Cultuur en historie

© Liberation Route Europe

De Slag om Arnhem

Zeg je Arnhem, dan denken veel mensen aan de indrukwekkende geschiedenis van de Slag om Arnhem. Vandaag stuit je nog steeds op sporen van die strijd. In musea, maar ook subtiel en ingetogen daarbuiten. Kijk dus goed om je heen wanneer je aan de wandel bent. En bekijk meer informatie over musea, routes en evenementen. 

Lees verder
Meer Slag om Arnhem

Musea, kastelen en meer - in regio Arnhem

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

© Oscar Timmers

Ontdek musea

© Jurjen Drenth

Kastelen

© nldazuu fotografeert

Eusebiuskerk

Duik in kunst

Stadswandeling

Stap op de fiets - Cultuurhistorische fietsroutes

© Jurjen Drenth

Wageningen

Wageningen kent een lange geschiedenis en is rijk aan kunst en cultuur. Wist je dat de stad al sinds 1263 stadsrechten heeft? Sporten uit het verleden vind je in mooie monumentale panden en in indrukwekkende musea, maar ook in het gezellige stadscentrum met mooie terrassen. Wil je dit zelf ontdekken? Lees hier onze tips voor een bezoek aan deze historische stad! 

Lees meer
kasteel, doorwerth, veluwezoom

kasteel, doorwerth, veluwezoom

© shutterstock

Spannende Geschiedenis

Gelderland kent een rijke geschiedenis. Een historie die duizenden jaren teruggaat in de tijd en zijn sporen in het landschap heeft achtergelaten. Spannendegeschiedenis.nl neemt je mee op een reis door die Gelderse geschiedenis. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. 

Bezoek de website