Winkelen in Arnhem

Lekker shoppen

Haal je hart op in mode-, design- en winkelstad Arnhem! Slenter vanuit de Koningstraat, dé winkelstraat waar je voor alles terechtkunt, door de knusse 7straatjes en laat je verrassen door het uitgebreide, niet-doorsnee aanbod. En als je voeten beginnen te protesteren, strijk je lekker neer in een gezellig koffietentje of aangename wijnbar.

Op de grens van de historische binnenstad ligt het architectonische Musiskwartier met een breed scala aan bijzondere winkels. In het Klarendalse Modekwartier draait alles om mode, design en kunst. Zowel aanstormend talent als gevestigde namen hebben hier hun atelier of studio, waar je vaak zo naar binnen kunt lopen.

Leuke winkeltips - Voor volop winkelplezier

 • Interieur- en lifestylewinkels

  Heerlijk rondsnuffelen in winkeltjes op zoek naar meubels en woonaccessoires

  Bekijk onze tips
  Interieur- en lifestylewinkels
 • Modekwartier

  Als je in het Modekwartier wandelt snap je meteen hoe Arnhem aan haar reputatie als mode- en designstad komt. Have fun shopping!

  Alles over mode en design
  Modekwartier Mode, shoppen, winkelen
 • Bijzondere speciaalzaken

  Shoppen in Arnhem is anders dan gewoon. Neem de 7 straatjes. Een stukje historisch Arnhem met een niet-doorsneeaanbod. Of kijk rond in het Modekwartier. In dit modemekka van Arnhem zie je de invloed van de ArtEZ-modestudenten overal terug.

  Bijzondere speciaalzaken Kerkstraat Arnhem
 • Kinderwinkels

  In Arnhem zijn veel leuke en bijzondere winkels te vinden. Maar waar kun je het beste terecht als je wilt winkelen voor je kinderen? Voor het kopen van mooi (houten) speelgoed, alles voor je baby, een uniek (kraam)cadeau of leuke kinderkleding.

  Kinderwinkels Little things - kids concept store Arnhem

Winkelgebieden

De 7straatjes: het oude stadshart van Arnhem

De 7straatjes in Arnhem is een van die exclusieve winkelgebieden waarvan je niet weet waar je moet beginnen, omdat je eigenlijk overal wel wilt kijken… Is het de lokale gastvrijheid? Of zijn het de sfeervolle panden, bevlogen ondernemers en het originele aanbod? Het feit is dat de 7straatjes een breed publiek steeds weer weet te verrassen. De variatie aan winkels en boetiekjes is groot, dus je vindt er altijd iets leuks of lekkers: schoenen, lingerie, sieraden, vintage, kookgerei, bloemen, vleeswaren en patisserie. 

Lees verder
Info 7straatjes

Modekwartier: mode, design en meer

Dat Arnhem mode- en designstad is, zie je terug in het Modekwartier. Op deze creatieve plek, midden in de wijk Klarendal, op loopafstand van de Arnhemse binnenstad, draait het om mode en design en om kunst en eten. Wat je hier aantreft? Winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms. Volop creatieve bedrijvigheid dus!

Lees verder
Info Modekwartier

Juni modemaand

In de Juni Modemaand Arnhem laten Arnhemse ontwerpers, culturele instellingen, ondernemers én evenementen zien wat ze in huis hebben. Maatschappelijke ontwikkelingen worden op een laagdrempelige manier getoond middels mode en design. Het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) is hét jaarlijks terugkerende stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten. Benieuwd wat je dit jaar kunt verwachten? Bekijk het gehele programma hier!

Beleef de binnenstad

In de binnenstad van Arnhem vind je leuke winkels en gezellige restaurants en terrasjes. Ieder met een eigen karakter! Hier shop je bij de bekende ketens, maar vind je ook bijzonder, unieke speciaalzaken. Ontdek het aanbod en laat je verrassen door de gastvrije Arnhemse ondernemers.

Lees verder
Ontdek de binnenstad

Koopzondag in Arnhem

De winkels in Arnhem mogen elke zondag tussen 12:00 en 18:00 hun deuren open, zodat jij lekker een middag kunt shoppen!

Op donderdagavond is het koopavond en zijn de meeste winkels tot 21:00 uur open.

Even bijkomen van het shoppen?

Ben je toe aan een goede kop koffie of lekker speciaalbiertje na een dagje shoppen? In de bruisende binnenstad van Arnhem vind je veel gezellige tentjes om even rustig bij te kletsen.

Lees verder
Leuke horeca-adresjes