In een weekend

Haal je hart op in mode- en designstad Arnhem! Het is heerlijk winkelen in de Koningstraat, de 7straatjes en het Modekwartier. En tussendoor even genieten van een cappuchino op een terrasje of tussen het groen in Park Sonsbeek. Daarnaast heeft de regio nog veel meer te bieden. Regio Arnhem staat bekend om de vele musea die het gebied rijk is. Beleef de geschiedenis rondom WOII, en bewonder de werken van grootmeesters Van Gogh en de Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique. Op een kleine afstand van het gezellige centrum vind je ruimte en rust in de wijde omgeving. De perfecte combinatie van stad en groen. Dus: blijf nog even! Overnachtingsmogelijkheden genoeg. Van hippe hotelletjes tot charmante B&B’s en van vakantiepark tot minicamping, in de stad of in het groen.

48 uur in de regio Arnhem

Tijdens een weekend in de regio Arnhem ontdek je het allemaal! Laat je verrassen door de unieke combinatie van een stad omgeven met statige groene lanen, weelderige landschappen, wilde dieren én een hub voor kunst en cultuur in bijzondere musea, conceptstores en historische concertzalen. En als je voeten beginnen te protesteren, strijk je lekker neer in een gezellig koffietentje, aangename bar of heerlijk zacht hotelbed.

Omdat er zoveel te ontdekken valt hebben wij alvast vier leuke activiteiten uitgezocht in regio Arnhem voor een inspirerend weekendje weg:

Lees verder

Waar heb jij dit weekend zin in?

Geniet van fijne wandelingen

Wat is er nou fijner dan je wandelschoenen uit de kast te trekken en er lekker op uit te gaan? Wij hebben een aantal routes hieronder voor je op een rijtje gezet!

Proef Arnhem!

Al dat weelderige groen en de frisse lucht rond Arnhem wekt de eetlust op.

Je vindt in dit gebied daarom talloze lekkere en leuke pleisterplaatsen. Knusse brasseries, ambachtelijke pannenkoekenhuizen, weelderige binnentuinen, kasteelrestaurants en hippe steenovenpizza’s. 

Uit de regio komen ook vele heerlijke streekproducten, zoals huisgemaakte jam, vergeten groenten, vruchtensappen, honing, waterbuffel mozzarella, bakmeel, ouderwetse hangop, ambachtelijke roomboter, en zelfs wijn. Ga eens langs bij een van de streekwinkels of tuinderijen waar je je winkeltas vollaad met lekkers. 

Lees verder
Lees meer

Stap in de rijke geschiedenis van regio Arnhem

 • Beklim de Eusebius kerk

  Beklim de Eusebius kerk
 • Luisterplekken van de Liberation Route

  De Liberation Route is de route die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereld - oorlog aflegden tijdens hun bevrijding van het Europese vasteland. In de regio Arnhem vind je diverse luisterplekken, bezienswaardigheden en historische locaties die deze route markeren en van informatie voorzien. Op de luisterplekken kun je een verhaal beluisteren van de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

  Luisterplekken van de Liberation Route Airborne verzetsmonument Market Garden Arnhem
 • Hanzestad Doesburg

  Hanzestad Doesburg
 • Airborne museum (WOII)

  Airborne museum (WOII) Airborne Museum Hartenstein
 • Kasteel Doorwerth

  kasteel, doorwerth, veluwezoom

De leukste fietsroutes

 • Langs kastelen en landgoederen

  De Veluwezoom is bekend om ‘Gelders Arcadië’, het landschap van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Je vindt hier bijvoorbeeld Landgoed Middachten, Park en Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Villa Sanoer.

  Langs kastelen en landgoederen Kasteel Doorwerth, Macht en Pracht, Gelders Arcadie
 • Langs de rijn

  Er valt volop te genieten aan en langs de Gelderse rivieren. De Rijn stroomt langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen.

  Langs de rijn
 • Liberation Route Arnhem

  In het gebied Arnhem-Wageningen is hard gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze route volg je deels de Rijn, steek je de rivier over via de John Frostbrug in Arnhem en passeer je een deel van de landingsgebieden van de parachutisten.

  Liberation Route Arnhem
 • Betuwse Streekproducten

  Met deze fietsroute kun je genieten van al het moois en lekkers dat de Betuwse te bieden heeft. Ben jij een echte fijnproever en vind je het heerlijk om de regio op de fiets te ontdekken? Dan is deze route echt iets voor jou!

  Betuwse Streekproducten

Blijf je slapen?

De regio valt niet te ontdekken in één dag, dus blijf vooral een nachtje slapen. Of je nou een weekendje gaat shoppen met z’n tweetjes of vakantie viert met het hele gezin, in en rond Arnhem vind je al snel een slaapplek in stijl van je stemming.

Heb je altijd al willen logeren in een kasteel, of wordt je liever wakker in een knusse B&B? Voor ieder wat wils, want Regio Arnhem heeft de leukste hotels in zowel de natuur als in de stad.

Wij hebben een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet:

Lees verder
Bekijk onze tips
Groot Warnsborn, Regio Arnhem, Hotel, Overnachten

Dit is mijn Arnhem #MijnArnhem

Op zoek naar meer inspiratie?