Tips voor de meivakantie!

Yes, het is weer meivakantie! Leuke uitstapjes mogen weer gepland worden. Ga met de kids op avontuur in de Regio Arnhem! Mocht je nog niet weten wat er allemaal is te doen, wij hebben wat leuke tips voor je!

2. Lekker wandelen door Hanzestad Doesburg

Ga in en rond de meivakantie mee met de stadsgids op ontdekkingstocht langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten van de mooie stad Doesburg! Wie op zoek is naar een bijzondere ervaring voor de kinderen tijdens de meivakantie kan zeker genieten van een stadswandeling door Hanzestad Doesburg. De historie straalt van de stad af, zo kom je er prachtige gevels en het ongeschonden middeleeuwse stratenpatroon. De stad kent meer dan 150 monumenten en beeldbepalende panden. Al in 1237 kreeg Doesburg stadsrechten, dat is al zo’n 60 jaar eerder dan Amsterdam!  

Meer informatie

4. Kasteel Doorwerth

In de Meivakantie zijn er weer verschillende leuke activiteiten voor alle leeftijden in Kasteel Doorwerth! Zo kan je  terug in de tijd met de Ridder van Doorenweerd, klussen  in het kasteel met ridder Wilg en leuke opdrachten uitvoeren, of wat dacht je van een cursus drakologie? Er zijn ook drie leuke speurtochten te doen! 

Ga op maandagen in vakanties naar kasteel Doorwerth met de kleinkinderen! Het kasteel heeft namelijk een speciaal Grootouder schoolvakantie arrangement, waarbij de kleinkinderen die dag gratis mee bij mogen! Ontdek bijvoorbeeld aan de hand van een speurtocht het kasteel en al zijn geheimen.. Zelfs de allerkleinsten kunnen een speurtocht volgen aan de hand van zoekplaatjes!

Op 30 april en 2 mei Cursus Drakologie
Op deze dagen is er wel een heel bijzondere cursus... Draken! Altijd al alles over draken willen weten? Dan is dit je kans! Drakendeskundige Professor Leonardus dell Drach brengt een bezoek aan het kasteel.

Op 1 mei - Kasteelse klusjes klaren
In kasteel Doorwerth werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders! Maar meestal moest er hard gewerkt worden: kom ook en help Ridder Wilg helpen met de klusjes!

Meer informatie & reserveren

6. Monnikenwerk in de meivakantie

Tijdens de meivakantie gaan we terug naar de tijd van de ijverige Monniken. Hoe voelt het om in alle stilte met een ganzenveer middeleeuwse letters te schrijven bij niets anders dan kaarslicht? Ontdek voorwerpen die met tekst te maken hebben: initialen op het kasteel, tijdverzen, rouwborden en middeleeuwse handschriften. Hoe werden deze handschriften gemaakt? Wie werkten daar allemaal aan mee? Hoe kostbaar zijn ze eigenlijk? Een bijzonder leerzaam uitje terug in de tijd! 

Beleef het leven van de monninken op zondag 28 april, woensdag 1 mei en zondag 5 mei om 13 uur.

Meer informatie