De leukste musea in de regio Arnhem

In de regio Arnhem kijk je je ogen uit met alle musea die er te vinden zijn. Verdiep je in de Slag om Arnhem bij Airborne Museum at Hartenstein of laat het verleden tot leven komen bij het Nederlands Openluchtmuseum. En er zijn nog veel meer opties! Kies een museum in Arnhem of omgeving uit en een gezellig dagje uit met familie, vrienden of kinderen is zo geregeld! 

Museum Bronbeek

Museum Bronbeek toont het koloniale verleden van het Koninkrijk der Nederlanden. De manier waarop het museum dat doet, maakt het interessant voor iedereen. ‘Deze geschiedenis doet wat met je’, is een veelgehoorde uitspraak van bezoekers. Verslagen van ooggetuigen, originele uniformen en wapens en historische filmbeelden geven een beeld van de geschiedenis van de Nederlandse aanwezigheid in Nederlands-Indië. Je sluit een museumbezoek toepasselijk af bij het op het landgoed gelegen restaurant Kumpulan. Hier geniet je van de echt Indonesische keuken. Selamat makan!

Lees verder
Lees meer!
Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

Kinderen spelen in het Nederlands Openluchtmuseum

© Oscar Timmers

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op reis door de tijd van maar liefst twee eeuwen geleden tot heel recent. De mensen uit het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen.

Bezoek daarnaast de Canon van Nederland, waar je meegenomen wordt langs de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van ons land. In tien enorme filmsets zie je, hoor je en voel je de hoogte en diepte punten uit ons verleden.

 

Lees verder
Lees meer!
Watermuseum, activiteiten, kinderen, uitje,

Watermuseum, activiteiten, kinderen, uitje,

Nederlands Watermuseum

Bij het Nederlands Watermuseum is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. In dit museum leer je door te doen. In de vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water. Daarnaast is er een ruimte voor wisseltentoonstellingen, een Waterlab, een Water Informatie Centrum, een Waterspeelplaats en een Escaperoom!

Lees verder
Lees meer!

Onontdekte museumparels

Ken je de Arnhemse musea al van binnen en buiten? Dan hebben we iets voor je! In de stad - en omgeving - vind je ook andere, vaak minder bekende museale plekken. We tippen je graag een aantal van onze onontdekte toppers die je tijdens een bezoek aan Arnhem zeker niet mag overslaan!

© Airborne Museum

Bewogen verleden

Het Airborne Museum, dat gevestigd is in de historische Villa Hartenstein, is compleet vernieuwd. Tijdens de gratis audiotour wordt je door journalist, tv-programmamaker en schrijver Ad van Liempt meegenomen langs unieke collectiestukken met bijzondere, persoonlijke verhalen. Ook aan de ondergrondse Airborne Experience zijn nieuwe elementen toegevoegd. Stap in de voetsporen van een Britse militair en maak deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring waar de geschiedenis werkelijkheid wordt!

Tijdens de nieuwe interactieve audiotour speciaal voor kinderen gaan ze in het museum op onderzoek uit samen met de Britse soldaat Tommy. Zo ontdekken en leren ze op een leuke manier van alles over de Slag om Arnhem. Ook buiten is er een leuke speurtocht voor kinderen uitgezet!

Lees verder
Lees meer!

Ontdek wat de regio Arnhem nog meer te bieden heeft - Laat je inspireren