Nederlands Watermuseum

Leuke uitjes met kinderen in Arnhem bij slecht weer

Regen, regen en nog eens regen. In Nederland hebben we er regelmatig mee te maken en daardoor valt er nogal eens een uitje letterlijk in het water. Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om (met de kinderen) op pad te gaan als het pijpenstelen regent. We zetten de leukste tips voor je op een rij voor een regenachtige dag!
 

Wat te doen in Arnhem als het slecht weer is? - Een overzicht van indoor activiteiten voor kinderen

Nederlands Watermuseum

In dit interactieve museum leer je alles over de verschillende aspecten van water. Het is een echt doe-museum waar je alles te weten komt over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. In de weekenden en vakanties worden er extra activiteiten georganiseerd zoals zelf shampoo maken of proefjes doen in het Waterlab.

Lees meer op WaterMuseum.nl

Ontsnap uit een escape room
In de voormalige koepelgevangenis in Arnhem vind je Prison Experience. Hier zijn drie verschillende escape rooms te vinden, waarvan eentje speciaal voor kinderen vanaf zes jaar. De deelnemers verkleden zich als boef en moeten binnen 45 minuten zien te ontsnappen uit hun cel. Door samen te werken en op zoek te gaan naar sleutels en codes kom je steeds dichter bij de vrijheid. Lukt het voordat de bewaarder terug is van zijn pauze?

Naar de film!
De bioscoop is eigenlijk altijd een goed idee. Zak lekker weg in de pluche stoelen en laat je meevoeren in een spannend, mooi of grappig verhaal. Met wat lekkers te eten en te drinken erbij is het een heerlijk uitje. Je kunt hiervoor terecht bij Pathé  of Focus Filmtheater.

ontdek het geheim van een soldaat

Verborgen onder de aarde ligt het vijf verdiepingen tellende Fort Pannerden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je vindt er een schat aan interactieve programma’s en activiteiten. Maak kennis met de soldaten van het fort, leer hoe je met het grootste kanon schiet, herstel de balans tussen de elementen en ontdek het geheim van soldaat Willem Derksen.

Ontdek het fort hier!

Bezoek een kasteel
Ga terug in de tijd met een bezoek aan een middeleeuws kasteel. Bij Kasteel Doorwerth kunnen de kinderen een spannende speurtocht doen waarbij ze op zoek gaan naar het gestolen tafelzilver.

In Kasteel Doornenburg leiden enthousiaste gidsen in middeleeuwse kleding je rond. Bovendien worden er regelmatig extra activiteiten voor kinderen georganiseerd. Kijk voor de precieze openingstijden even op de websites!

Je eigen kunstwerk maken
Met slecht weer kunnen jongens en meisjes die graag dingen maken hun hart ophalen bij De Uitvinderij. In deze enorme werkplaats maak je je eigen kunstwerk van hout, metaal, plexiglas of piepschuim en met echte gereedschappen. Ouders mogen helpen, maar het zijn de kinderen die de echte kunstenaars zijn. Ontdek hoe geweldig het is om zelf iets te bedenken en het dan ook nog eens te maken.

Een dagje de wereld rond in Burgers' Zoo

Een groot deel van Burgers'  Zoo is overdekt. Ben je al in de grootste overdekte mangrove ter wereld geweest? Die vind je hier! Ook wandel je door een tropisch regenwoud of de rotswoestijn van Arizona. Heerlijk droog en warm! In Burgers' Ocean duik je de onderwaterwereld in en zie je honderden kleurrijke vissen en een reusachtig levend koraalrif. Kinderen zullen zich heerlijk uitleven in de grote indoor speeltuin!

Ga naar BurgersZoo.nl

Dit vind je misschien ook leuk