Rustige wandelroutes in de Regio Arnhem

Wandelen is gelukkig een activiteit die altijd mag! Ga lekker naar buiten om een frisse neus te halen en de nodige vitamine D op te doen. Wandelingen maken in de natuur is dan ook ongekend populair. Niet zo gek, want wat is er nu fijner dan even je hoofd leeg te maken en te genieten van een ommetje door de groene regio Arnhem? Natuurlijk wil je wel graag wandelen op de plekken waar het niet te druk is. Daarom werken we samen met De Gelderlander om rustige alternatieven aan te bieden voor de bekende plekken en routes. De komende maanden gaan bekende Gelderlanders Margot Ribberink (voormalig weervrouw en klimaatdeskundige) en Ap Dijksterhuis (schrijver, spreker, hoogleraar en ondernemer) bij toerbeurt tien weken lang een rustige wandelroute in de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen en op de Veluwe wandelen. Wekelijks vertellen ze in een column over hun ervaringen en alles wat ze onderweg tegenkomen. Treed in de voetsporen van Margot en Ap, lees meer over de verborgen parels van de regio en vind moeiteloos alternatieven voor de bekende, maar enorm drukbezochte natuurgebieden zoals de Posbank.

Meer wandelinspiratie opdoen

Rondje Driel

Het Rondje Driel, in totaal 5 kilometer, komt door het rivierenlandschap en de uiterwaarden van de Rijn. Onderweg passeer je het indrukwekkende stuwencomplex, en kijk je op de dijken tegen de Veluwse stuwwal aan. Je ziet boomgaarden, wielen en oude steenfabrieken. Ook fijn om te weten: je wandelt grotendeels over geasfalteerde wegen en het start- en eindpunt is Café Zeldenrust. 

Lees verder
Bekijk Rondje Driel
Driel sluizencomplex Margot Ribberink

Rustige ommetjes - in de Liemers

 • Rondje Horstenpark

  Dit ommetje brengt je door het Horstenpark dat gelegen is tussen Westervoort en Duiven. Het park is mooi groen en er is ook genoeg te beleven voor kinderen. Deze wandeling is ideaal voor tijdens je lunchpauze of als je iets wilt leren over de directe omgeving van het park.

  Bekijk wandelroute
  Rondje Horstenpark
 • Autovrij wandelen in Didam

  Deze wandeling loopt door het groene cultuurlandschap in de onbebouwde kom van Didam. De naam zegt het al, je komt onderweg weinig auto's tegen want deze wandelroute is vrijwel volledig onverhard.

  Bekijk wandelroute
  Autovrij wandelen in Didam Baal hooi
 • Het Duivenpad - Basisroute

  Tijdens deze wandeling leer je het stadje Duiven en omgeving op een andere manier kennen. Je wandelt langs diverse (historische) bezienswaardigheden en de route is ook toegankelijk voor mindervaliden of mensen in een rolstoel. De basisroute van het Duivenpad is onderdeel van een langere route (buitenroute).

  Bekijk wandelroute
  Het Duivenpad - Basisroute

Rondje Valburg

Wandel 10 kilometer door het landelijke gebied rondom Valburg, landgoed De Mellard en het idyllische buurtschap Eimeren. Met het Rondje Valburg ontdek je het landelijke landschap tussen Elst en Slijk-Ewijk. Wie weet spot je er wel een blauwbilgordel! Je wandelt langs rivierduinen, een oude tabaksboerderij, de resten van een Romeinse tempel en door idyllische lanen. De interessante geschiedenis van het gebied wordt in twee rondjes gecombineerd.

Lees verder
Bekijk route

Wandelroutes combineren - In de Betuwe

Meer wandelinspiratie - in de regio Arnhem