Leuke uitjes met het gezin

Op zoek naar een uitje met de hele familie? Daarvan vind je er genoeg in de regio Arnhem. Hier vindt je natuurlijk topattracties zoals Burgers' Zoo waar je van de Desert, naar de Ocean en de Bush trekt en oog in oog staat met gilamonsters, haaien en gorilla's. Wandel je door natuurgebieden en langs middeleeuwse kastelen en landgoederen. Ook kunnen kinderen bekend worden met kunst en geschiedenis bij het beroemde Kröller-Müller Museum, Airborne Museum of het Watermuseum. En van al die leuke uitjes in de regio krijg je trek! Sluit de dag af bij een van de pannenkoekenhuizen die de regio rijk is.

Waar je ook voor kiest, één ding is zeker; het is echt genieten! 

Met het gezin een dagje de regio Arnhem in!

Weet je wat zo bijzonder is aan Arnhem? Je vindt hier niet alleen een ontzettend toffe stad met leuke musea, speeltuinen en winkels – de combinatie met de natuurrijke omgeving, dát is wat Arnhem pas echt uniek maakt! Dit maakt de regio Arnhem tot één van de leukste locaties om eens samen met het gezin te ontdekken. Hier geven we je acht van onze favoriete insidertips. 

Lees verder
Ontdek onze tips!
wandeling, nphv, gezin

Tips met de kids

 • Burgers' Zoo

  In Burgers’ Zoo kijk je je ogen uit! Je komt er dieren tegen uit alle delen van de wereld. Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn. Dat Burgers' Zoo bijzondere bewoners had wist je misschien al, maar deze gekke dierenweetjes hieronder kende je vast nog niet! 

  Ontdek Burgers' Zoo
  De ocean bij dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem.
 • Airborne Museum at Hartenstein

  De vaste tentoonstelling neemt je van dag tot dag mee in de Slag om Arnhem. Je loopt in de voetsporten van de militairen en dát maakt indruk. De nieuwe kindertentoonstelling gaat ondergronds in de konijnenwereld van het wereldberoemde verhaal Waterschapsheuvel is ook het bezoeken waard! 

  Ontdek Airborne Museum
 • De Spelerij-Uitvinderij

  Terwijl de een de hijskraan laat draaien, bestuurt de ander de grijpers waardoor de hijskraan in beweging komt. En de handen uit de mouwen steken kan je hier maar al te goed. De kleintjes kunnen aan de slag met hout, plexiglas, metaal en piepschuim met échte machines.

  Ondek de Spelerij
 • Landgoed Bronbeek

  Op het landgoed en de buitenexposities vind je tot 1 juli 2021 twee buitententoonstellingen. Deze buitenvoorstellingen nemen je mee in het 1945 en hoe dat jaar werd beleefd in Nederlands-Indië, waarbij de focus ligt op 15 en 17 augustus, interessant en leerzaam! 

  Ontdek Landgoed Bronbeek

De leukste buitenuitjes met de kinderen!

Wat is er leuker dan met het gezin eropuit te gaan in Arnhem? Ga voor een lekkere wandeling door de natuur, bezoek een speeltuin of kies voor een middagje kinderboerderij! Laat je kinderen spelen en nieuwe dingen ontdekken. Geniet van de quality time samen. We hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

Lees verder
Ga de natuur in!

Bezoek Sprookjesachtige kastelen

De mooiste fietsroutes - in de regio Arnhem

 • Langs kastelen en landgoederen

  De Veluwezoom is bekend om ‘Gelders Arcadië’, het landschap van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Je vindt hier bijvoorbeeld Landgoed Middachten, Park en Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Villa Sanoer.

   Bekijk de route
  • Door stad en land

   Kasteel Doorwerth is het startpunt van de route die stad en natuur samenbrengt. Zo fiets je verderop langs prachtige heide bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Verderop ligt de stad Arnhem op je te wachten. Hier kom je langs het bekende Park Sonsbeek waarna vervolgt naar de iconische John Frost brug.

   Bekijk de route
  • Stel je eigen route samen

   Zelf online je eigen fietsroute plannen in de regio Arnhem? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b in de regio Arnhem!

   Plan je eigen route!