Cultuur en historie

De regio Arnhem ademt cultuur

Laat je verrassen door de rijke historie van de regio Arnhem waarbij de aandacht al snel gaat naar de Tweede Wereldoorlog en de roemruchte Slag om Arnhem. Daarnaast is de regio een hub voor kunst en cultuur met bijzondere musea en eeuwenoude kastelen. Stap ook eens op de fiets of trek je wandelschoenen aan om naast cultuur ook de prachtige natuur te ontdekken. Laat je culinair verwennen of geniet van een voorstelling bij een historische concertzaal. Met zoveel leuke tips op deze pagina is een dagje in de regio Arnhem niet genoeg. Blijf dus lekker slapen bij een van de hotels in de stad of juist midden in de natuur.

Ga snel naar een van de volgende onderwerpen:
- Op wereldreis bij dierenpark Burgers' Zoo
- Duik in de geschiedenis bij Airborne Museum at Hartenstein
- Op pad met de Airborne wandelroutes
- Cultuurhistorische fietsroutes
- Kunstobjecten en juwelen bij Lalique Museum
- Avondje uit bij Musis & Stadstheater Arnhem
- Evenementen in de regio Arnhem
- Overnachten in regio Arnhem

Indrukwekkende geschiedenis

In het Airborne Museum duik je in de geschiedenis van de regio en beleef je de Slag om Arnhem als nooit tevoren! Vul je museumbezoek aan met een van de activiteiten zoals een rondleiding over de Airborne Begraafplaats of wandel met een gids mee in de voetsporen van de geallieerden tijdens de perimeterwandeling.

Lees verder
Reserveer je ticket

Stroom mee langs art nouveau en art deco

Bij het Lalique Museum, gevestigd in de historische Hanzestad Doesburg, kun je terecht voor de tentoonstelling ‘Stromingen & Gestalten’. Bewonder talloze zilveren kunstobjecten van ontwerpers uit de kunststromingen art nouveau en art deco en zeldzame juwelen uit privécollecties die decennia lang niet aan het publiek zijn getoond.

Beleef een onvergetelijke avond uit

Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In de twee huizen worden oude en nieuwe verhalen in muziek, theater en dans vertelt. Gebracht door lokale helden en absolute wereldsterren.

Waar ga jij voor? Ga je iets nieuws ontdekken, de hectiek ontvluchten of mensen ontmoeten? Ga je met je beste vriendin, je partner of je gezin? Er is voor ieder wat wils. 

Lees verder
Bekijk het programma

Musea, kastelen en meer - in regio Arnhem

 • Ontdek musea

  Ontdek musea Airborne Museum Hartenstein
 • Kastelen

  Kastelen
 • Stadswandeling

  Stadswandeling
 • Spannende Geschiedenis

  Gelderland kent een rijke geschiedenis. Een historie die duizenden jaren teruggaat in de tijd en zijn sporen in het landschap heeft achtergelaten. Spannendegeschiedenis.nl neemt je mee op een reis door die Gelderse geschiedenis. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. 

  Bezoek de website
  Spannende Geschiedenis Airborne wandelen Meinerswijk
 • Wageningen

  Wageningen kent een lange geschiedenis en is rijk aan kunst en cultuur. Wist je dat de stad al sinds 1263 stadsrechten heeft? Sporen uit het verleden vind je in mooie monumentale panden en in indrukwekkende musea, maar ook in het gezellige stadscentrum met mooie terrassen. Wil je dit zelf ontdekken? Lees hier onze tips voor een bezoek aan deze historische stad! 

  Lees meer
  Wageningen

De Slag om Arnhem

Zeg je Arnhem, dan denken veel mensen aan de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Vandaag stuit je nog steeds op sporen van die strijd. In musea, maar ook subtiel en ingetogen daarbuiten. Kijk dus goed om je heen wanneer je aan de wandel bent. En bekijk meer informatie over musea, routes en evenementen. 

Lees verder
Meer Slag om Arnhem

Boek je hotel en blijf slapen - er is zoveel te ontdekken

Airborne wandelroutes

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Probeer de vier routes in Driel, OosterbeekEde en Arnhem en wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben. Herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

Lees verder
Lees meer
Sosabowski in Valburg met Maj Pascale Airborne Slag om Arnhem John Frostbrug

Stap op de fiets - Cultuurhistorische fietsroutes