Dagje uit in Arnhem centrum

De Arnhemse binnenstad is dé plek om een dagje in door te brengen. Je vindt hier meer dan 400 winkels, van de grote winkelketens tot aan de kleinere nostalgische boetiekjes maar ook leuke plekken om heerlijk te eten of een drankje te doen. Ook zijn er tal van bijzondere activiteiten die je zelfs onder de winkelstraten van Arnhem zullen brengen of juist op grote hoogte uitkijkend over de stad. 

 

Winkelen in Arnhem centrum

In Arnhem centrum vind je naast de grote winkelketens ook een groot aantal boetiekjes. Het centrum is opgedeeld in zes winkelgebieden: de 7 straatjes, het Mode Kwartier, het Spijkerkwartier, het Musis Kwartier, de Koningstraat, Rijnkade en Steenstraat. Opzoek naar leuke woondecoratie? Arnhem centrum herbergt ook een groot aantal trendy woonwinkels die je net achter de grote winkelstraten vind. Hier vind je 10 tips voor de leukste lifestylewinkels in Arnhem centrum.

 

 

Lees verder

 

Horeca in Arnhem centrum

In de binnenstad van Arnhem kun je op veel plekken terecht voor een heerlijke kop koffie met een stukje gebak. Je hebt keuze uit tientallen lunchrooms en gezellige koffiebarretjes, waar je in een knusse gezellige sfeer kunt opladen voor de rest van de dag. Zin in een borrel of een heerlijk diner? Neem dan plaats op een van de Arnhemse terrassen of stap een eetcafé of restaurant binnen.

Lees verder

 

Korenmarkt


De Korenmarkt in Arnhem centrum is hét uitgaansgebied van Arnhem. Op de Korenmarkt zijn allerlei soorten horeca te vinden en kun je tot diep in de nacht losgaan op verschillende soorten muziek in de vele uitgaansgelegenheden die het plein kent. Dit maakt een avondje stappen in Arnhem centrum de moeite meer dan waard. 

 

Lees verder

 

Bezienswaardigheden in het centrum

Naast de vele winkels heeft Arnhem centrum ook een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Ontdek ze tijdens een historische stadswandeling om ze stuk voor stuk te ontdekken.

 

De Historische kelders 


Onder de winkelstraten bevinden zich 36 eeuwenoude onderling met elkaar verbonden kelders. Stichting Gilde Stadswandeling verzorgt het gehele jaar rondleidingen door deze kelders. Hierbij aansluiten kan op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur (aanmelden is vooraf niet nodig) of maak een afspraak voor een ander tijdstip (minimale groepsgrootte 5 personen). 
 

De Eusebiuskerk 


In de Eusebiuskerk kan je met een lift tot wel 73 meter hoogte stijgen waarmee je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Daarnaast beleef je in de kerk de geschiedenis van de Gelderse hoofdstad vanaf de middeleeuwen tot aan de wederopbouw. 
 

Park Sonsbeek 


Park Sonsbeek is het meest bekende park van Arnhem en ligt op een steenworp afstand van het Arnhemse centrum. Het park is zeer geliefd door de Arnhemmers die hier dan ook graag komen om te sporten, luieren, picknicken of om even de drukte van de stad te ontvluchten. 
 

Airborne at the Bridge 


Airborne at the Bridge vertelt je de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant Grayborne de Duitse Hauptsturmführer eberhard en de Nederlandse kapitein Groenewoud tijdens de Slag om Arnhem. Ook geeft het je een fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug. 

 

Lees verder