Als een vis in het water

Met de Rijn dwars door de stad en de IJssel nabij is water nooit ver weg in en rond Arnhem. Dineren aan de gezellige Rijnkade. Wandelen door de uitgestrekte uiterwaarden. Mooie vaartochten maken over de Neder-Rijn of picknicken bij de Sint-Jansbeek in het Sonsbeekpark – waar je, over water gesproken, ook het Nederlands Watermuseum vindt. En met nog geen 20 minuten rijden ben je bij Rhederlaag, hét watersportgebied van Oost-Nederland. Maar of je er nou het liefst in duikt, overheen vaart of geniet van het uitzicht, in regio Arnhem voel je je als een vis in het water.

HEEN EN WEER – DE PONTJES OVER DE NEDER-RIJN

Is het gras groener aan de overkant? Met de pontjes over de Neder-Rijn ontdek je het snel én: met een prachtig uitzicht over de rivier, rietkragen en uiterwaarden.

Het Lexkesveer vaart tussen Randwijk en Wageningen én de fietsknooppunten 95 en 81. Fiets in Wageningen vooral ook even naar het Belmonte Arboretum, beroemd om de prachtige rododendrons en rijke rozencollectie.

Met het Drielse Veer vaar je duurzaam de Neder-Rijn over dankzij de zonnecollectoren op de verkapping, een uniek project. Met de energie die zo wordt opgewekt kan het veer een groot deel van de dag klanten overvaren van Oosterbeek naar Driel – en weer terug.

Het Renkumse Veer tussen Renkum en Heteren vaart over de Neder-Rijn van mei tot en met september. Een mooie toeristische route, met een extra bocht speciaal voor het uitzicht.

Lees verder

OP SAFARI OVER DE RIVIER

Op safarischip De Blauwe Bever maak je schitterende natuurvaarten op de Neder-Rijn, vanaf verschillende plaatsen langs de rivier tussen Arnhem en Culemborg. De Blauwe Bever is een stoer schip, waarop je vanaf het open, overdekte bovendek de riviernatuur direct beleeft. Dus geen rondvaartboot met beslagen ramen, maar een echt werkschip. Hoog genoeg om over de kades te kijken én wendbaar genoeg om af te meren bij een krib. De gids aan boord geeft uitleg over de rivier en neemt je mee op voetsafari in de prachtige oevergebieden. In de besloten benedenhut kun je tussendoor even opwarmen en zijn consumpties verkrijgbaar. De Blauwe Bever biedt je een unieke manier om vanaf het water de natuur te verkennen, met een weids uitzicht op en over de Rijn en in de Betuwe. De Blauwe Bever vaart van april tot en met oktober. Kinderzwemvesten zijn aan boord en voor kinderen tot en met twaalf jaar gelden halve prijzen.

        

BELEEF HET ALLEMAAL BIJ DE VEERSTAL

Aan de rand van Rhederlaag ligt Recreatiepark De Veerstal. Een unieke plek om de tent of caravan neer te zetten met uitzicht op de bootjes in de haven. Een chalet of stacaravan huren kan ook. En vier je vakantie op de boot, dan kun je aanmeren in de jachthaven van De Veerstal. Heb je geen eigen boot? Dan huur je een leuke sloep, waterfiets of kano bij De Veerstal. Vanaf het park ben je in een kwartiertje fietsen op de Posbank. Ook de Liemers en het Montferland liggen aan je wielen.

Of maak een uitstapje naar het gezellige dorpje Giesbeek; met het eigen voetveer van De Veerstal – waar je ook met de fiets op mag – ben je er zo. Maar strikt genomen hoef je het park eigenlijk niet af. Met een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, bowlingbaan, visstek en voortreffelijk restaurant is er meer dan genoeg te doen en te beleven. Je kunt zelfs gaan flyboarden – als je durft!

Lees verder

HÉT WATERSPORTGEBIED VAN OOST-NEDERLAND

Ten oosten van Arnhem ligt een waar paradijs voor watersporters. Met ruim 350 hectare wateroppervlak, waarin naar hartenlust kan worden gedoken, gevist, gesurft en gevaren, is Rhederlaag hét watersportgebied voor Oost-Nederland. Met daaromheen fijne stranden, gezellige campings, vijf jachthavens, uitgestrekt natuurgebied en charmante dorpjes.

Varen en vissen
De open verbinding met de IJssel maakt watersporten nóg leuker op Rhederlaag. Huur je elektrische sloep of kano bij De Veerstal en ga op pad met de motorboot bij Het Eiland. De IJssel zorgt ook voor een goede visstand in Rhederlaag. Vergeet dus je hengel en VISpas niet! Rhederlaag is het hele jaar door gratis toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang.