Hardlopen

Hardlooproutes - in de regio Arnhem

Bewegen is gezond en dat is in deze tijd extra belangrijk! Taak dus om goed voor jezelf te zorgen en zo goed mogelijk proberen fit te blijven. Hardlopen of een trailrun in de natuur zijn activiteiten die je hierbij kunnen helpen.

Wist je dat er in Gelderland verschillende hardlooproutes zijn uitgezet die te volgen zijn met bordjes? In dit artikel hebben we een aantal routes in regio Arnhem uitgelicht. 

1. Hardlooproutes Park Sonsbeek

Even (letterlijk) de drukte van de stad ontlopen? Ren door het groen in Park Sonsbeek waar drie verschillende hardlooproutes te vinden zijn. De routes zijn op de grond gemarkeerd en te starten bij het bruggetje vlakbij het Nederlands Watermuseum. De routes hebben een afstand van 3, 2 en 1 kilometer. Ook erg leuk om toe te voegen als gemarkeerde lus aan je bestaande route door de stad! 

2. Veluwezoom Zevenheuvelenroutes

De Zevenheuvelenroute Veluwezoom is een goed gemarkeerde hardlooproute die bestaat uit 2 lussen (7,5 kilometer en 15 kilometer). Je loopt door een bijzonder glooiend landschap met heidevelden en bosgebied. Beide afstanden zijn achter elkaar aan te lopen waardoor je op een totale afstand van meer dan 22 kilometer komt. De routes zijn te starten bij Parkeerplaats Lappendeken

3. Park Lingezegen

Ook in Park Lingezegen kun je als hardloper je hart ophalen. In het park vind je het ‘Circuit’ die een lengte heeft van 5 kilometer. Benieuwd hoe jij je onderweg verhoudt tot de wereldtop? Probeer dan tijdens de route ook even het ‘rondje van Langen’ (800 meter). Ellen van Langen liep deze afstand namelijk tijdens de Olympische Spelen van 1992 met een gemiddelde van bijna 25 kilometer per uur!