Pannenkoeken Eten

Een heerlijke traditionele pannenkoek met spek en stroop? Of ga je toch liever voor iets spannenders en kies je een pannenkoek met gegrilde paprika, hummus en avocado? Het kan tegenwoordig allemaal, en dat maakt pannenkoeken eten zo leuk!

En wist je dat bij vele pannenkoekenhuizen de menukaarten breder zijn dan alleen pannenkoeken? Van huisgemaakte soep met brood en dips, een plank charcuterie, een uitsmijter met alles 'drop en dran' tot een hertenbiefstuk met rode wijnsaus of ouderwetse stamppot: er is keuze genoeg! Met de hele familie naar een pannenkoekenrestaurant is een feest waar voor iedereen wel iets lekkers tussen zit.

In de regio Arnhem vind je heel veel pannenkoekenrestaurants. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. 

onze tips - eet smakelijk!

Pannenkoekendag

Op vrijdag 18 maart 2022 is het weer zo ver, de Nationale Pannenkoekendag! Een heerlijke feestdag waarbij ieder huishouden pannenkoeken eet. Er worden dit jaar niet alleen pannenkoeken gebakken, maar ook veel basisschoolkinderen gaan een speciaal jubileumlied zingen voor de ouderen, omdat het de 15e keer is dat deze feestdag gevierd wordt. Doe jij ook mee?

Lees verder

Sint Pannekoek

Van jongs af aan leer je dat je niet mag spelen met je eten, maar er is één dag in het jaar waarom die regel niet geldt. Dat is op 29 november, dan is het Sint Pannekoek en dat is het grootste pannenkoekenfeest van het jaar. In het jaar 1986 wordt de traditie vermeld in de strip 'Jan, Jans en de kinderen' door Jan Kruis. Op 29 november bakte moeder Jans een flinke stapel met pannenkoeken. Toen vader Jan thuis kwam had iedereen een pannenkoek op het hoofd en riepen ze: "Een vrolijk en gezegend Sint Pannekoek!" Deze dag is uitgegroeid tot een feestelijke traditie waar iedereen een pannenkoek op het hoofd legt. Vier deze dag met ons en deel je 'pannenkoek-op-het-hoofd-selfie' met #visitarnhem

Lees verder