Pinksterweekend in de regio Arnhem!

In de regio Arnhem staat Pinksteren bol van de leuke activiteiten, of je nu jong of oud bent, er is keuze genoeg! Spannende, leerzame en ontspannende uitjes staan hieronder voor je op een rijtje. Wie zien we terug tijdens Pinksteren op zondag 9 en maandag 10 juni?

2. Tijdens een bezoekje aan de Spelerij en de Uitvinderij kijk je je ogen uit!

Een uniek dagje weg met de kids tijdens Pinksteren? Bezoek dan eens de Uitvinderij! Hier gaat je kind aan de slag met hout, plexiglas, metaal en piepschuim en met echte (maar veilige) machines om de mooiste creaties te maken.De kinderen gaan hier volledig op in spel en creatie en ouders in het aanschouwen van hun kind dat de tijd van zijn leven heeft, al doen ze vaak gewoon actief mee! Met knutselen, struinen langs het boevenpad, verstoppertje spelen, broodjes bakken, bootjes te water laten en ga zo maar door. Zelfs kinderen die wat moeite hebben met prikkels doen hier gewoon mee. Jongens en meisjes, papa’s, mama’s, oma’s en opa’s: iedereen kan hier een onvergetelijke dag doorbrengen.

Meer informatie

5. Huis Zypendaal opent haar poorten tijdens beide Pinksterdagen

Bezoek het bijzonder mooie Huis Zypendaal en geniet van een rondleiding door de sfeervolle vertrekken. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan. Kinderen kunnen op deze dagen meedoen aan een leuke speurtocht!

Meer informatie

Dit vind je misschien ook leuk: