Leuke uitjes met kinderen in Arnhem bij slecht weer

Regen, regen en nog eens regen. In Nederland hebben we er regelmatig mee te maken en daardoor valt er nogal eens een uitje letterlijk in het water. Gelukkig zijn er superveel mogelijkheden om (met de kinderen) op pad te gaan als het pijpenstelen regent. We zetten de heel veel leuke tips voor je op een rij voor een regenachtige dag!
 

Wat te doen in Arnhem bij slecht weer? - Een overzicht van indoor activiteiten voor kinderen

Een dagje de wereld rond in Burgers' Zoo

Een groot deel van Burgers'  Zoo is overdekt. Ben je al in de grootste overdekte mangrove ter wereld geweest? Die vind je hier! Ook wandel je door een tropisch regenwoud of de rotswoestijn van Arizona.

Heerlijk droog en warm! In Burgers' Ocean duik je de onderwaterwereld in en zie je honderden kleurrijke vissen en een reusachtig levend koraalrif. Kinderen zullen zich heerlijk uitleven in de grote indoor speeltuin!

Lees verder
Ga naar BurgersZoo.nl
Burgers' Zoo, Mangrove, dierentuin

Drie toffe indoor activiteiten

ontdek het geheim van een soldaat

Verborgen onder de aarde ligt het vijf verdiepingen tellende Fort Pannerden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je vindt er een schat aan interactieve programma’s en activiteiten.

Maak kennis met de soldaten van het fort, leer hoe je met het grootste kanon schiet, herstel de balans tussen de elementen en ontdek het geheim van soldaat Willem Derksen.

Lees verder
Ontdek het fort hier!

Bezoek het theater
Ga je wel eens met je kind(eren) naar het theater? Ze kijken er hun ogen uit én ze worden er creatief van. In Musis en Stadstheater Arnhem zijn er regelmatig familievoorstellingen te beleven. Of je nu meer liefhebber bent van toneel, musicals, een dansvoorstelling, poppenvoorstelling of een optreden van een bekende artiest - het staat allemaal op de agenda.

Lekker uit eten in een speelparadijs
Ga lekker uit eten bij Roadhouse Arnhem, het meest kidsproof restaurant van Arnhem. Via een glijbaan komen de kids in een mega speelparadijs. Ze kunnen er klimmen, Arcade-spellen doen, air hockey of een filmpje kijken in de bioscoop. Er zijn maar liefst acht kindermenu’s, dus je kinderen hoeven niet per se aan de pannenkoek of frikandel (maar het mag natuurlijk wel). Ook tijdens de lunch kun je hier heerlijke broodjes eten. 

Ontsnap uit een escape room
In de voormalige koepelgevangenis in Arnhem vind je Prison Experience. Hier zijn drie verschillende escape rooms te vinden, waarvan eentje speciaal voor kinderen vanaf zes jaar. De deelnemers verkleden zich als boef en moeten binnen 45 minuten zien te ontsnappen uit hun cel. Door samen te werken en op zoek te gaan naar sleutels en codes kom je steeds dichter bij de vrijheid. Lukt het voordat de bewaarder terug is van zijn pauze?

Naar de film!
De bioscoop is eigenlijk altijd een goed idee. Zak lekker weg in de pluche stoelen en laat je meevoeren in een spannend, mooi of grappig verhaal. Met wat lekkers te eten en te drinken erbij is het een heerlijk uitje. Je kunt hiervoor terecht bij Pathé  of Focus Filmtheater.

Nederlands Watermuseum

In dit interactieve museum leer je alles over de verschillende aspecten van water. Het is een echt doe-museum waar je alles te weten komt over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.

In de weekenden en vakanties worden er extra activiteiten georganiseerd zoals zelf shampoo maken of proefjes doen in het Waterlab.

Lees verder
Lees meer op WaterMuseum.nl

Dit vind je misschien ook leuk