Tips voor de meivakantie!

Yes, 1 t/m 9 mei is het weer meivakantie! Alleen is deze dit jaar net even anders dan andere jaren, maar dat betekent niet dat je je thuis hoeft te vervelen! Er zijn nog genoeg manieren om (velig) te genieten van de regio Arnhem. Mocht je nog niet weten wat er allemaal te doen is, wij hebben wat leuke tips voor je!

1. Naar kabouters speuren

Wist je dat in het Renkums Beekdal kabouters wonen? Geknakte grassprietjes en kleine voetsporen verklappen hun aanwezigheid. Het Kabouterpad is super leuk voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar. Neem wat lekkers te eten en drinken mee voor onderweg en ga verkleed met een puntmuts en rode wangen op pad in het bos. Onderweg doen jullie allerlei kabouteropdrachten en luisteren jullie naar een verhaal uit het kabouterboek. Daarna kunnen jullie thuis heerlijk napraten over de speurotcht onder het genot van een glas limonade.

2. Touren met de scooter

Ben je op zoek naar een sportief uitje? Nationaal Park Veluwezoom is een prachtig gebied die je op heel veel verschillende manieren kunt ontdekken. Huur bijvoorbeeld een ouder-kind scooter van Veluwe Actief en neem je kind mee achterop. Onderweg kom je langs eeuwenoude kastelen en gezellige dorpjes en geniet je van de prachtige vergezichten. Of ga samen op GPS puzzeltocht!

Lees verder

4. Bestel maar, bestel maar

Kan je niet wachten tot de horeca weer volledig opengaat? Haal de Stadsvilla in huis! Stadsvilla Sonsbeek serveert wisselende gerechten voor thuis, zoals Irish Stew of verse ravioli, die je alleen nog maar even hoeft op te warmen. Of kom je tijdens je wandeling in het Sonsbeekpark even langs voor een uitgebreid assortiment to go dranken en huisgemaakte lekkernijen! 

Of pak de auto en pak de drive-thru van Roadhouse Arnhem. Op het menu vind je, naast de lekkerste burgers, gerechten als spareribs, saté en stoofvlees. Alle gerechten zijn los verkrijgbaar of als menu met friet, coleslaw en een milkshake of frisdrank.  

Lees verder
Meer afhaalmogelijkheden

5. Knutseltips! - Thuis lekker knippen en plakken

 • Kwartetspel Arnhem

  Knip de setjes netjes uit en spelen maar! 

  Download & Print!
 • Memoryspel Arnhem

  Memory is altijd een goed idee! Test je geheugen en speel het samen met je ouders of met je kinderen. Wie weet de meeste plaatjes te onthouden? 

  Download & Print!
 • Doeboek Regio Arnhem

  Weet jij alles over Arnhem? Doe de quiz, maak een recept en ga op thuissafari! 

  Download het Doeboek!

Doe alvast inspiratie op - voor de volgende vakantie: