De leukste musea in de regio Arnhem

In de regio Arnhem kijk je je ogen uit met alle musea die er te vinden zijn. Verdiep je bijvoorbeeld in de Slag om Arnhem bij Airborne Museum at Hartenstein. En er zijn nog veel meer opties! Kies een museum in Arnhem of omgeving uit en een gezellig dagje uit met familie, vrienden of kinderen is zo geregeld! 

KUNST KIJKEN BIJ HET KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM

Alles uit jouw dagje weg halen? In het Kröller-Müller Museum, midden in de Veluwse bossen, is genoeg te beleven. Combineer wild spotten met kunst kijken en pak een van de gratis witte fietsen om vervolgens binnen te stappen in de wereld van Vincent van Gogh en andere grote meesters. 

Tegelijkertijd verrast het museum ook met de futuristische collectie waarin de nieuwste aanwinsten van Giacomo Balla en Jules Schmalzigaug omringd worden door werken van Umberto Boccioni, Gino Severini, Alexander Bogomazov en Vilmos Huszár. Met bijna twintig futuristische kunstwerken kan het Kröller-Müller als enige museum in Nederland het futurisme als integraal onderdeel van de kunstgeschiedenis laten zien.

Lees verder
Lees meer

Nederlands Watermuseum

Bij het Nederlands Watermuseum is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. In dit museum leer je door te doen. In de vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water. Daarnaast is er een ruimte voor wisseltentoonstellingen, een Waterlab, een Water Informatie Centrum, een Waterspeelplaats en een Escaperoom!

Lees verder
Lees meer!
Watermuseum, activiteiten, kinderen, uitje,

Onontdekte museumparels

Ken je de Arnhemse musea al van binnen en buiten? Dan hebben we iets voor je! In de stad - en omgeving - vind je ook andere, vaak minder bekende museale plekken. We tippen je graag een aantal van onze onontdekte toppers die je tijdens een bezoek aan Arnhem zeker niet mag overslaan!

Bewogen verleden

Het Airborne Museum, dat gevestigd is in de historische Villa Hartenstein, is compleet vernieuwd. Tijdens de gratis audiotour wordt je door journalist, tv-programmamaker en schrijver Ad van Liempt meegenomen langs unieke collectiestukken met bijzondere, persoonlijke verhalen. Ook de ondergrondse Airborne Experience is het bezoeken waard. Stap in de voetsporen van een Britse militair en maak deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring waar de geschiedenis werkelijkheid wordt!

Lees verder
Lees meer!

In een nieuw jasje!

Bezoek het vernieuwde Museum Arnhem! Na een grootscheepse verbouwing van vijf jaar is Museum Arnhem vorig jaar mei weer heropend. Je kunt weer volop genieten van dit prachtige museum, boven op de Arnhemse stuwwal en met onder zich de Rijn. Buiten vind je de vernieuwde beeldentuin, die er een publiek toegankelijk brede trap bij heeft gekregen. Vanaf deze stadsveranda bewonder je de stad, de Rijn én de uiterwaarden. In de beeldentuin zie je bekende publiekslievelingen terug, zoals de Borstentros van Maria Roosen. Maar ook nieuwe interactieve werken, zoals de pingpongtafel van Louie Cordero. Leuk voor jong en oud dus!

Lees verder
Meer over Museum Arnhem

Ontdek wat de regio Arnhem nog meer te bieden heeft - Laat je inspireren