Met het gezin een dagje de regio Arnhem in!

Weet je wat zo bijzonder is aan Arnhem? Je vindt hier niet alleen een ontzettend toffe stad met leuke musea, speeltuinen en winkels – de combinatie met de natuurrijke omgeving, dát is wat Arnhem pas echt uniek maakt! Dit maakt de regio Arnhem tot één van de leukste locaties om eens samen met het gezin te ontdekken. Hier geven we je acht van onze favoriete insidertips. 


 

1. Kastelen en landhuizen in overvloed

Voor een dag prins of prinses? In en rond de stad Arnhem vindt je een weelde aan kastelen en landhuizen. 

Aangetrokken tot het bijzondere heuvelachtige en bosrijke landschap en strategische ligging aan de rivieren, lieten hertogen en rijke burgerij al vanaf de vroege Middeleeuwen hier burchten, kastelen en landgoederen bouwen. Ervaar het leven op een kasteel bij een van de dertig loctaties die open zijn voor het publiek. Bij het ene kasteel kan je rijkelijk overnachten, bij het volgende eten als een koning, en bij een ander kan je de exclusieve kunstcollectie of prachtig aangelegde tuin bewonderen. 

Lees verder
Ontdek alle kastelen

3. Op wereldreis door Burgers' Zoo

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van de Arnhemse dierentuin Burgers’Zoo, maar wist jij ook dat hier speciale ochtendwandelingen worden georganiseerd? Samen met de dierenverzorgers wandel je buiten bezoekerstijd bijvoorbeeld door de Mangrove, ondertussen leer je alles over de verschillende dieren die hier leven! Wist jij dat een zeekoe in de natuur wel 30 kilo per dag eet? 

 

 

Lees verder

5. Geniet van een voorstelling

Musis Sacrum (in de volksmond Musis) is al sinds 1847 hét huis van muziek in Arnhem. Het gebouw is veelvuldig in de architectuurprijzen gevallen en uniek in Europa. Je ervaart letterlijk de ‘Vier Seizoenen’ door het zicht op het Musispark door de opzienbarende glaswand achter het podium.

Naast muziek zijn er in samenwerking met Stadstheater Arnhem ook veel verschillende kindertheatervoorstellingen te zien.

Lees verder
Bekijk het programma

7. Sluit de dag af met pannenkoeken!

Met stroop, appel of toch een pannenkoek met ijs? De keuze is aan jou! In de regio Arnhem vind je verschillende pannenkoekenhuizen waar je kan genieten van jouw favoriete pannenkoek. 

Lees verder
Proef de lekkerste pannenkoeken

8. Blijf vooral een nachtje slapen

Er valt zoveel te beleven in de regio Arnhem dat één dag haast niet genoeg is. Dus blijf je slapen? Het bed is al voor je opgemaakt.

Heb je altijd al willen logeren in een kasteel, of wordt je liever wakker in een uniek hotel tussen (top)sportend Nederland? Voor ieder wat wils, want de regio Arnhem heeft de leukste overnachtingen in zowel de natuur als in de stad.

Lees verder
Bekijk de leukste hotels
Hotel Papendal, Overnachten, Regio Arnhem

Dit vind je misschien ook leuk: