Tips voor de meivakantie!

Yes, het is weer meivakantie! Alleen is deze dit jaar net even anders dan andere jaren vanwege de Corona-crisis. Maar dat betekent niet dat je je thuis hoeft te vervelen! Ook thuis kun je genieten van de regio Arnhem. Mocht je nog niet weten wat er allemaal te doen is, wij hebben wat leuke tips voor je!

1. Bezoek virtueel een museum!

Toch genieten van een tentoonstelling zonder je huis uit te hoeven? Een aantal musea hebben nu virtuele rondleidingen en vertellen online verhalen over hun bijzondere collecties. Speciaal voor kinderen staan er leuke actieviteiten online. Zo kun je toch thuis genieten van een museum! Of je kunt vast inspiratie opdoen voor een bezoek wanneer de musea weer open gaan. 

2. Theater bij je thuis

Mis je het theater ook zo? Goed nieuws, het theater komt naar je toe! tgECHO heeft registraties van voorstellingen uit archief online gezet. Iedere vrijdag komt er een nieuwe voorstelling online. Zo staan onder andere de voorstelling 'Botten', 'Burgerlijke schemering' en 'Eindland' al online. 

Lees verder
Bekijk het aanbod
© Geldersch Landschap & Kasteelen

3. Kasteel Doorwerth

In de kastelen van Geldersch Kasteelen en Landschap zie je voorwerpen uit de tijd dat er nog adelijke families woonden. De voorwerpen vertellen het verhaal hoe de families leefden en welke spullen ze hadden. Ondanks dat kasteel Doorwerth nu even niet te bezoeken is, kun je het wel virtueel bezoeken! De tour neemt je mee door de verschillende kamers van het kasteel en vertelt je over de bijzondere voorwerpen en de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth.

Tip: Je kunt een heuze escape route doen in Kasteel Doorwerth! Leuk voor wanneer het kasteel weer te bezoeken is. 

Lees verder
Bekijk de rondleiding

4. Doe mee met de Arnhem LEGO Challenge!

Iedereen heeft vast wel ergens een LEGOpoppetje of wat LEGOblokjes liggen. Bricks of Arnhem daagt je uit om door middel van LEGO uit te beelden wat je bezig houdt en hier een foto van te maken. Post je foto op je Facebook of Insta met de hashtags: #arnhemlegochallenge #heelarnhemdoet #LEGO

Inspiratie nodig? Check dan de Facebookpagina van Bricks of Arnhem waar je supertoffe LEGOpics kunt vinden.

© Erfgoedcentrum Rozet

5. Afhaalbieb

Hou je ook zo van lezen? Omdat ook bibliotheken gesloten zijn, heeft Erfgoedcentrum Rozet de Afhaalbieb opgezet! 

Speciaal voor de Afhaalbieb stellen medewerkers van de bibliotheek verrassingspakketten samen. In elk pakket zitten 6 boeken, binnen een bepaald genre. Het pakket kan op het afgesproken tijdstip opgehaald worden bij dienstingang van Rozet Kronenburg, bij de hoofdingang van Rozet Centrum en de zij-ingang van Rozet Presikhaaf.

Lees verder
Meer informatie

6. Knutseltips! - Thuis lekker knippen en plakken

© Oscar Timmers

Kijkdoos Nederlands Openlucht Museum

Kleur, knip en plak je eigen kijkdoos in elkaar met deze plaatjes van het Nederlands Openlucht Museum.

Download & Print!
Kasteel en Park Rosendael

Kasteel en Park Rosendael

Kijkdoos Kasteel Rosendael

Altijd al gefantaseerd over het leven als prins of prinses? Knutsel je eigen kijkdoos en breng je fantasie tot leven!

Download & Print!

Doeboek Regio Arnhem

Weet jij alles over Arnhem? Doe de quiz, maak een recept en ga op thuissafari! 

Download het Doeboek!

Meer thuistips: