Hanzestad Doesburg

Wie Doesburg al kent, zal het volledig beamen: je krijgt er geen genoeg van! Hier barst het van de monumenten. De Hanzestad heeft meer dan 150 monumenten en tal van musea, je komt ogen tekort. Een rondwandeling is natuurlijk een aanrader. Net als een bezoek aan het Lalique Museum of De Waag, het oudste restaurant van Nederland.

Wie goed ter been is, moet beslist de Martinikerk beklimmen. Je wordt er beloond met een fabuleus uitzicht!

Historische binnenstad

Wandelen door de historische binnenstad is teruggaan in de tijd. Zo is de indeling van de straatjes nog net als in de Middeleeuwen. Dankzij het lidmaatschap van de Hanze vergaarde de stad tussen de 13e en de 15e eeuw grote rijkdom. In 1672 werd Doesburg belegerd en veroverd door de Fransen; zij bezetten de stad tot 1674. Hierna kreeg Doesburg uitgebreide 17de-eeuwse vestingwerken en brak een rustige periode aan. Dat had zo zijn voordelen: weinig steden zijn zo gaaf bewaard gebleven! Daarom is de binnenstad in 1974 aangewezen als beschermd stadsgezicht. Je kunt er fijn rondstruinen.

Lees verder
Meer informatie over Doesburg

Ontdek de stad - Zie, doe en proef!

 • Lalique Museum

  Een prachtig museum gewijd aan de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst: René Lalique.

  Meer informatie
  Lalique Museum
 • Eten en drinken

  Proef culinair Doesburg. Ontdek de restaurants, eetcafés en terrasjes in de historische binnenstad van Doesburg.

  Eten en drinken
 • Overnachten in Doesburg

  Ontdek alles dat Doesburg te bieden en blijf een nachtje slapen. Kamperen op één van de campings, romantisch overnachten in één van B&B's of met je camper dichtbij Doesburg slapen.

  Overnachten in Doesburg