Mooie lenterondjes

De zon laat haar gezicht weer zien, de bomen krijgen weer bladeren en ook de bloemen gaan weer in de bloei. Kortom, het is weer tijd om naar buiten te gaan! En wij Nederlanders doen dit natuurlijk het liefst met de fiets. Om Arnhem en haar omgeving te gaan verkennen, onder het genot van de voorjaarszon, hebben wij een aantal leuke routes voor jullie verzameld. Trek die fiets dus maar weer uit de schuur!

2. Rondje kastelen en landgoederen

De Veluwezoom, ook bekend als Gelders Arcadië, is een groot gebied van uitgestrekte landgoederen, geweldig mooie buitenplaatsen en een groot aantal historische kastelen. Met het volgen van deze culturele route van 45km kom je onder andere langs Kasteel Doorwerth, het Airborne Museum at Hartenstein en langs Huis Zypendaal. Zorg dat je je fototoestel bij hebt, want er is genoeg te zien!

Lees verder
Bekijk de route

4. Een rondje Smaakvol Landschap

Tijdens deze prachtige route ervaar je de adembenemende schoonheid van het landschap rondom Arnhem. Daarnaast is er een grote kans dat je de dierlijke bewoners van deze mooie gebieden kan aanschouwen. De vele wilde zwijnen, herten, reeën, schapen, schotse hooglanders en brandrode runderen leveren ook een bijdrage aan het beheer van het gebied. Wil je nog meer dieren spotten? Breng dan onderweg een bezoekje aan Burgers’ Zoo, en ontdek wat het dierenrijk allemaal te bieden heeft!

Lees verder
Bekijk de route

Benieuwd naar nog meer leuke fietsroutes?