9x leuke herfstvakantie uitjes

Blaadjes kleuren bruin, de regen komt (soms) met bakken uit de lucht. Het is duidelijk, de herfst is begonnen! Heb je nog geen idee wat je met je kinderen deze herfstvakantie wil gaan doen? Wij zetten negen uitjes voor je op een rijtje, voor iedere vakantiedag een ander! 


Wanneer is het herfstvakantie? Regio Noord en Regio Midden: 16 oktober t/m 24 oktober 2021 - Regio Zuid: 23 oktober t/m 31 oktober 2021
 

Burgers' Zoo

Ga deze herfstvakantie op avontuur in Burgers' Zoo! Het park waar je één bent met de natuur. Ben je klaar voor een avontuurlijke expeditie? Je gaat namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trek je door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië.

Lees verder
Ga naar BurgersZoo.nl

Oktobervest - Modekwartier & Sprookjesfestival

Ontdek tijdens OKTOBERVEST de ambachten uit het Modekwartier. Op zaterdag 23 oktober trekken de ondernemers van Modekwartier Arnhem hun warmste vest aan en heten ze je meer dan welkom in hun ateliers en winkels.

In het Modekwartier worden de meeste producten zelf gemaakt. De ondernemers geven je tijdens Oktobervest graag een kijkje achter de schermen. Kom hun nieuwe collecties bekijken, voelen, beleven en natuurlijk proeven! Maar nieuw dit jaar is dat je zelf aan tafel kunt schuiven bij de ontwerper om tijdens een workshop kennis te maken met zijn of haar ambacht... Tijdens Oktobervest zijn de winkels geopend van 11.00 tot 17.00 uur in het Modekwartier. De creatieve markt start is van 13.00 tot 17.00 uur op verschillende plekken in de wijk.

Of laat je betoveren door het Sprookjesfestival! Van 23 tot en met 31 oktober vind je in vele hoeken en gaten sprookjes in allerlei gedaantes. In de straten, theaters, winkels, bossen en parken van Arnhem is er heel veel te zien en te beleven voor groot, maar vooral voor klein. In het teken van ‘De sprookjes van 1001 nacht’ zijn er honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Er is in ieder geval genoeg te ontdekken! Bekijk de website voor het programma.  

Lees verder
Lees meer & boek een workshop!

Appelspeurtocht

In Arnhem en omgeving zijn veel kastelen te vinden. De appelboom van Kasteel Doorwerth heeft dit jaar heel veel appels laten vallen. Deze liggen nu allemaal in het kasteel. Kinderen kunnen op donderdag 21 en 28 oktober 2021 de tuinman/vrouw van het kasteel helpen. Eerst worden de appels geplukt uit de boomgaard, daarna mogen ze verwerkt worden in een zelfgemaakte heerlijke appelbol. Terwijl de appeltjes in de oven zitten, kun je het kasteel bezoeken aan de hand van een leuke appelspeurtocht...

Lees verder
Reserveer en koop hier je ticket

Creatief aan de slag

Bij De Spelerij – Uitvinderij kun je altijd heerlijk spelen, met goed of slecht weer. Je kunt er kunstwerken maken met een verfspettermachine en figuurzagen met piepschuim.

Kinderen vanaf 5 jaar zien hier dat je overal mee kunt spelen. Zo verandert een oud ziekenhuisbed in een jeep, wegwerptentje, een enorm insect en een dolfijn. Daar worden ze creatief van!

Lees verder
Ga naar Spelerij.nl
de Spelerij, Uitvinderij, kinderen, Veluwezoom

Paddenstoelenwandeling bij Kasteel Rosendael

Ga op woensdag 21 oktober 2021 op zoek naar bijzondere paddenstoelen tijdens de Paddenstoelenwandeling bij Kasteel Rosendael! De boswachter neemt je mee, samen ontdekken jullie de fascinerende wereld van de paddenstoelen. Neem een spiegeltje mee zodat je ook de onderkant van de paddenstoelen kunt bekijken. Ben jij er ook bij?

Lees verder
Ontdek het zelf!

De natuur in met kinderen

Ga lekker het bos in: de prachtige natuur in de omgeving van Arnhem nodigt uit om lekker door heen te wandelen. Kies voor een klim- of klauterpad, zoek naar kabouters, doe een speurtocht of neem een kijkje bij de schaapjes. En vergeet de picknickmand niet!

Lees verder
Meer natuuruitjes!

Uitje in het donker

Is het een dagje slecht weer? Met een bak popcorn erbij is het helemaal een heerlijke middag!

Bekijk de agenda van Focus Filmtheater
Bekijk de agenda van Pathé

Smokkelen met Sofia's Smuggling

Duik diep in het verleden en voel je een echte smokkelaar, wanneer je met de hulp van Sofia de benodigde digitale snuisterijen probeert binnen te halen. Sofia gaat acht verschillende musea langs om alle items te verzamelen. Hier heeft ze jouw hulp bij nodig. Door alle musea te bezoeken help je Sofia om de meest bijzondere smokkelwaar te vinden en te verhandelen om haar zoektocht te voltooien. Zodra de voorwerpen en kunstobjecten tot leven komen, leer je ze pas echt kennen! 

In de regio Arnhem speel je deze spannende game bij het Nederlands Openluchtmuseum, maar bezoek zeker ook de andere musea. Want pas als je ze alle acht hebt bezocht heb je de volledige missie volbracht. Download de app en ga de uitdaging aan!

Download Sofias Smuggling in de App Store of Google Play.

Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk: