Veluwezoom

Monitor bezoekersdrukte - Drukte in de Airborne Region

Veel Nederlanders besteden op het moment hun vrije tijd in eigen land. Daarom is de kans groot dat het op verschillende plekken in de regio druk gaat worden, zoals in september rondom de Airborne activiteiten. Op onderstaande kaart zie je voor locaties in de gemeentes Arnhem, Renkum, Ede en Overbetuwe of het er druk=rood, gemiddeld=oranje of rustig=groen is. Iedere dag geven de lokale experts ter plaatse in de ochtend, middag en avond de status door. Zo weet je dus of je veilig kunt recreëren op de plek waar je naartoe wilt of dat je beter ergens anders naartoe kunt gaan. Het mooie is dat de kaart ook gelijk leuke alternatieven geeft wanneer een locatie te druk is. Zo kom je dus misschien wel op plekken waar je eerste instantie niet aan had gedacht! Check dus deze monitor (druktemeter) voordat je op pad gaat.

Natuur en dieren - op de Veluwezoom

schotse Hooglander Veluwe big five

schotse Hooglander Veluwe big five

© Jurjen Drenth

Nationaal Park De Veluwezoom heeft een rijke flora en fauna. De natuur is indrukwekkend en omvangrijk en er zijn heel veel verschillende dieren te vinden. Ga je een dagje naar de Veluwezoom? Laat je overweldigen door het prachtige landschap en kijk ook of je de 'Big Five' kunt spotten!

Lees verder
Lees meer

Wat is er allemaal te doen? - Ontdek de Veluwezoom

© Jurjen Drenth

Wandelen op de Veluwezoom

De Veluwezoom is bij uitstek geschikt om te wandelen. Het indrukwekkende landschap, de weelderige landgoederen en de praktische ligging bieden tal van mogelijkheden voor jong en oud. Download een of meerdere wandelroutes of trek er zelf op uit aan de hand van het eenvoudig te volgen wandelnetwerk.

Fietsen

Fietsen

© Jurjen Drenth

Fietsen op de Veluwezoom

Met haar grote fietsroutnetwerk en het veelzijdige landschap is de Veluwezoom zeer geliefd onder fietsers. Kies een mooie fietsroute uit, ga op de bonnefooi op pad of stap op een van de gratis witte fietsen om het Nationaal Park De Veluwezoom te ontdekken.

Veluwetransferium Bezoekerscentrum de Posbank Rheden

Veluwetransferium Bezoekerscentrum de Posbank Rheden

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Ga je een dagje naar de Veluwezoom? Begin je dag dan bij Bezoekerscentrum Veluwetransferium de Posbank in Rheden. Je kunt hier parkeren, iets eten en drinken en de kinderen kunnen zich vermaken in de speelhoek.

© Topparken Recreatiepark 't Geiloo

Overnachten op de Veluwezoom

Op de Veluwezoom vind je allerlei mogelijkheden om te overnachten. Of je nu wilt gaan kamperen of juist de luxe op wilt zoeken, het Nationaal Park De Veluwezoom heeft het allemaal. Er zijn onder andere hotels, bungalows, campings en natuurhuisjes. Bekijk hier onze tips.

© Hetty van Ooijen
© Herman Stöver Fotografie

Airborne Veluwezoom

De Veluwezoom is onlosmakelijk verbonden met Operation Market Garden en Airborne. Van de Slag om Arnhem tot de ondertekening van de Duitse overgave in Wageningen. Met het verdwijnen van de sprekende getuigen vertellen de honderden zichtbare en onzichtbare plekken in het landschap het verhaal van de zwaar getroffen provincie Gelderland. Bunkers, woonhuizen, landingsterreinen, kloosters, landgoederen, begraafplaatsen, monumenten, ziekenhuizen en kazernes. Op de Veluwezoom leer je er meer over. Op WO2GLD.nl bekijk je wáár je de sporen van de Tweede Wereldoorlog op de Veluwezoom kunt vinden.

Lees verder
Lees meer

Bestemmingen op de Veluwezoom - Waar kan ik heen?

Wageningen

Wanneer je in Wageningen komt, voel je meteen dat het hier anders is dan in andere steden. Want waar is de sfeer zo gemoedelijk, internationaal en gastvrij als hier? De vele (internationale) studenten van onder meer Wageningen University bepalen mede het straatbeeld en gezelligheid op de diverse terrassen in het centrum.

Ook de eetcafe’s en restaurants met menu’s uit alle winstreken floreren dankzij de aanwezigheid van deze studenten. Je hebt alle gelegenheid om eens iets nieuws uit te proberen. Ideaal als je een hapje wilt eten nadat je gewinkeld hebt bij de diverse (speciaal)zaken in het centrum.

Wil je weten wat je hier allemaal kunt doen? Wij geven je leuke tips!

Lees verder
Ontdek Wageningen

Laat je inspireren - en deel je foto's met #veluwezoom