De leukste tips voor de zomervakantie 2024 in Arnhem

Ga op vakantie in eigen land en ontdek de leukste activiteiten in de regio Arnhem deze zomervakantie. Kom naar Arnhem voor spannende attractieparken, middeleeuwse kastelen en bruisende evenementen. Tijdens de vakantie heb je wekenlang de tijd om de leukste plekjes van de stad en omstreken te ontdekken. Wij delen onze zomervakantietips voor niet alleen de kinderen maar het hele gezin!

Wanneer is het zomervakantie?

Regio Zuid: 6 juli t/m 18 augustus 2024
Regio Midden: 13 juli t/m 25 augustus 2024
Regio Noord: 20 juli t/m 1 september 2024

Onvergelijkbaar leuk!

De Spelerij - De Uitvinderij is een bijzonder speelpark in Dieren. Kinderen kijken hier hun ogen uit en kunnen er lekker klauteren, springen, draaien, maken, ontdekken en verwonderen. Ze kunnen een kunstwerk maken met de verfspettermachine, figuurzagen met piepschuim of zelf een eigen broodje bakken.

Zomervakantie-activiteiten in de regio Arnhem

Hotspot Park Sonsbeek

Uitgestrekte groene velden, het zonnetje in de lucht en een wijntje in je hand. Wat is er nou beter dan dat? Picknicken in het meest bekende park van Arnhem. Neem je mandje maar mee en gooi je kleedje maar uit. Lekker tot rust komen en genieten van de lange zomerdagen kan hier. 

Sonsbeek is ook het podium van vele markten en evenementen. Zo strijkt van 15 t/m 18 augustus het Theater Avenue weer neer in het park met tientallen voorstellingen, acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en chillen: voor groot en klein is het heerlijk om in het mooiste park van Arnhem te zijn.

Lees verder

Kom langs in Kasteel Rosendael

Hoe word je een prins of prinses?

Droom je er over een prins of prinses te worden? Kom dan naar kasteel Rosendael en leer hoe je een echte prins of prinses wordt. Leer deftige manieren en krijg een rondleiding door het kasteel! Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur. Boek je ticket online, er zijn beperkte plekken beschikbaar.

Wo. 17 juli 2024 | 14.30 – 16.00 uur

Wo. 24 juli 2024 | 14.30 – 16.00 uur

Wo. 7 augustus 2024 | 14.30 – 16.00 uur

Wo. 14 augustus 2024 | 14.30 – 16.00 uur

 

 

Lees verder
Boek je ticket

Arnhem zomer-bucketlist

Zoë & Silos: De Rimba Musical - Burgers' Zoo

Burgers' Zoo en Van Hoorne Entertainment presenteren van zaterdag 13 juli tot en met zondag 18 augustus 2024: ‘Zoë & Silos: De Rimba Musical’ meerdere malen per dag. Hoofdrolspelers Zoë en Silos staan in een nieuw musicalavontuur midden in het tropisch regenwoud van Vietnam! Hoe zijn ze daar nu weer terechtgekomen? Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment zetten een jarenlange traditie voort: ‘Zoë & Silos: De Rimba Musical’ is de zevende musical die speciaal voor en in nauwe samenwerking met het Arnhemse dierenpark is gecomponeerd. 

De hoofdrolspelers figureerden reeds in zes thematische musicals, een tiendelige televisieserie op Telekids, talloze videoclips met dierenliedjes, vlogs en challenges. Op youtube.com/zoesilos kunnen kinderen en volwassenen veel van deze producties online terugkijken. Ook zijn de liedjes van Zoë en Silos op Spotify te beluisteren. De musical is bij de entreeprijs inbegrepen en voor abonnementhouders gratis. 

Lees verder
Meer info

Ontdek regio Arnhem - De mooiste fiets- en wandelroutes

De leukste uitjes voor kinderen in de zomervakantie

Lees verder
Eropuit met kinderen

Arnhem heeft zoveel te bieden!