De natuur in met kinderen!

Mooie bossen, heuvels en kronkelende dijken: de prachtige natuur in de omgeving van Arnhem nodigt uit om lekker door te wandelen. Ga naar buiten en neem de kinderen mee, er is genoeg te ontdekken!
 

Ga op zoek naar sporen

Wist je dat er in de omgeving van Buitengoed de Panoven veel verschillende dieren in de natuur wonen? In de prachtige natuur in de Liemers leven vossen, steenmarters, reeën en bevers! Al deze dieren laten hun eigen sporen achter in de natuur. Ga de natuur in met een echte sporenfolder, volg de beverroute en misschien kom jij wel een bever of een vos tegen! De route gaat langs oude en nieuwe sporen vanaf Buitengoed de Panoven richting de Breuly en daarna een stukje de Rijnstrangen in. De route en het sporenboekje zijn verkrijgbaar bij de receptie van Buitengoed de Panoven.

Lees verder
Lees meer
Sporen- en beverroute de Panoven
  • Sporen- en beverroute de Panoven

Schaapjes kijken
Zin in een leuke en afwisselende wandeling? Bezoek dan Landgoed Heuven in Nationaal Park Veluwezoom. Deze wandeling van twee kilometer brengt je via mooie gebouwen naar een echt klim- en klauterpad. In dit leuke en spannende bosparcours kunnen kinderen balanceren op hangbruggen en klimmen van het ene op het andere toestel. 

Hierna loop je verder richting de schaapskooi, waar een kudde Veluwse heideschapen leeft die overdag de heide begraast. Op woensdag en vrijdag zijn ze vaak ‘thuis’ in de schaapskooi, waar je ze kunt ontmoeten. In het voorjaar worden er weer lammetjes geboren, waar je er eentje van kunt adopteren. Dan mag je met je lammetje op de foto en de lammetjes aaien en voeren. 
Download de routekaart op de website of volg de paaltjes met een groene pijl vanaf het informatiepaneel bij de achteringang van het bezoekerscentrum.

speur naar kabouters

Wist je dat in het Renkums Beekdal kabouters wonen? Geknakte grassprietjes en kleine voetsporen verklappen hun aanwezigheid. Het Kabouterpad is super leuk voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar. Koop een knapzak met lekkers bij het informatiecentrum en ga verkleed met een puntmuts en rode wangen op pad in het bos. Onderweg doen jullie allerlei kabouteropdrachten en luisteren jullie naar een verhaal uit het kabouterboek. Daarna kunnen jullie heerlijk napraten onder het genot van een glas limonade bij restaurant De Beken. 

Lees verder

Ga los in het speelbos
Dichtbij de stad, maar toch midden in de natuur, dat is Speelbos De Schuytgraaf in Arnhem! Ga op zoek naar de grootste takken en bouw je eigen hut of ga lekker kliederen met het water. Nemen jullie de brug of slinger je toch liever aan een touw naar de overkant? Er is keuze genoeg! Vergeet ook je picknickmand niet mee te nemen, al dat spelen maakt hongerig… Parkeren kun je bij De Buitenplaats in Arnhem, vanaf hier wandel je over een zandpaadje zo naar het gratis toegankelijke speelbos.

Op avontuur in de natuur
Zijn jouw kinderen echte ‘doeners’? Wandel dan de buggyroute van OERR in Nationaal Park Veluwezoom. Deze route brengt jullie naar het uitzichtpunt Herikhuizerveld, waarbij jullie onderweg allerlei opdrachten kunnen uitvoeren. Verstop je zoals een ree doet bij naderend gevaar, mekker als een lammetje en bewaar je evenwicht op de omgevallen boomstammen. De route volgt het rolstoelpad van het park, waardoor hij geschikt is voor jongere kinderen die in de buggy zitten. 

Tip: je loopt heen en terug dezelfde route, dus je kunt de verschillende opdrachten spreiden over de heen- en terugweg. 

Ontdek landgoed Rosendael

In de omgeving van kasteel Rosendael kunnen jullie je een hele middag vermaken. Bij mooi weer liggen er op het gazon voor het kasteel allerlei leuke, oud-Hollandse spelletjes voor je klaar. Zoek de spanning op en loop langs ‘de Bedriegertjes’. Hier zitten in de bodem kleine fonteintjes verstopt die onverwacht aan- en uitspringen. Dat wordt rennen om niet nat te worden! Iets verderop vind je het blote voetenpad, waar je (natuurlijk zonder schoenen) over zand, schelpen, boomstammen en grind loopt. Dat voelt gek aan je voeten! 

Lees verder
Kasteel Huis Rosendael - Rozendaal

Meer natuurgebieden in de Regio Arnhem