Waarom Wageningen? Daarom!

Kunst die je (aan)raakt
Vaak is kunst iets wat je alleen mag bekijken met je ogen. Maar niets is minder waar bij Beeldengalerij Het Depot. Hier mag je de beeldende kunst namelijk ook aanraken! Het Depot beschikt over drie locaties die door middel van prachtige tuinen met elkaar zijn verbonden. En dan is de entree ook nog eens gratis.

Museum De Casteelse Poort
Gevestigd in Villa Vada, dat staat op de fundering van het vroegere kasteel, is Museum De Casteelse Poort het cultuurhistorisch centrum van Wageningen. Het museum neemt je mee in de rijke geschiedenis van Wageningen waarbij natuurlijk speciale aandacht wordt gegeven aan de Tweede Wereldoorlog met de vaste expositie De Vrede van Wageningen 1945. Daarnaast zijn er wisselende exposities en kun je in het Koetshuis het werk van verschillende kunstenaars niet alleen bewonderen maar ook kopen.

Stad der bevrijding

Wageningen is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Zo werd op 5 mei 1945 in Hotel De Wereld de capitulatie door de Duitsers getekend waardoor Nederland was bevrijd. Geniet hier van een heerlijke lunch bij de brasserie terwijl op de muren de geschiedenis is terug te zien. Vergeet ook zeker niet even binnen te kijken in de capitulatiezaal. Iedere 4 en 5 mei staat Wageningen uitgebreid stil bij het herdenken van de slachtoffers en het vieren van de vrijheid met onder andere het beroemde defilé en bevrijdingsfestival. 

Lees verder

Langs kastelen en landgoederen

Wageningen is gelegen op de Veluwezoom. Een gebied dat rijk is aan prachtige kastelen, buitenhuizen en landgoederen. Spring op de fiets en ontdek met Rondje kastelen en landgoederen west het afwisselende landschap tussen de stuwwal en rivier de Nederrijn. De ligging zorgt voor vele schitterende panorama’s tijdens de fietsroute. Onderweg kom je langs verschillende kastelen en landgoederen zoals Kasteel Doorwerth in Doorwerth, Landgoed Belmonte en Villa Sanoer in Wageningen en Huis Zypendaal in Arnhem.

Lees verder

Belmonte Arboretum

Gelegen bovenop de Wageningse berg vind je de botanische tuin Belmonte Arboretum. Wandel langs rozen, magnolia’s en de enorme collectie van maar liefst 400 soorten rododendrons. Het indrukwekkende uitzicht op de rivier en de uiterwaarden vergeet je niet snel. Bij helder weer kun je zelfs kilometers ver kijken. 

Lees verder

Even lekker bijtanken
Dat Wageningen een studentenstad is merk je aan de levendige sfeer in de oude binnenstad. Rondom de kerk op de Markt vind je de meeste cafés en restaurants terug met terrassen waar het vaak tot laat nog gezellig druk is. Neem plaats en geniet van een lekker hapje en verfrissend drankje.

Het water op
Op rivier de Nederrijn is er van alles te beleven. Zo zijn er vanuit Wageningen verschillende vaartochten met Safarischip De Blauwe Bever te maken. Kies voor een vaartocht naar Kasteel Doorwerth of vaar naar de Jufferswaard voor een mooie excursie door de natuur. Heb je zelf een boot? Meer dan aan bij de jachthaven van Watersportvereniging VADA. Henk Blaauw van Watersportverening VADA is regelmatig in de jachthaven te vinden en maakt dan vaak een praatje met de passanten; “Altijd leuk om bezoekers een beetje op weg te helpen en te horen dat ze een goeie tijd hebben. Ik word er zelf ook vrolijk van! Tegen alle passanten zou ik dan ook graag zeggen: tot ziens in Wageningen!”

 

Dit vind je misschien ook leuk: