Winters genieten in de regio Arnhem

Prachtig verlichte straatjes en de winterse landschappen: de regio Arnhem is prachtig! De winter heeft zijn intrede gedaan in de bruisende stad en de prachtige omgeving en dat is overal te merken.Verwen jezelf na dit bizarre jaar met een weekendje quality time in Arnhem!

Laat je verrassen door deze groene omgeving en neem overal ruim je tijd; er zijn genoeg plekken waar je met open armen wordt ontvangen om een nachtje te blijven.

 

Kijk je ogen uit in Museum Arnhem

Museum Arnhem is een begrip in de regio. Op dit moment is het museum zelf niet toegankelijk, maar je vindt in De Kerk een tijdelijke presentatieruimte. Daar is van 1 oktober t/m 17 januari de tentoonstelling ‘Living, Forgiving, Remembering’ te zien. Deze expositie brengt werk bij elkaar van zeventien internationale kunstenaars van verschillende continenten waarin verzoening, tolerantie en herinneren centraal staan. Het overbruggen van tegenstellingen op maatschappelijke, politieke, religieus en cultureel vlak komen op diverse wijze tot uiting.

Lees verder

Een veilige dag uit bij Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een dierenpark, maar niet zomaar één. Wat Burgers’ Zoo in Arnhem anders maakt, is dat de leefomgeving van dieren door middel van ecodisplays zo goed mogelijk is nagebootst. De natuur, de dieren en de bezoeker komen hier samen. En ook op een regenachtige dag is een bezoek aan Burgers’ Zoo een goed idee, het grootste gedeelte van het park is namelijk overdekt. Ontdek meer over de natuur en de verschillende leefgebieden in de Mangrove, Bush, Ocean, Desert, Safari en de Rimba!

Ontdek de wereld van wijn

Robbers & van den Hoogen is met haar historie sinds 1842 één van de oudste wijnhuizen die Nederland rijk is. Duik in de wereld van wijn en sla dit wijnhuis niet over tijdens je bezoek aan Arnhem. Ga mee met een rondleiding in een kleine groep, die je door imposante kelders, langs lange rijen eiken fusten voert, die naast blinkende roestvrijstalen tanks in de moderne wijnbottelarij liggen. Tijdens de kelderwandeling is het indrukwekkend te zien hoe de honderdduizenden flessen in het donker in alle rust rijpen, tot van hun inhoud optimaal genoten kan worden. Sluit je bezoek af in het wijnmuseum: een echte belevenis voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis én toekomst van wijn. 

Vergeet natuurlijk niet om iets van dit lekkers uit de wijnwinkel mee naar huis te nemen...

Lees verder

Maak een mooie wandeling

Tijdens de koude en donkere wintermaanden is het hartstikke leuk en gezond om lekker naar buiten te gaan. Frisse lucht, beweging en vitamine D zijn hét medicijn tegen een somber humeur! Dus wat is er nou fijner dan je wandelschoenen uit de kast te trekken en er lekker op uit te gaan? Of je nu naar buiten gaat om ergens warme chocolademelk to-go te halen, of juist omdat je je lijf even flink aan het werk wilt zetten, in de regio Arnhem vind je de mooiste winterwandelingen voor iedereen die van unieke routes in een inspirerende omgeving houdt. 

Wij zetten de mooiste winterwandelingen in de omgeving van Arnhem voor je op een rijtje!

Blijf je slapen?

Dit vind je misschien ook leuk: