Klompenpad Nederrijnsepad

Type: Wandelroute
Afstand: 27.0 km

Klompenpad Nederrijnsepad

Type: Wandelroute
Afstand: 27.0 km

Ontdek het mooie open rivierlandschap van de Nederrijn tussen Lexkesveer en Driel in de mooie buitengebieden van de gemeenten Overbetuwe, Renkum en Wageningen.


Aangeboden door: Klompenpaden

Wandelen door uiterwaarden, langs dijken, over stuwwallen, langs steenfabrieken, een kasteel, een stuw en varend naar de overkant. Een extra lang Klompenpad (XL). Klompen aan, rugzak op en gaan!

In de Randwijkse Waarden vind je prachtige knotwilgen. Ook komen hier veel vogels voor zoals oeverzwaluwen, de ijsvogel, de ooievaar, de zilverreiger, de wulp en misschien spot je ook lepelaar. Op Landgoed Duno vind je de Hunneschans. Deze schans is mooi geïntegreerd in het landschap. Deze middeleeuwse ringburgwal is één van de cultuurhistorische overblijfselen. De route brengt je ook langs de Jufferswaard. De Jufferswaard is een nat, moerasachtig, ecologisch interessant uiterwaardengebied. In de Jufferswaard zijn veel bevers te vinden, wat te zien is aan de beverdammen die ze maken. 

Markering: deze route heeft een paarse markering in de vorm van een klomp. Het klompenpad Nederrijnsepad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Door gebruik te maken van een van de veren en/of A50-brug is de route met de klok mee te verkorten tot:

  • 20 km via Renkumse Veer:
  • 7 km via Renkumse Veer en A50-brug
  • 17 km via Lexkesveer en A50-brug

Bekijk of download de routekaart van het Nederrijnsepad. Deze route is te combineren met het Klompenpad Molenbeeksepad.

Afstand
27.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: dorpsstraat 5
Heteren
Eindpunt: Dorpsstraat 5
Heteren