De leukste tips voor de zomervakantie 2022 in Arnhem

Ga op vakantie in eigen land en ontdek de leukste activiteiten in de regio Arnhem deze zomervakantie. Kom naar Arnhem voor spannende attractieparken, middeleeuwse kastelen en bruisende evenementen. Tijdens de vakantie heb je wekenlang de tijd om de leukste plekjes van de stad en omstreken te ontdekken. Wij delen onze zomervakantie tips voor niet alleen de kinderen maar het hele gezin!


Wanneer is het zomervakantie?

Regio Midden: 9 juli t/m 21 augustus 2022
Regio Noord: 16 juli t/m 28 augustus 2022
Regio Zuid: 23 juli t/m 4 september 2022

Zomervakantie activiteiten in de regio Arnhem

Hotspot Park Sonsbeek

Uitgestrekte groene velden, het zonnetje in de lucht en een wijntje in je hand. Wat is er nou beter dan dat. Picknicken in het meest bekende park van Arnhem. Neem je mandje maar mee en gooi je kleedje maar uit. Lekker tot rust komen en genieten van de lange zomerdagen kan hier. 

Sonsbeek is ook het podium van vele markten en evenementen. Zo strijkt van 25 t/m 28 augustus het Theater Avenue weer neer in het park met tientallen voorstellingen, acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en chillen: voor groot en klein is het heerlijk om in het mooiste park van Arnhem te zijn.

De Zeldzaam Mooi Markt strijkt op de laatste zondag van de maand neer in het park. Een markt met allerlei unieke en handgemaakte producten en rariteiten zoals creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. 

Lees verder

Rondleiding door de moestuin van Kasteel Doorwerth

De moestuin van het roemruchte Kasteel Doorwerth is opgezet als een klein ‘buitenmuseum’ waarin je kunt zien welke gewassen er vroeger werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt. Wordt rondgeleid door de tuinbaas of een moestuingids en kom meer te weten over de ‘vergeten’ gewassen van vroeger en de belangrijke rol die de groenten, kruiden, klein fruit en bloemen speelden voor de bewoners van het kasteel.

  • Donderdag 7 juli
  • Donderdag 21 juli
  • Donderdag 4 augustus
  • Donderdag 18 augustus
  • Donderdag 1 september
Lees verder
Bekijk alle informatie van het evenement

Arnhem zomer bucketlist

Vakantie in eigen land

Ga deze zomer op wereldreis in eigen land! In Burgers’ Zoo kun je op ontdekkingsreis door de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud, waar je in de vochtige jungle bijzondere diersoorten als aardvarkens, capybara’s, vliegende honden, tientallen vogelsoorten, reptielen en vissen kunt spotten.

Trek verder naar de mysterieuze wereld van de rotswoestijn van Arizona waar ratelslangen en giftige hagedissen tussen de cactussen en canyons leven. Daarna duik je in de adembenemende wereld van de tropische koraalzee. Haaien kunnen plotseling opdoemen en weer even snel verdwijnen, terwijl jij je vergaapt aan het prachtige levende koraalrif of de sierlijke adelaarsroggen die vlak over je hoofd voorbij zwemmen.

Lees verder
Meer info

Ontdek regio Arnhem - De mooiste fiets en wandel routes

De leukste uitjes voor kinderen in de zomervakantie

Lees verder
Eropuit met kinderen

Kom langs bij Kunstwerk!

Kunstwerk! biedt een aantal gratis activiteiten aan in de bibliotheek in Zevenaar die in de zomervakantie gewoon doorgaan. Elke dinsdagmiddag is voorleeshond Serah aanwezig om te oefenen met voorlezen, te spelen en te knuffelen. Elke vrijdagochtend zit een voorlezer klaar voor het peutervoorlezen om samen te zingen en naar een verhaal te luisteren. Hou je van speurtochten? Ga dan op zoek naar Muus in het Liemers Museum. Of maak je eigen licht circuit: Lab12 van Kunstwerk! heeft voor de techniek-liefhebbers speciale pakketjes samengesteld waar je thuis mee aan de slag kan. In een aantal gemakkelijke stappen maak jij namelijk je eigen licht circuit met kopertape, batterijen en een lampje. Het pakket is gratis op te halen bij de bibliotheek in Zevenaar. Lees hier meer.

Arnhem heeft zoveel te bieden!