Gemeente Renkum

Natuurgebieden in de regio Arnhem

Zin om een dagje te wandelen of fietsen in de regio Arnhem? In de regio Arnhem zijn verschillende prachtige natuurgebieden te vinden. Van bossen tot heidevelden en zandverstuivingen, hier kun je het vinden. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal natuurgebieden in Regio Arnhem.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een natuurpark van ruim 5.400 hectare met veel variatie. Zo vindt je er bijvoorbeeld bossen, heidevelden, grasvlaken en zandverstuivingen. Ook zijn er vele dieren op de Veluwe te vinden zoals edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen.

Doe mee aan de verschillende activiteiten op de Hoge Veluwe. Ga mee op safari met de boswachter, excursie met de natuurgids, een rondleiding in Jachthuis Sint Hubertus of neem een kijkje in het Kröller-Müller museum.

Lees verder

Stadsblokkenwerf Arnhem - Uiterwaardenpark de Meinerswijk

Kom heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen in de Stadsblokken in Arnhem. De Stadsblokkenwerf ligt in een prachtig uiterwaardenpark aan de Rijn. Ook hier is veel te beleven. Wist je bijvoorbeeld dat Meinerswijk het grootste uiterwaardenpark van Europa is? Dat is geen gewoon stadspark dus! 

Zo is het mogelijk om met het voetveer tussen de Rijnkade en de Stadsblokken Arnhem heen en weer te varen. Dit kan in de zomermaanden (1 mei tot 30 september) tussen 12.00 en 18.00 uur. Bezoek de museumtuin en leer over de geschiedenis van het ASM terrein, kom genieten van een drankje in het Werfpaviljoen met theetuin, terras en strandje of maak een wandeling of fietstocht in het uiterwaardenpark Stadsblokken-Meinerswijk

Koningsheide

Minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Een plek om te genieten van de mooie vergezichten, de rust en de natuur is de Koningsheide. Je vindt dit bijzondere gebied vlakbij Schaarsbergen. Als je stil bent en goed kijkt spot je misschien wel een edelhert, damhert, ree of zwijn. Het gebied is het hele jaar prachtig, maar als in augustus de heide paars kleurt kan je helemaal je ogen uitkijken. 

Lees verder

Renkums Beekdal

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters. Met meer dan 5.000 hectare bos, heide, stuifzand en landgoederen aan de oostelijke rand van de Veluwe is er hier genoeg te doen. Ontdek het heuvelachtige gebied op je mountainbike of geniet tijdens een fiets of wandeltocht van de prachtige heide en bossen.

Lees verder
Nationaal Park Veluwezoom - heide - wandelaars - natuur

Ontsnap aan de drukte

Park Sonsbeek

Je hoeft de stad niet uit om te kunnen genieten van een groene omgeving. In Arnhem zijn er namelijk genoeg parken waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Op steenworp afstand van het centrum ligt Park Sonsbeek, veruit het bekendste park van Arnhem. In het park vind je onder andere uitkijktoren Belvédère. Beklim deze toren en geniet bij helder weer van een uitzicht dat zelfs ver over de Duits-Nederlandse grens reikt. Park Sonsbeek mag dan wel veruit het bekendste park zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat we andere parken als Immerloo Park en Park Klarenbeek moeten vergeten. Ook daar kun je heen om te wandelen, fietsen of te picknicken bij mooi weer.

Lees verder
Meer Park Sonsbeek

Genieten van de Wolfhezerheide

Maar liefst 264 hectare groot, dus het is er genieten geblazen op de Wolfhezerheide. Dit gebied ligt net onder Wolfheze en bestaat uit de heide van Laag Wolfheze en de Doorwerthseheide uit het Wolfhezerbos met een gemengde boomgroei. Ook vind je er enkele prehistorische grafheuvels, kom je middeleeuws landweer tegen en ontdek je sporen van een Hessenweg. Genoeg te zien onderweg!

Tip: in augustus bloeit deze heide prachtig paars. Dat moet je eens gezien hebben! En extra fijn: het is hier een stuk rustiger dan op de Posbank, maar nét zo mooi! 

Lees verder