tips we voor jou verzameld hebben.

De Slag om Arnhem

Zeg je Arnhem, dan denken veel mensen aan de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Vandaag stuit je nog steeds op sporen van die strijd. In musea, maar ook subtiel en ingetogen daarbuiten. Kijk dus goed om je heen wanneer je aan de wandel bent. En bekijk meer informatie over musea, routes en evenementen. 

Lees verder
Meer Slag om Arnhem

WANDELEN IN DE AIRBORNE REGION

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Probeer de vier routes in Driel, OosterbeekEde en Arnhem en wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben. Herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

Lees verder
Lees meer
Sosabowski in Valburg met Maj Pascale Airborne Slag om Arnhem John Frostbrug

Musea, kastelen en meer - in regio Arnhem

 • Spannende Geschiedenis

  Gelderland kent een rijke geschiedenis. Een historie die duizenden jaren teruggaat in de tijd en zijn sporen in het landschap heeft achtergelaten. Spannendegeschiedenis.nl neemt je mee op een reis door die Gelderse geschiedenis. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. 

  Bezoek de website
  Spannende Geschiedenis kasteel, doorwerth, veluwezoom
 • Wageningen

  Wageningen kent een lange geschiedenis en is rijk aan kunst en cultuur. Wist je dat de stad al sinds 1263 stadsrechten heeft? Sporen uit het verleden vind je in mooie monumentale panden en in indrukwekkende musea, maar ook in het gezellige stadscentrum met mooie terrassen. Wil je dit zelf ontdekken? Lees hier onze tips voor een bezoek aan deze historische stad! 

  Lees meer
  Wageningen

Stap op de fiets - Cultuurhistorische fietsroutes