De leukste musea in de regio Arnhem

In de regio Arnhem kijk je je ogen uit met alle musea die er te vinden zijn. Verdiep je bijvoorbeeld in de Slag om Arnhem bij Airborne Museum at Hartenstein. En er zijn nog veel meer opties! Kies een museum in Arnhem of omgeving uit en een gezellig dagje uit met familie, vrienden of kinderen is zo geregeld! 

Nederlands Watermuseum

Bij het Nederlands Watermuseum is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. In dit museum leer je door te doen. In de vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water. Daarnaast is er een ruimte voor wisseltentoonstellingen, een Waterlab, een Water Informatie Centrum, een Waterspeelplaats en een Escaperoom!

Lees verder
Lees meer!
Watermuseum, activiteiten, kinderen, uitje,

Onontdekte museumparels

Ken je de Arnhemse musea al van binnen en buiten? Dan hebben we iets voor je! In de stad - en omgeving - vind je ook andere, vaak minder bekende museale plekken. We tippen je graag een aantal van onze onontdekte toppers die je tijdens een bezoek aan Arnhem zeker niet mag overslaan!

Bewogen verleden

Het Airborne Museum, dat gevestigd is in de historische Villa Hartenstein, is compleet vernieuwd. Tijdens de gratis audiotour wordt je door journalist, tv-programmamaker en schrijver Ad van Liempt meegenomen langs unieke collectiestukken met bijzondere, persoonlijke verhalen. Ook aan de ondergrondse Airborne Experience zijn nieuwe elementen toegevoegd. Stap in de voetsporen van een Britse militair en maak deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring waar de geschiedenis werkelijkheid wordt!

Tijdens de nieuwe interactieve audiotour speciaal voor kinderen gaan ze in het museum op onderzoek uit samen met de Britse soldaat Tommy. Zo ontdekken en leren ze op een leuke manier van alles over de Slag om Arnhem. Ook buiten is er een leuke speurtocht voor kinderen uitgezet!

Lees verder
Lees meer!

Ontdek wat de regio Arnhem nog meer te bieden heeft - Laat je inspireren