Cultuur en historie

Let op dat je vanwege de coronamaatregelen bij veel locaties van tevoren moet reserveren. Zorg ervoor dat je drukke plekken vermijdt en houd je aan de 1,5 meter afstand. Denk er ook aan om een mondkapje mee te nemen. Alle horecagelegenheden zijn voorlopig gesloten, maar het is op veel plekken wel mogelijk om een lekkere maaltijd af te halen. Veel plezier tijdens je bezoek!

© Safari Burgers' Zoo
De ocean bij dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem.

De ocean bij dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem.

© Burgers' Zoo
De bush bij dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem.

De bush bij dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem.

© Burgers' Zoo

Op (tijd)reis bij Burgers' Zoo

Dierenpark Burgers' Zoo is niet de eerste locatie waar je aan denkt wanneer het gaat over de Tweede Wereldoorlog. Toch is dit een plek met een indrukwekkend verhaal. De eerste jaren van de oorlog heeft het park redelijk goed doorstaan maar tijdens de Slag om Arnhem kwam Burgers' Zoo in de frontlinie te liggen. Niks of niemand was toen veilig. Lees hier over de gebeurtenissen.

Gelukkig is het dierenpark er weer helemaal bovenop gekomen en maak je bij een bezoek een avontuurlijk tocht door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld. De natuurlijke leefomgeving van dieren is in verschillende ecodisplays grootschalig nagebouwd. Zo heb je onder andere de Bush;een tropisch regenwoud, de Desert; een rotswoestijn en de Ocean; een koraalrif. 

Lees verder
Reserveer je ticket
© Jurjen Drenth
Pannenkoek bij Pannekoekhuis Schaarsbergen in Arnhem.

Pannenkoek bij Pannekoekhuis Schaarsbergen in Arnhem.

© Jurjen Drenth

Een lekker hapje en drankje

In de regio Arnhem zijn er veel restaurants waar je terecht kunt voor een smakelijke lunch of diner. Zo heb je midden in het centrum Dudok Arnhem. Bij deze stadsbrasserie, gevestigd in een Rijksmonument, worden cultuur, kunst en de bewoners van de stad omarmt. Normaal is het de hele dag door een levendige ontmoetingsplek met een daarbij een gevarieerde menukaart die het tot een een fijne plek voor een kop koffie, lunch, borrel of diner maakt. Nu de horeca is gesloten kun je toch nog een klein stukje Dudok in huis halen want ze hebben een high tea to go. Bestellen en afhalen dus!

In de regio Arnhem vind je ook veel pannenkoekenrestaurants. Vaak liggen deze restaurants in de buurt van attracties of langs mooie fiets- en wandelroutes. Erg handig dus! Voorlopig is het niet mogelijk om daadwerkelijk in het restaurant plaats te nemen maar bij alle pannenkoekenrestaurants kun je een heerlijke pannenkoek bestellen en afhalen. Waar je ook voor gaat, het zal zeker een smakelijke ervaring worden!

Lees verder

Blijf slapen - en voel je welkom

Overnacht je liever in een huisje op een vakantiepark? Kies dan voor een verblijf bij een van de Droomparken op de Veluwe. Altijd gelegen in een prachtige groene omgeving kom je hier volledig tot rust. Dichtbij de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en op een steenworp afstand van Arnhem ligt Droompark Hooge Veluwe. Ga voor een stacaravan, bosvilla of een tiny house. Voorzien van alle gemakken beleef je hier zeker een droom van een overnachting. 

© Liberation Route Europe

De Slag om Arnhem

Zeg je Arnhem, dan denken veel mensen aan de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Vandaag stuit je nog steeds op sporen van die strijd. In musea, maar ook subtiel en ingetogen daarbuiten. Kijk dus goed om je heen wanneer je aan de wandel bent. En bekijk meer informatie over musea, routes en evenementen. 

Lees verder
Meer Slag om Arnhem

Musea, kastelen en meer - in regio Arnhem

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

© Oscar Timmers

Ontdek musea

© Jurjen Drenth

Kastelen

© nldazuu fotografeert

Eusebiuskerk

Duik in kunst

Stadswandeling

Stap op de fiets - Cultuurhistorische fietsroutes

© Jurjen Drenth

Wageningen

Wageningen kent een lange geschiedenis en is rijk aan kunst en cultuur. Wist je dat de stad al sinds 1263 stadsrechten heeft? Sporten uit het verleden vind je in mooie monumentale panden en in indrukwekkende musea, maar ook in het gezellige stadscentrum met mooie terrassen. Wil je dit zelf ontdekken? Lees hier onze tips voor een bezoek aan deze historische stad! 

Lees meer
kasteel, doorwerth, veluwezoom

kasteel, doorwerth, veluwezoom

© shutterstock

Spannende Geschiedenis

Gelderland kent een rijke geschiedenis. Een historie die duizenden jaren teruggaat in de tijd en zijn sporen in het landschap heeft achtergelaten. Spannendegeschiedenis.nl neemt je mee op een reis door die Gelderse geschiedenis. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. 

Bezoek de website