9x leuke herfstvakantie uitjes

Blaadjes kleuren bruin, de regen komt (soms) met bakken uit de lucht. Het is duidelijk, de herfst is begonnen! Heb je nog geen idee wat je met je kinderen deze herfstvakantie wil gaan doen? Wij zetten negen uitjes voor je op een rijtje, voor iedere vakantiedag een ander! 

Wanneer is het herfstvakantie?

  • Regio Midden en Regio Zuid: 14 oktober t/m 22 oktober 2023
  • Regio Noord: 21 oktober t/m 29 oktober 2023

Burgers' Zoo

Ga deze herfstvakantie op avontuur in Burgers' Zoo! Ga op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trek je door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië. Vanaf 14 oktober spot je in het dierenpark tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte. Een ijskoud avontuur voor jong en oud!

Lees verder
Ga naar burgerszoo.nl

Middagje bioscoop of theater

Een middagje met een bak popcorn in de bioscoop of meegesleept worden tijdens een spannende familievoorstelling? Het kan allebei! Bekijk de agenda van Focus Filmtheater en Pathé. Of bezoek familievoorstelling Repelsteeltje (20 oktober) in Musis- en Stadstheater Arnhem of Alice in Sprookjesland (18 oktober) in Studio26 Theater.

Bezoek een museum

Missie Hartenstein, Airborne Museum at Hartenstein
Ga op missie bij Airborne Museum at Hartenstein! Bij deze audiotour met speurtocht ga je onder begeleiding van soldaat Tommy verschillende opdrachten en puzzels oplossen in het museum. Op deze manier leer je spelenderwijs meer over de Slag om Arnhem die tijdens de Tweede Wereldoorlog hier heeft plaatsgevonden.

Instaprondleiding Tussen grenzen, Museum Arnhem
Een museumdocent neemt je tijdens deze instaprondleiding mee door de tentoonstelling Tussen grenzen en laat je kennismaken met leven en werken tussen twee werelden, zoals ervaren door kunstenaars, mode- en sieradenontwerpers én Arnhemmers. De museumdocent laat in overleg highlights uit de expositie zien, of vertelt uitgebreid over één specifiek deel van de tentoonstelling.

Lees verder

Sprookjesfestival

Laat je betoveren door het Sprookjesfestival! Van 14 tot en met 22 oktober vind je in vele hoeken en gaten sprookjes in allerlei gedaantes. In de straten, theaters, winkels, bossen en parken van Arnhem is er heel veel te zien en te beleven voor groot, maar vooral voor klein. Bekijk de website voor het programma.  

Appelspeurtocht

Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op 19 en 26 oktober de tuinman/vrouw van kasteel Doorwerth komen helpen. Zoek een mooie appel uit in de moestuin en maak zelf een overheerlijke appelbol. Terwijl de appeltjes in de oven zitten doe je een appelspeurtocht door het kasteel. Daarna is het smullen geblazen van je eigengemaakte appelbol! 

Lees verder
Reserveer je ticket

Creatief aan de slag

Een dagje naar De Spelerij – Uitvinderij is gegarandeerd een bijzonder uitje. Lekker ravotten in de meest unieke speeltuin die je ooit hebt gezien en in de werkplaats ga je aan de slag met allerlei materialen zoals hout en piepschuim om je eigen kunstwerk te maken. Speciaal voor de herfstvakantie is De Uitvinderij in herfstthema omgetoverd met bladeren in alle kleuren, paddenstoelen en kastanjes, waar je mee aan creatief slag kunt gaan. Stempelen met zelfgemaakte stempels in allerlei vormen, je eigen herfstmasker, een herfst-fotolijstje en nog veel meer!

Lees verder
Ontdek meer

Pompoen snijden

Bij Landwinkel de Munnikenhof in Rheden kunnen kinderen een pompoen komen snijden voor Halloween. Er liggen materialen klaar op de tafels voor de winkel. Hoe lang je er over doet is afhankelijk van de vaardigheid van de deelnemer. Je betaalt alleen de pompoen en het is voor iedere leeftijd, een perfect uitje voor het hele gezin!

Lees verder
Meer informatie

Activiteit op topniveau

Heb je altijd al willen weten hoe topsporters trainen bij Papendal op het Olympic Training Centre? Tijdens een rondleiding krijg jij een unieke kijk in het hart van de Nederlandse topsport. De gidsen vertellen jou er graag alles over! Kinderen tot en met 16 jaar kunnen de rondleiding gratis volgen.

Tip: In de hele maand oktober reizen kinderen gratis met je mee met een e-ticket van Ervaar het OV. Dus ook in de herfstvakantie! Het e-ticket is geldig in de bussen en regionale treinen in Gelderland.

Dit vind je misschien ook leuk: