De leukste tips voor de zomervakantie 2023 in Arnhem

Ga op vakantie in eigen land en ontdek de leukste activiteiten in de regio Arnhem deze zomervakantie. Kom naar Arnhem voor spannende attractieparken, middeleeuwse kastelen en bruisende evenementen. Tijdens de vakantie heb je wekenlang de tijd om de leukste plekjes van de stad en omstreken te ontdekken. Wij delen onze zomervakantie tips voor niet alleen de kinderen maar het hele gezin!


Wanneer is het zomervakantie?

Regio Midden: 8 juli t/m 20 augustus 2023
Regio Noord: 22 juli t/m 3 september 2023
Regio Zuid: 15 juli t/m 27 augustus 2023

Zomervakantie activiteiten in de regio Arnhem

Hotspot Park Sonsbeek

Uitgestrekte groene velden, het zonnetje in de lucht en een wijntje in je hand. Wat is er nou beter dan dat. Picknicken in het meest bekende park van Arnhem. Neem je mandje maar mee en gooi je kleedje maar uit. Lekker tot rust komen en genieten van de lange zomerdagen kan hier. 

Sonsbeek is ook het podium van vele markten en evenementen. Zo strijkt van 17 t/m 20 augustus het Theater Avenue weer neer in het park met tientallen voorstellingen, acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en chillen: voor groot en klein is het heerlijk om in het mooiste park van Arnhem te zijn.

De Zeldzaam Mooi Markt vindt op 30 juli plaats in het park. Een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. Daarnaast worden er ook ambachtelijke (biologische) lekkernijen verkocht.

Lees verder

Rondleiding door de moestuin van Kasteel Doorwerth

De moestuin van het roemruchte Kasteel Doorwerth is opgezet als een klein ‘buitenmuseum’ waarin je kunt zien welke gewassen er vroeger werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt. Wordt rondgeleid door de tuinbaas of een moestuingids en kom meer te weten over de ‘vergeten’ gewassen van vroeger en de belangrijke rol die de groenten, kruiden, klein fruit en bloemen speelden voor de bewoners van het kasteel.

  • Donderdag 6 juli
  • Donderdag 20 juli
  • Donderdag 3 augustus
  • Donderdag 17 augustus
Lees verder
Bekijk alle informatie van het evenement

Arnhem zomer bucketlist

Zoë & Silos: De Ocean Musical - Burgers' Zoo

Burgers' Zoo en Van Hoorne Entertainment presenteren van zaterdag 15 juli tot en met zondag 20 augustus 2023: ‘Zoë & Silos: De Ocean Musical’ meerdere malen per dag. Hoofdrolspelers Zoë en Silos ontdekken in een nieuw musicalavontuur de kleurrijke onderwaterwereld van de tropische koraalzee. Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment zetten een jarenlange traditie voort: ‘Zoë & Silos: De Ocean Musical’ is de zesde musical die speciaal voor en in nauwe samenwerking met het Arnhemse dierenpark is gecomponeerd. 

De hoofdrolspelers figureerden reeds in vijf thematische musicals, een tiendelige televisieserie op Telekids, talloze videoclips met dierenliedjes, vlogs en challenges. Op youtube.com/zoesilos kunnen kinderen en volwassenen veel van deze producties online terugkijken. Ook zijn de liedjes van Zoë en Silos op Spotify te beluisteren. De musical is bij de entreeprijs inbegrepen en voor abonnementhouders gratis. 

Lees verder
Meer info

Ontdek regio Arnhem - De mooiste fiets en wandel routes

De leukste uitjes voor kinderen in de zomervakantie

Lees verder
Eropuit met kinderen

Onvergelijkbaar leuk!

De Spelerij - De Uitvinderij is een bijzonder speelpark in Dieren. Kinderen kijken hier hun ogen uit en kunnen er lekker klauteren, springen, draaien, maken, ontdekken en verwonderen. Ze kunnen een kunstwerk maken met de verfspettermachine, figuurzagen met piepschuim of zelf een eigen broodje bakken.

Arnhem heeft zoveel te bieden!