Met het gezin een dagje de regio Arnhem in!

2. Kastelen en landhuizen in overvloed

Voor een dag prins of prinses? In en rond de stad Arnhem vind je een weelde aan kastelen en landhuizen.

Kasteel & Park Rosendael
Ontdek Kasteel & Park Rosendael met de Beleef! Plattegrond. Rennen over de Bedriegertjes, een boomhut bouwen met de takken uit het bos, waterdiertjes in de bosvijver ontdekken of speuren en spelen met een speurtocht. Trek je schoenen uit en loop eens over het blotevoeten pad. 

Kasteel Doorwerth
Op de laatste zondag van de maand lijkt het alsof de vroegere bewoners van Kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of een van de kamermeisjes of keukenmeiden. Wie weet ontmoet je de allereerste eigenaar Berend van Doorenweerd of kun je meekijken over de schouders van de schilder Théophile de Bock. Beleef deze toevallige ontmoetingen mee elke laatste zondag van de maand!

Lees verder

3. Wandelen door de regio Arnhem

Langs rivieren, tussen landerijen of door de bossen: wandelen is dé manier om er met het hele gezin even helemaal tussenuit te zijn. In de regio Arnhem kan dat op de gebaande, maar ook op de óngebaande paden. Ontdek prachtige wandelroutes in en buiten de stad bij bijvoorbeeld de natuurgebieden van de Liemers, Veluwezoom en de Betuwe.

Voor families met kinderen hebben we een aantal leuke korte wandelroutes uitgezocht. Afhankelijk van de gekozen route kom je onderweg langs onder andere een schaapskooi, de Eusebiuskerk en zonnige terrasjes om heerlijk uit te rusten. Wil je de historische plekjes ontdekken en kennis opdoen? Ga dan voor de historische stadswandeling in de stad of volg een GPS puzzelroute op de Veluwezoom.

5. Maken en doen in Museum Arnhem

Museum Arnhem opent op vrijdag 13 mei 2022 feestelijk de deuren. Met het nieuwe Studio Museum Arnhem is er een toffe plek om samen met hele gezin te maken en doen. Jong en oud kunnen hier terecht om te werken met verschillende materialen en zelf te ervaren hoe kunstenaars werken. Naast open inloop activiteiten staan ook specials op het programma. Maak met verschillende materialen zelf iets nieuws en probeer uit. In Museum Arnhem kijk je ook door te doen.

Lees verder
Lees meer over Museum Arnhem

6. Handen uit de mouwen bij De Spelerij & De Uitvinderij

De Spelerij & De Uitvinderij in Dieren is heel bijzonder. Met samenwerken kom je hier namelijk het verst. Terwijl de een de hijskraan laat draaien, bestuurt de ander de grijpers waardoor de hijskraan in beweging komt. En de handen uit de mouwen steken kan je hier maar al te goed. De kleintjes kunnen aan de slag met hout, plexiglas, metaal en piepschuim met échte machines. Volledig veilig natuurlijk om de mooiste creaties te maken. En van al dat harde werk krijg je trek! En gelukkig kan je hier ook je eigen broodjes bakken. Genieten maar! 

De Spelerij

8. Blijf overnachten in stijl

De regio Arnhem is bijna niet te ontdekken in één dag… Dus we snappen dat je wilt overnachten in Arnhem of omgeving. Slapen in historisch erfgoed, in de natuur of in kastelen. Als je wilt is overnachten in de regio Arnhem alles behalve standaard. Wij hebben een aantal bijzondere locaties voor je uitgelicht. Slaap lekker!

Lees verder
Bekijk vijf bijzondere locaties
Hotel Modez, Overnachten, Regio Arnhem, bijzonder Kasteel Doorwerth, Gracht, Doorwerth, Regio Arnhem

Dit vind je misschien ook leuk: