Al wandelend door Arnhem

Type: Stadswandeling
Afstand: 5.4 km

Al wandelend door Arnhem

Type: Stadswandeling
Afstand: 5.4 km

Ontdek de mooiste plekjes van Arnhem door deze stadswandeling te lopen.

Ontdek de mooiste plekjes van Arnhem door deze stadswandeling te lopen. Download de GPS route en bekijk hieronder langs welke hoogtepunten je loopt. Strik je veters en ga op pad, veel wandelplezier!

Afstand
5.4 km

Dit ga je zien

Startpunt: Kerkplein 1
Arnhem
Eindpunt: Nieuwstraat 58
Arnhem

Beschrijving

Startpunt: Kerkplein 1
Arnhem

Collectie de Groen 
In het voormalige Bankgebouw zit Collectie De Groen. De wisselende exposities zijn gratis toegankelijk. De privé collectie is te bezoeken in het weekend, wel even reserveren van te voren.  
Open: donderdag/zondag van 12:00 – 17:00 uur. 
 
Konijnenvoer 
Studio Konijnenvoer verzorgt de horeca in het pand van Collectie de Groen. Zij hebben hier twee restaurants: De Chique Zaak en Trattoria ’89, beiden met een plantaardige keuken. “Konijnenvoer, maar dan zo high-end dat je nooit meer anders wil”, zoals ze zelf zeggen.  
Open: De chique Zaak: donderdag t/m zondag van 18:00 – 00:00 uur. 
Open: Trattoria ’89: donderdag t/m zondag van 12:00 – 00:00 uur.  
 
Arnhemse Glazuurwinkel 
De Arnhemse Glazuurwinkel is onderdeel van het Arnhems Keramiek Atelier, opgericht in 1994. In dit monumentale pand verkopen ze allerlei prachtige glazuren.  


Froufrou’s 
Froufrou’s Vintage bevindt zich in het gezellige Modekwartier is gevuld met kleding, accessoires, meubels en verlichting. 


Plaatsmaken 
Plaatsmaken bestaat uit een grafische en digitale werkplaats met een tentoonstellingsplek. Ze bevinden zich in een verbouwd pand grenzend aan Molen de Kroon en bieden ruimte en gelegenheid voor het maken en tonen van kunst, en voor ontmoeting, verbinding en interactie tussen kunstenaars onderling en met het publiek.  


Arnhem’sBoekencafeLibertas 
Een stukje verder in het Modekwartier kun je heerlijk nestelen tussen de boekenkasten. Laat je verwennen met een heerlijke koffie, speciaalbier of een gebakje van Bakkerij Paul Koekie terwijl je verdwaalt in een goed boek.  


Posttheater 
Het Posttheater is een podium voor gevestigde namen en nieuw talent. Het publiek moet de mogelijkheid hebben talent te ontdekken. Daarnaast bieden ze ook ruimte aan jonge makers om geheel zelfstandig gedurende aaneengesloten periodes aan hun voorstelling te werken.  


Spijkerkwartier: Verborgen Tuinen 
In het Spijkerkwartier bevinden zich elf openbare tuinen. Het bijzondere van deze tuinen is dat ze grotendeels door bewoners worden onderhouden. De tuinen hebben allemaal een eigen naam, zoals Watertuin, Spoortuin en Ecologische tuin. In onze Citystore verkopen wij de Spijkerkwartier belevingskaart. Spijkerbuurters vochten voor hun bomen en hebben groen hoog in het vaandel. In de belevingskaart wordt daarom de nadruk op de Flora en Fauna van de wijk gelegd.  
 
Bomboca 
Bomboca is een Portugese koffiebar gelegen aan de rand van het centrum van Arnhem in de bruisende wijk “het Spijkerkwartier”. Je kunt vanaf ’s ochtends vroeg bij hen terecht voor een versgebakken pastel de nata en een Portugese koffie. Naast hun huisgemaakte taartjes kun je bij hen ook terecht voor een uitgebreid ontbijt of lunch.     


Enig Alternatief 
Ben je opzoek naar een vegetarisch restaurant in een knusse huiskamersfeer? Dan ben je hier aan het goede adres. Bij Enig Alternatief vinden ze het belangrijk om zo veel mogelijk te koken met biologische en lokale ingrediënten. Keuzestress is hier ook niet aan de orde want de kok stelt iedere week een wisselend weekmenu samen.  
 
Focus Filmtheater
Focus Filmtheater Arnhem is in 1973 begonnen als een klein filmhuis. Het filmtheater bleef doorgroeien en in juni 2018 werd een grote droom werkelijkheid: op het Audrey Hepburnplein middenin de stad opende het nieuwe Focus Filmtheater. In vijf filmzalen en een openluchtzaal op het dak biedt Focus een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen. Onder één dak met het filmtheater vind je het ruim opgezette, sfeervolle café-restaurant Focus | Eten + Drinken. 
 

Theater Oostpool  
Sinds 2021 staat bekroond regisseur Daria Bukvic aan het roer bij Oostpool als artistiek directeur. Het nieuwe motto werd: Theater Oostpool schudt je wakker. Het vernieuwde Oostpool wil het publiek meenemen in wat de wereld nu bezighoudt. De verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. Oostpool kiest nog nadrukkelijker voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Vanuit de stellige overtuiging dat theater voor iedereen is. 

Eindpunt: Nieuwstraat 58
Arnhem