Cultuur en Historie

In de rijke geschiedenis van de regio gaat de aandacht al snel naar de tweede wereldoorlog en de roemruchte Slag om Arnhem. Het Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek vertelt je het hele verhaal. Bij Airborne at the Bridge hoor je, met uitzicht op de beroemde John Frostbrug, de persoonlijke verhalen van een Britse luitenant, Duitse Hauptsturmführer en Nederlandse kapitein die op deze plek vochten – en sneuvelden.

Maar de geschiedenis omvat meer. Veel meer. In het Nederlands Openluchtmuseum ontdek je hoeveel: de Canon van Nederland toont je de 50 belangrijkste gebeurtenissen die onze geschiedenis hebben gemaakt. Digitaal en met authentieke, historische objecten.

Doe een stadswandeling

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. De beroemde John Frostbrug was letterlijk en figuurlijk 'een brug te ver' tijdens de Slag om Arnhem. De 40 middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd, laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Kom er alles over te weten via een 1,5 uur durende stadswandeling onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige VVV gids.

Boek hier je stadswandeling bij de VVV

Musea, kastelen en meer - in regio Arnhem

Ontdek de musea

Macht en Pracht

Eusebiuskerk; het stadsgezicht

Een duik in kunst

Volg een stadswandeling

De Slag om Arnhem

Zeg je Arnhem, dan denken veel mensen aan de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Vandaag stuit je nogs teeds op sporen van die strijd. In musea, maar ook subtiel en ingetogen daarbuiten. Kijk dus goed om je heen wanneer je aan de wandel bent. En bekijk meer informatie over musea, routes en evenementen. 

Lees meer

Waarom Wageningen? Daarom!

Wageningen kent een lange geschiedenis en is rijk aan kunst en cultuur. Wist je dat de stad al sinds 1263 stadsrechten heeft? Sporten uit het verleden vind je in mooie monumentale panden en in indrukwekkende musea, maar ook in het gezellige stadscentrum met mooie terrassen. Wil je dit zelf ontdekken? Lees hier onze tips voor een bezoek aan deze historische stad! 

Lees meer

Beleef de Spannende Geschiedenis

Gelderland kent een rijke geschiedenis. Een historie die duizenden jaren teruggaat in de tijd en zijn sporen in het landschap heeft achtergelaten. Spannendegeschiedenis.nl neemt je mee op een reis door die Gelderse geschiedenis. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. 

Bezoek de website