posbank, natuur, veluwezoom, Rheden

Natuurgebieden in de regio Arnhem

Zin om een dagje te wandelen of fietsen in de regio Arnhem? In de regio Arnhem zijn verschillende prachtige natuurgebieden te vinden. Van bossen tot heidevelden en zandverstuivingen, in de regio Arnhem kun je het vinden. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal natuurgebieden.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een natuurpark van ruim 5.400 hectare met veel variatie. Zo vindt je er bijvoorbeeld bossen, heidevelden, grasvlaken en zandverstuivingen. Ook zijn er vele dieren op de Veluwe te vinden zoals edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen.

Doe mee aan de verschillende activiteiten op de Hoge Veluwe. Ga mee op safari met de boswachter, excursie met de natuurgids, een rondleiding in Jachthuis Sint Hubertus of neem een kijkje in het Kröller-Müller museum.

Lees verder

Stadsblokkenwerf Arnhem

Kom heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen in de Stadsblokken in Arnhem. De Stadsblokkenwerf ligt in een prachtig uiterwaardenpark aan de Rijn. Ook hier is veel te beleven.

Zo is het mogelijk om met het voetveer tussen de Rijnkade en de Stadsblokken Arnhem heen en weer te varen. Dit kan tussen 1 mei en 30 september tussen 12.00 en 18.00 uur. Bezoek de museumtuin en leer over de geschiedenis van het ASM terrein, kom genieten in het Werfpaviljoen met theetuin, terras en strandje of maak een wandeling of fietstocht in het uiterwaardenpark Stadsblokken-Meinerswijk

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters. Met meer dan 5.000 hectare bos, heide, stuifzand en landgoederen aan de oostelijke rand van de Veluwe is er hier genoeg te doen. Cross de heuvels op met je mountainbike of geniet tijdens een rustige fiets/wandeltocht van de prachtige heide.

Wat je bij een bezoekje aan het Nationaal Park Veluwezoom zeker niet mag missen is de Posbank, het bekendste punt van de Veluwezoom. Met een hoogte van maar liefst 90 meter is dit bijna het hoogste punt van de Veluwe. Het uitzicht is daarom ook echt spectaculair. Je kijkt uit over het IJsseldal, de Achterhoek en Liemers tot in Duitsland.

Tip: in augustus kleurt de omgeving helemaal paars als de heide in de bloei staat.

Lees verder