9x leuke herfstvakantie uitjes

Blaadjes kleuren bruin, de regen komt (soms) met bakken uit de lucht. Het is duidelijk, de herfst is begonnen! Heb je nog geen idee wat je met je kinderen deze herfstvakantie wil gaan doen? Wij zetten negen uitjes voor je op een rijtje, voor iedere vakantiedag een ander! 

Deze tips zijn voor de herfstvakantie van 2020, die is helaas voorbij. Je kan natuurlijk wel inspiratie op doen voor andere tijden in het jaar!
Wanneer is het herfstvakantie? : Regio Noord: 10 oktober t/m 18 oktober 2020.                      Regio Midden en Regio Zuid: 17 oktober t/m 25 oktober 2020 

 

© Burgers Zoo

Big Insects | Burgers' Zoo

Ga deze herfstvakantie op avontuur in Burgers' Zoo en kom reustachtige spinnen, insecten en andere (kriebel) beestjes tegen. Bij elk fotogeniek, bewegend en geluid producerend dierenbeeld, worden verassende weetjes en interessante details verteld. In totaal zijn er meer dan 30 soorten (vogel)spinnen, muggen, wespen, libellen, slakken, schorpioenen, vlinders, rupsen, kevers en andere beestjes die je kunt ontdekken!

Om jouw bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen vraagt Burgers' Zoo al haar bezoekers voorafgaand een tijdslot te reserveren. Er kan maximaal 4 weken vooruit gereserveerd worden.

Lees verder
Ga naar BurgersZoo.nl

De Grote Familieshow

Wegens succes in de zomer is De Grote Familieshow deze herfst weer terug, voor kinderen van alle leeftijden (en hun ouders)! Deze wervelende en energieke theatershow met een culinair randje, laat je kennismaken met het Mini-sterie van Fantastische Zaken, waarin energieke en grappige karakters je meenemen in een unieke interactieve theatershow, die vol zit met verwondering, fantasie en spektakel. 

Tijdens deze voorstelling worden de maatregelen van het RIVM gehanteerd.

Lees verder
Lees meer!

Appelspeurtocht

In Arnhem en omgeving zijn veel kastelen te vinden. De appelboom van Kasteel Doorwerth heeft dit jaar heel veel appels laten vallen. Deze liggen nu allemaal in het kasteel. Kinderen kunnen de appels tellen en op zoek gaan naar die ene speciale gouden appel…

Lees verder
Reserveer jouw tijdslot hier
de Spelerij, Uitvinderij, kinderen, Veluwezoom

de Spelerij, Uitvinderij, kinderen, Veluwezoom

Creatief aan de slag

Bij De Spelerij – Uitvinderij kun je altijd heerlijk spelen, met goed of slecht weer. Je kunt er kunstwerken maken met een verfspettermachine en figuurzagen met piepschuim.

Kinderen vanaf 5 jaar zien hier dat je overal mee kunt spelen. Zo verandert een oud ziekenhuisbed in een jeep, wegwerptentje, een enorm insect en een dolfijn. Daar worden ze creatief van!

Lees verder
Ga naar Spelerij.nl
© Kasteel Rosendael

Voor een dag een prins of prinses

Als je kind droomt van prinsen of prinsessen dan kunnen ze op meerdere dagen in de herfstvakantie op prinsen- en prinsessencursus op Kasteel Rosendael. Verkleed leren ze deftige manieren en mogen ze klusjes doen. Na afloop komt prinses Arnerijntje testen of ze een echte prins of prinses zijn!

Liever alleen knutselen? Op 14 of 21 oktober kunnen kinderen meedoen met de KasteelKidsClub middag. Ze kunnen dan betoverend mooie knutselswerkjes maken.

Lees verder
Ontdek het zelf!
© Jurjen Drenth
© Jurjen Drenth

De natuur in met kinderen

Ga lekker het bos in: de prachtige natuur in de omgeving van Arnhem nodigt uit om lekker door heen te wandelen. Kies voor een klim- of klauterpad, zoek naar kabouters, doe een speurtocht of neem een kijkje bij de schaapjes. En vergeet de picknickmand niet!

Lees verder
Meer natuuruitjes!

Uitje in het donker

Is het een dagje slecht weer? Dan is de bioscoop voor kinderen een hele beleving! In de week van 17 tot 25 oktober vertoont Focus junior elke dag een aantal kinderfilms en 20 oktober is er zelfs een traditionele griezelavond! Maar je kunt natuurlijk ook naar de grote Pathé bioscoop. Met een bak popcorn erbij is het helemaal een heerlijke middag!

Bekijk de agenda van Focus Filmtheater
Bekijk de agenda van Pathé

Smullen van pannenkoeken

Samen pannenkoeken eten in een restaurant is een feest! In Arnhem en omgeving vind je veel restaurants waar je de lekkerste pannenkoeken kunt eten. Gewoon naturel met een beetje stroop, of iets spannender met bijvoorbeeld gegrilde paprika, hummus en avocado.

Lees verder
Bekijk onze tips!

Leuke spelletjes als je zin hebt om lekker thuis te blijven! - Ontdek de regio Arnhem

Lukt het je alle kwartetten te verzamelen?

Wie heeft het beste geheugen?

Word een expert en kom alles te weten over Arnhem!

Dit vind je misschien ook leuk: