Hier koop je heerlijke streekproducten

De geur van vers gebakken ambachtelijk brood, verse buffelmozzarella, zoet fruit en een romantisch goedgevuld glas rode wijn. Dat is puur genieten met alle smaakpapillen. In de regio Arnhem worden vele heerlijke streekproducten gemaakt. Met zo veel lekkers kan de pret niet op. Vergeet na je bezoek aan de regio niet om een tas vol van dat lekkers mee naar huis te nemen! Wij delen een aantal van de bijzondere plekjes met je. Kom je ook genieten?

de Groene Schuur

Bij de Groene Schuur in Groessen geniet je van de rust van het platteland. In de tuinbouwkassen op het terrein worden tropische groenten, vergeten groenten en diverse kruiden gekweekt. Deze heerlijke, pure producten worden verkocht in de gezellige streekwinkel, waar naast de huisgemaakte producten ook streekproducten worden verkocht. Stel je eigen pakket samen uit diverse soorten jam, vruchtensappen, wijn, honing, bakmeel en vele andere lekkernijen. Leuk om cadeau te geven of om zelf van te genieten!

Wil je weten wat je allemaal kunt maken met de natuurlijke producten die de Groene Schuur verbouwd? Volg een kookworkshop in de prachtige kookstudio!

Lees verder
Lees meer over de Groene Schuur
Streekproducten, Liemers, Duiven, Kwekerij

Domein Hof te Dieren
In Dieren koop je je streekproducten in de grootste ommuurde wijngaard van Nederland! Op het historische landgoed Domein Hof te Dieren worden tien verschillende soorten druiven verbouwd. Bezoek de wijnmakerij waar je alles leert over de historie van deze buitenplaats, het druiventelen en het wijnmaken. Breng hierna zeker een bezoek aan de winkel, waar je huisgemaakte jam, Dierens Drupje Metworst en natuurlijk heerlijke wijnen kunt kopen. Zo kun je thuis nog lang nagenieten!

Landwinkel IJsseloord

In een van de oudste boerderijen van Arnhem vind je de zuivelboerderij van Landwinkel IJsseloord. De melk van de koeien die hier worden gehouden wordt op het bedrijf zelf bereid tot een verrukkelijk zuivelassortiment. In de landwinkel koop je heerlijke (karne)melk, hangop, yoghurt, vla en echte ambachtelijke roomboter. Daarnaast vind je in de winkel een groot assortiment aan boerendelicatessen voor ieder eetmoment van de dag. Allemaal producten van dichtbij, van het seizoen en op ambachtelijke wijze bereid.

Lees verder

Biologische tuinderij ’t Gelders Eiland
Het lekkerste fruit van Lobith vind je in de biologische fruitwinkel en boomgaard van Biologische tuinderij ‘t Gelders Eiland. Al jarenlang worden hier heerlijke appels en peren verbouwd. Naast de boomgaard is er een boerderijwinkel waar naast de zelf geteelde appels en peren ook producten van biologische bedrijven uit de regio worden aangeboden.

Buffelboerderij Arns
Wil je echte mozzarella? Bij Buffelboederij Arns in Zevenaar maken ze de kaas zelf van de melk van stoere waterbuffels. Dit en andere zuivelproducten koop je in de Buffelshop op de boerderij, evenals producten van buffelvlees.

Smakelijk fietsen!

Spring op je fiets en geniet van al het moois en lekkers dat de Liemers te bieden heeft. De fietsroute brengt je langs veel bijzondere culinaire locaties zoals bijvoorbeeld Struisvogelboerderij Vrieswijk. Zij organiseren activiteiten en laten je kennis maken met het boerenbedrijf. Ook langs de weg staan bij oude boerderijen vaak veilingkisten met verse groenten en sappig fruit.

Lees verder
Bekijk de route
appel