9x leuke herfstvakantie uitjes

Blaadjes kleuren bruin, de regen komt (soms) met bakken uit de lucht. Het is duidelijk, de herfst is begonnen! Heb je nog geen idee wat je met je kinderen deze herfstvakantie wil gaan doen? Wij zetten negen uitjes voor je op een rijtje, voor iedere vakantiedag een ander! 

Wanneer is het herfstvakantie?

  • Regio Noord: 21 oktober t/m 29 oktober 2023
  • Regio Midden en Regio Zuid: 14 oktober t/m 22 oktober 2023

Burgers' Zoo

Ga deze herfstvakantie op avontuur in Burgers' Zoo! Ga op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Niet alleen trek je door het tropisch regenwoud, de rotswoestijn van Arizona en de savanne van Oost-Afrika, maar ook maak je op indringende wijze kennis met het tropisch koraalrif en het oerwoud van Maleisië. Vanaf 14 oktober spot je in het dierenpark tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte. Een ijskoud avontuur voor jong en oud!

Lees verder
Ga naar burgerszoo.nl

Middagje bioscoop of theater

Een middagje met een bak popcorn in de bioscoop of meegesleept worden tijdens een spannende familievoorstelling? Het kan allebei! Bekijk hieronder het aanbod en kies wat leuks uit.

Bioscoop:

De leukste kindervoorstellingen bij Musis- en Stadstheater Arnhem:

 

Missie Hartenstein

Ga op missie bij Airborne Museum at Hartenstein! Bij deze audiotour met speurtocht ga je onder begeleiding van soldaat Tommy verschillende opdrachten en puzzels oplossen in het museum. Super tof en op deze manier leer je ook meer over de Slag om Arnhem die tijdens de Tweede Wereldoorlog hier heeft plaatsgevonden.

Lees verder
Plan je missie

OKTOBERVEST & Sprookjesfestival

Ontdek op zaterdag 1 oktober tijdens OKTOBERVEST de ambachten uit het Modekwartier. De creatieve ondernemers van Modekwartier Arnhem heten je meer dan welkom in hun ateliers en winkels en geven een kijkje achter de schermen. De winkels zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de creatieve markt vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur op verschillende plekken op de Klarendalseweg.

Of laat je betoveren door het Sprookjesfestival! Van 22 tot en met 30 oktober vind je in vele hoeken en gaten sprookjes in allerlei gedaantes. In de straten, theaters, winkels, bossen en parken van Arnhem is er heel veel te zien en te beleven voor groot, maar vooral voor klein. Dit jaar is het thema 'Sprookjesbal'. Bekijk de website voor het programma.  

Appelspeurtocht

De gehele maand oktober kun je bij kasteel Doorwerth terecht voor een leuke appelspeurtocht (€2). Een van de bomen in de boomgaard van het kasteel heeft wel een hele bijzonder appel laten vallen...Een gouden appel! Deze appel is verstopt in het kasteel samen met nog veel meer gewone appels. Kom jij appels tellen en weet je de gouden appel te vinden?

Lees verder
Reserveer je ticket

Creatief aan de slag

Een dagje naar De Spelerij – Uitvinderij is gegarandeerd een bijzonder uitje. Lekker ravotten in de meest unieke speeltuin die je ooit hebt gezien waarbij je samen met andere kinderen de speeltoestellen bedient en in beweging brengt. In de werkplaats ga je aan de slag met allerlei materialen zoals hout en piepschuim om je eigen kunstwerk te maken. Tijdens de herfstvakantie maak je hier je eigen “buttons” en stempels.

Lees verder
Ga naar spelerij.nl
de Spelerij, Uitvinderij, kinderen, Veluwezoom

De natuur in met kinderen

Ga lekker het bos in: de prachtige natuur in de omgeving van Arnhem nodigt uit om lekker door heen te wandelen. Kies voor een klim- of klauterpad, zoek naar kabouters, doe een speurtocht of neem een kijkje bij de schaapjes. En vergeet de picknickmand niet!

Lees verder
Meer natuuruitjes!

Smokkelen met Sofia's Smuggling

Duik diep in het verleden en voel je een echte smokkelaar, wanneer je met de hulp van Sofia de benodigde digitale snuisterijen probeert binnen te halen. Sofia gaat acht verschillende musea langs om alle items te verzamelen. Hier heeft ze jouw hulp bij nodig. In de regio Arnhem speel je deze spannende game bij het Nederlands Openluchtmuseum, maar bezoek zeker ook de andere musea. Want pas als je ze alle acht hebt bezocht heb je de volledige missie volbracht. Download de app en ga de uitdaging aan!

Download Sofias Smuggling in de App Store of Google Play.

Dit vind je misschien ook leuk: