Nijburg route

Type: Wandelroute
Afstand: 7.0 km

Nijburg route

Type: Wandelroute
Afstand: 7.0 km

Deze wandelroute van 7 km leidt je langs de aarden wallen van het 14e-eeuwse kasteel De Nijburg (of Nyenborch). Het kasteel is in der loop der eeuwen verloren gegaan, maar de zware aarden wallen zijn nog wel zichtbaar en zijn in de '80 gereconstrueerd.

Ervaar de landelijke rust en geniet onderweg van mooie vergezichten. Tijdens deze wandeling kom je langs de aarden wallen van kasteel De Nijburg (of Nyenborch). Dit was een 14e-eeuws kasteel in Randwijk/Heteren. Het kasteel is in de loop der eeuwen verloren gegaan; nu zijn alleen nog de zware aarden wallen zichtbaar, die in de jaren ‘80 van de vorige eeuw zijn gereconstrueerd. 

Bewegwijzering

Deze route is opgenomen in het wandelroutenetwerk Arnhem Nijmegen en is te volgen aan de hand van blauwe pijlen. De route combineer je, met behulp van keuzepunten, eenvoudig met andere routes. Keuzepunten zijn aangeduid met een unieke letter-cijfercombinatie. Ze staan op locaties waar verschillende routes elkaar kruisen. Hier kun je je huidige route vervolgen of overstappen naar een andere route. 

Afstand
7.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Nijburgsestraat 2
6666 GA Heteren
Eindpunt: Nijburgsestraat 2
6666 GA Heteren

Kenmerken