9x leuke herfstvakantie uitjes

Blaadjes kleuren bruin, de regen komt (soms) met bakken uit de lucht. Het is duidelijk, de herfst is begonnen! Heb je nog geen idee wat je met je kinderen deze herfstvakantie wil gaan doen? Wij zetten negen uitjes voor je op een rijtje, voor iedere vakantiedag een ander!

Dit artikel gaat over de herfstvakantie van 2019, deze is inmiddels afgelopen.

Dieren gemaakt van duizenden lego-steentjes

Heb je thuis een lego-liefhebber? Dan moet je deze herfstvakantie naar Burgers’ Zoo! Naast de levende dieren, vind je daar nu dieren gemaakt van wel tienduizenden Lego-steentjes. Echte Lego-kunstenaars zijn er lang mee bezig geweest om de kunstwerken op te bouwen. De grootste? Een indrukwekkende olifant, van meer dan 3,5 meter lang en 2,5 meter hoog!   

 

Dit evenement is voorbij.

Lees verder
Ga naar BurgersZoo.nl

Arnhem 9 dagen lang bedekt met toverstof

Ook dit jaar is er weer het Sprookjesfestival in de binnenstad van Arnhem. 9 dagen lang is prinses Arnerijntje de baas van de grootste sprookjesstad van Nederland. Er worden veel activiteiten georganiseerd door gevestigde en opkomende kunstenaars. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, rondspringende kikkers en grappige lakeien spelen een grote rol in theatervoorstellingen en andere activiteiten.

Het thema is dit jaar ‘toverstof’. In het Nederlands Watermuseum kun je je eigen toverdrank maken. Ontdek welke stoffen je kunt gebruiken om de drank van kleur te laten veranderen! 

Lees verder
Lees meer!

Creatief aan de slag

Bij De Spelerij – Uitvinderij kun je altijd heerlijk spelen, met goed of slecht weer. Je kunt er kunstwerken maken met een verfspettermachine en figuurzagen met piepschuim. In de herfstvakantie is de theatervoorstelling Vér-zin-land te zien.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zien dat je overal mee kunt spelen. Zo verandert een oud ziekenhuisbed in een jeep, wegwerptentje, een enorm insect en een dolfijn. Daar worden ze creatief van!

Lees verder
Ga naar Spelerij.nl

Voor een dag een prins of prinses

Als je kind droomt van prinsen of prinsessen dan kunnen ze 18 oktober op prinsen- en prinsessencursus op Kasteel Rosendael. Verkleed leren ze deftige manieren en mogen ze klusjes doen. Na afloop komt prinses Arnerijntje testen of ze een echte prins of prinses zijn!

Liever alleen knutselen? Op 16 oktober kun kinderen meedoen met de KasteelKidsClub middag. Ze kunnen dan betoverend mooie knutselswerkjes maken.

Lees verder
Ontdek het zelf!

De natuur in met kinderen

Ga lekker het bos in: de prachtige natuur in de omgeving van Arnhem nodigt uit om lekker door heen te wandelen. Kies voor een klim- of klauterpad, zoek naar kabouters, doe een speurtocht of neem een kijkje bij de schaapjes. En vergeet de picknickmand niet!

Lees verder
Meer natuuruitjes!

Uitje in het donker

Is het een dagje slecht weer? Dan is de bioscoop voor kinderen een hele beleving! In het nieuwe Focus Filmtheater draaien een aantal leuke kinderfilms. Maar je kunt ook naar de grote Pathé bioscoop. Met een bak popcorn erbij is het helemaal een heerlijke middag!

Bekijk de agenda van Focus Filmtheater
Bekijk de agenda van Pathé

Smullen van pannenkoeken

Samen pannenkoeken eten in een restaurant is een feest! In Arnhem en omgeving vind je veel restaurants waar je de lekkerste pannenkoeken kunt eten. Gewoon naturel met een beetje stroop, of iets spannender met bijvoorbeeld gegrilde paprika, hummus en avocado.

Lees verder
Bekijk onze tips!

Dit vind je misschien ook leuk: