Arnhem door de ogen van Veronique Gallé

Eigenaresse Reset Fashion

Veronique is geboren en getogen in Arnhem. Voor haar werk in de modebranche reist ze heel Europa door, maar Arnhem voelt altijd als thuiskomen. Met haar eigen winkel Reset Fashion in het Rozetkwartier in de Arnhemse binnenstad is ze de perfecte persoon om meer over Arnhem te vertellen.

HOE ZOU JE ARNHEM OMSCHRIJVEN?

“In vier woorden: groen, compact, creatief en modieus. Deze vier factoren bouwen samen de vibe van Arnhem. Alles wat een stad te bieden heeft, vind je hier dicht bij elkaar. De mooie, oude panden zorgen voor een gezellige sfeer, en het voelt hier erg huiselijk. We hebben ook een grote LHBTI-gemeenschap hier in Arnhem, dat voel je in de stad. Het geeft me een veilig gevoel dat mensen hier zichzelf kunnen zijn.”

Wat mag je echt niet missen in Arnhem?

“Bezoek vooral de zijstraten! De lokale winkeliers zorgen voor een mooie mix met de grote ketens. De 7straatjes zijn echt een aanrader. De Eusebiuskerk met glazen balkons mag je ook niet missen, dat is een van highlights van Arnhem. Wil je Arnhem op een andere manier zien? Dan raad ik de verschillende themaroutes aan die je onder meer bij Citystore Arnhem gratis kunt krijgen. Persoonlijk kies ik natuurlijk voor de fashionroute, maar de historische route is ook heel mooi.”

Lees verder

Waarom past Reset Fashion perfect bij Arnhem?

“Omdat ik zelf uit Arnhem kom, ken ik het Arnhemse publiek heel goed. Hierdoor kan ik mijn stadsgenoten op een persoonlijke manier benaderen. Ik werk al ruim twintig jaar in de mode. Je merkt dat de stad de laatste jaren aan het veranderen is, van een place to buy naar een place to be. Mensen komen shoppen, lunchen en wandelen. Als mensen hier komen winkelen zonder iets te kopen, kan ik ze van alles vertellen over de stad. Ik vertel mensen graag meer over mijn eigen stad.”

Lees verder

WAT MAAKT ARNHEM UNIEK?

“In onze compacte binnenstad is alles op loopafstand, maar Arnhem is natuurlijk meer dan alleen het centrum! Je kunt makkelijk even buiten de singels gaan kijken, naar het Modekwartier of naar de Steenstraat in het Spijkerkwartier. Je loopt van de musea naar leuke winkels. En neem eens een omweg langs de Rijn. Natuurlijk kun je de stad ook op de fiets ontdekken, maar wandelend leer je de stad het beste kennen, vind ik.”

“Arnhem is opgedeeld in kwartieren en dat maakt de stad uniek. Elk kwartier heeft een eigen sfeer. Het Rozetkwartier, waar ik werk, heeft een hele andere uitstraling dan het Korenkwartier. Door van kwartier van kwartier te wandelen ervaar je die mooie combinatie van allerlei verschillende sferen in de binnenstad.”

WAAR GA JIJ GRAAG UITETEN?

“Ik ben getrouwd met een Italiaanse man, dus eten is voor ons heel belangrijk. Daarom twee tips. Wil je even lekker en snel een hapje eten? Dan raad ik Bistro de Bok aan, in de Duizendsteeg. Dat voelt echt als een tweede huiskamer. Wil je wat langer dineren? Ga dan zeker even kijken bij Café Verheyden. Voor een luxe diner raad ik La Rusticana of Il Boconne aan.”

WAAR VIND JIJ RUST IN DE STAD?

“Dat is heel simpel: in Park Sonsbeek. Vanuit mijn winkel steek je twee keer de straat over en je bent er. Het park is erg makkelijk bereikbaar is. Je kunt er heerlijk wandelen. Op de Rijnkade kun je ook fijn gaan zitten op een bankje om even rust te vinden.”

WAAR MOET JE ZIJN VOOR EEN GEZELLIG AVONDJE UIT?

“Voor een borrel moet je echt bij Stan&Co zijn, dat is een goede plek om de avond te beginnen. Daarna ga je lekker dansen in Luxor. Ben je dan nog niet klaar met je avondje uit? Dan raad ik De Schoof aan voor een afzakkertje.”

Portretfotografie: Elise Photography

Lees verder