Zwemmen in de regio Arnhem

Zwem jij zo tien baantjes weg in het zwembad of ben je eerder te vinden op een handdoekje in de zon op het strand? 
De regio Arnhem heeft voor elke waterrat en zonaanbidder een heel aantal perfecte zwemplekken om heerlijk van het water te kunnen genieten deze zomer. Ook kent de regio ontzettend leuke recreatie opties waar je de hele familie, een kinder feestje, bedrijfsuitje, of jezelf mee naartoe kan nemen, die we hier allemaal op een rijtje hebben gezet. Duik erin!

Dagje strand

Op de verschillende superverzorgde locaties van Leisurelands kan je op, aan, en in het water heerlijk vertoefen.

Neem je opblaasbare zwemband mee en dobber op het Rherdelaagse meer in het grootste watersportparadijs van Oost-Nederland: Recreatiegebied Rhederlaag bij Giesbeek ten zuid oosten van Anrhem. Kom zwemmen en ontspannen op één van de prachtige stranden van het meer of maak een vaartocht richting de IJssel. Na een dagje water lekker dineren met uitzicht op het water? Dat kan bij Grandcafé Rutgers.

Een wat rustiger gebied iets verderop is recreatiegebied Nevelhorst. Dit gebied is het hele jaar geopend en een fijne plek om te zwemmen, wandelen, vissen, en op warme zomeravonden met de familie te barbequen. Ook hoef je de hond niet thuis te laten want deze viervoeters zijn hier het gehele jaar toegestaan.

Lees verder

Rijkerswoerdseplassen

Het recreatiegebied De Rijkerswoerdse Plassen gelegen in Elst, grenzend aan Arnhem-Zuid, is een plek waar sportievelingen hun hart op kunnen. Kinderen hebben de grootste pret bij de watergoot, het speelveld of het duikvlot. Behalve zwemmen, is deze plas ook ideaal voor duiken, vissen en kanoën. Bij de retro trimbaan kan je je ouderwets uitleven op het parkour van 2 kilometer met telt 17 objecten/obstakels. Je hebt bij elk object de keuze voor een makkelijke of moeilijke oefening. Naast een kiosk, geniet je bij restaurant De Woerd zowel binnen als buiten van het prachtige uitzicht over het water.

Zwembaden in Arnhem

Zwembad de Grote Koppel ligt in het zuiden van Anhem in de wijk Malburgen. Zwemliefhebbers voelen zich hier helemaal thuis met zoveel opties. Je kan kiezen uit het recreatiebad met golfslagbad, glijbaan, peuterbad, wildwaterbaan en whirlpool bubbelbaden, 25-meter wedstrijdbad, of een les volgen bij het instructiebad.

Verscholen in het bos ten noorden van Arnhem kan je buiten zwemmen bij Openlucht zwembad Klarenbeek. Eén van de mooiste openluchtzwembaden in Nederland, bij Klarenbeek kan je roetsjen van de glijbaan, plonsen in het verwarmde zwemwater, aan het klimtouw ophoog klimmen, of tot rust komen op de ligwiede aan de bosrand. Wordt het tijd voor een ijsje? Dan kan je kiezen uit vele smakelijke opties bij de horeca.

Dit vind je misschien ook leuk: