Gekke weetjes over dieren in Burgers' Zoo

In Burgers’ Zoo in Arnhem kijk je je ogen uit! Je komt er dieren tegen uit alle delen van de wereld. Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn. Dat Burgers' Zoo bijzondere bewoners had wist je misschien al, maar deze gekke weetjes wist je vast nog niet! 

 

1. De zonnebril van de Stokstaartjes

Stokstaartjes kunnen zonder problemen recht naar de felle zon kijken, als ze op hun uitkijkpost staan. De zwarte vlekken rondom de ogen van stokstaartjes werken als een soort zonnebril, en het staat ze nog goed ook! 

De stokstaartjes hebben de beschikking over een verwarmd binnenverblijf. Maar eigenlijk brengen ze dag en nacht het liefst buiten door, waar ze ook hun eigen gangenstelsel hebben gegraven. Volgens de telling van de dierverzorgers heeft het gangenstelsel in Burgers’ Zoo meer dan 30 ingangen. IJverige beestjes dus, die stokstaartjes! 
 

Lees verder

2. De zangtalenten van de dierentuinDe siamangs hebben erg lange armen, waarmee ze gemakkelijk van tak naar tak zwaaien en afstanden van wel tien meter kunnen overbruggen. 

Siamangs leven uitsluitend in bomen, en zijn behoorlijk gehecht aan hun plekje. Ze zijn daarom geoefende zangers waarmee ze hun territorium afbakenen. Elke ochtend zingen het mannetje en vrouwtje een prachtig duet, echte musicalsterren kan je wel zeggen. 

Tijdens het zingen blazen ze de grote keelzak op als een ballon, ze zijn namelijk dol op publiek en willen zelfs de mensen op de parkeerplaats laten meegenieten! 
 

3. De graafmachines van Burgers’ Zoo

Aardvarkens hebben sterke poten met krachtige klauwen. Daarmee kunnen ze ook in harde, droge grond verbazingwekkend snel graven. In hun territorium maken ze een aantal ondergrondse holen, waarin ze overdag schuilen. Ze maken woonholen van soms wel 10 meter lang.

Ook graven ze geregeld termietenheuvels uit. Het aardvarken heeft een hele lange tong van wel 45 centimer! Deze lange tong gebruiken ze om mieren en termieten op te likken. Sommige mieren worden met hun buisvormige tanden vermalen, anderen worden heel ingeslikt. 

Als je in Nederland een aardvarken wilt zien kan je dat alleen in Burgers’ Zoo!

Lees verder
Meer informatie

Nog meer leuke weetjes:

Meer leuke artikelen!